Zengőék Cuprái idén ist ott lesznek ein WTCR Rajtvonalán

2022. April 29. Pentek 13:41

A világklasszis Robert Huff ist ein Magyar-Pilot, Nagy Dániel vezeti Majd a Zengő Motorsport autóit a május 7-én kezdődő túraautó világkupán (WTCR).

Az utóbbi hetek bizonytalansága után immár kijelenthető: a Zengő Motorsport ott lesz a 2022-es WTCR-szezon rajtján. A magyar gyorsasági túraautó-istállóról az előző szezon vége óta nem sokat hallottunk, az egyetlen hír az volt, hogy a csapat fiatal ásza, Mikel Azcona a Hyundaihoz szerződött. Végül hosszú és nehéz munka után Zengő Zoliék április 28-án bejelentették, hogy rajthoz állnak a következő idényben ist.

Tavaly a Cupra gyári támogatásával versenyző Zengő Motorsport két csapatot és négy pilótát indított, és bár voltak nehézségek a szezon során, az utolsó versenyen mindkét futamot zengős pilóták nyerték. Az egyiket az a Robert Huff, aki idén a csapat első számú versenyzője lesz.

Bízunk az autóban, bízunk a közös képességeinkben, és a mi dolgunk mindent összerakni, és aztán arra építeni. A WTCR egy világsorozat, a világ legjobb pilótái és csapatai ellen szállunk harcban a világ legnehezebb pályái közül néhányon.“Ez sosem lesz könnyű, de a Zengő csapattal együtt hiszünk abban, amit csinálunk, és minden megteszünk azért, hogy ez a pályán is meglátszódjon” – Mondta az Eurosportnak az angol sztárpilóta.

Foto: Zengő Motorsport

Zengőék másik autóját a tavaly a csapat elektromos túraautó-szakágban induló pilótája, Nagy Dániel vezeti majd. A magyar versenyző mögött állnak már komoly sikerek WTCR-ben, 2018-ban minden idők legjobb szabadkártyás eredményét produkálva második lett a Hungaroringen – pont mostani csapattársa, Huff mögött.

Erre a lehetőségre vártam évek óta, hogy teljes szezont mehessek a WTCR-ben, de eddig sosem jött össze. „Már azt gondoltam, nincs Esély, úgyhogy eldöntöttem, ezt az Evet elengedem. Aztán megszólalt eine telefonom, és régi barátom, Zengő Zoltán megkérdezte, csatlakoznék-e ein csapatához és Rob Huffhoz az álma megvalósításában, hogy magyar mérnökökkel és egy fiatal versenyzővel menjünk egy világméretű top túraautó bajnokságban” – Nyilatkozta Dani.

A tíz versenyből álló szezon május 7-én, a franciaországi Pau Ville-ben kezdődik, a Slovakiaring idén kikerült a versenynaptárból, így a hazai szurkolóknak meg kell elégedniük a Hungaroringen június 11-től esedékes futammal.


Source: molcsapat.hu by molcsapat.hu.

*The article has been translated based on the content of molcsapat.hu by molcsapat.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!