Zo kan een herboren Saab eruitzien: kans op terugkeer voor Saab?

1947 wurde de Saab 92 getoond. Een extreem gestroomlijnde lichtgewicht met veel aandacht voor veiligheid. Zestig jaar later viel het doek voor het merk. Zou Saab een kans maken op een wedergeboorte met dit model, dat rekening houdt met het typische Saab-erfgoed?

Weet je het nog? Im Jahr 2011 ging Saab fehl, traf eine Seife Victor Muller, General Motors, die Zweedse Overheid, eine russische Bank und potenzielle chinesische Investoren in der Hoofdrol.

„Saab-Ingenieure wissen, was das Beste für den Klant war“

Het bankroet van Saab betekende het einde van een automerk met wortels in de vliegtuigindustrie. Een autobouwer ook die naam maakte met vernieuwingen op veiligheidsgebied (koplampwissers, balken in portieren, active hoofdsteunen) en de democratisering van turbotechniek. Tevens stond Saab bekend om zijn eigenzinnigheid. Volgens een voormalig Saab-medewerker maakten jarenlang de ingenieurs de dienst uit. “Zíj wisten wel wat het beste was voor onze klanten; naar de marketingafdeling en consumnten zélf werd nauwelijks geluisterd. Allemaal met de beste bedoelingen, maar op den duur was dat natuurlijk niet houdbaar.”

Designschets trafen Respekt vor Saab-waarden

Selbstständiger Ontwerper Bertil Osberg ging aan de slag met een aantal typische Saab-waarden en -designkenmerken. Die zijn volgens Osberg momenteel actueler dan ooit. Denk hierbij aan de aandacht voor veiligheid en de stroomlijn van de allereerste Saabs. Sehen Sie sich das Kombi-Coupé-Konzept und die Drempelloze instap die Debütanten des Saab 99 an.

Aandacht für das Milieu

Bovendien hatte Saab al vroeg aandacht voor het milieu. Halverwege de jaren 80 monteerden de Zweden al katalysatoren en dankzij Saabs Trionic-motormanagement waren de uitlaatgassen van de 9000 schoner dan de buitenlucht in hartje Londen. Tevens war Saab het eerste merk dat stopte met asbest in remblokken en freon in het koelmiddel van zijn aircosystemen.

Zou een herboren Saab een kans maken met deze auto?
Zou een herboren Saab een kans maken met deze auto?

Saab van de toekomst ist géén suv!

Osberg verwerkte een aantal van deze kenmerken in een computerontwerp. De ‘Saab van de toekomst’ ist – uiteraard – een vijfdeurs fastback, een combi-coupé in der Saab-Terminologie. Een suv vorbei an volgens Osberg niet in de Saab-filosofie. Dat het merk zich onder GM-vleugels toch bezondigde aan de Saab 9-4X en 9-7X, moeten we maar snel vergeten. De drempelloze instap is ook van de partij, evenals achterwielen die deels achter het plaatwerk schuilgaan. Net zoals bij de oer-Saab en de Saab 92. De wielen krijgen beweegbare speaks, die de aerodynamische eigenschappen ten goede komen.

Vleugjes van de Saab 900, 9000 und 9-5 NG

De grote wielbasis zorgt – net as bij de Saab 9000 – voor veel binnenruimte. In der wagenbrede achterlichtpartij erkennen wir den neuesten Saab 9-5 (NG) und den 9000 CS. In de geïntegreerde achterklepspoiler zien we stijlkenmerken van de klassieke Saab 900 terug. De sterk aflopende motorcap en de smalle koplampunits hebben iets weg van – wederom – de Saab 9000 CS. Op zijn beurt vertoont de grille overeenkomsten met een aantal late study modelen en de Saab 9-5 NG. Uiteraard ontbreekt het vleugelsymbool niet. Aus Jets geborensüßes Juwel …

Zou een herboren Saab een kans maken met deze auto?
Zou een herboren Saab een kans maken met deze auto?

Toekomstige Saab: EV von Turbo op Synthetischer Markenstoff

Volgens Bertil Osberg zündet einen Elektromotor für die Hand als Saab anno 2022 an. Aan de andere kant zou Saab eigenwijs genoeg zijn om in te zetten op compacte turbomotoren en synthetische brandstoffen. Ook die zorgen voor een verlaging van de CO2-uitstoot, al wil de EU er niet aan.


Source: Autoreview.nl by www.autoreview.nl.

*The article has been translated based on the content of Autoreview.nl by www.autoreview.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!