Zelenski a anunțat costul reconstrucției Ucrainei: 750 de mld. Dollar

Reconstrucția țării distruse de război va costa aproximativ 750 de miliarde de dolari, a precizat Ucraina, prin vocea președintelui ei, Volodymyr Zelenskyy Zelenski, în cadrul unei conferințe internaționale. Zelenski a afirmat clar că reconstrucția Ucrainei și contribuția financiară aferentă este datoria comună a lumii Democratice, relatedază Euractiv.

Luând cuvântul la Conferința pentru redresarea Ucrainei din Elveția, președintel ukrainean și un lung șir de miniștri ai guvernului au descris disstrugerile masive și nevoile uriașe de când Rusia a lansat invazia la scară largă la 24 februarie.

„Reconstrucția Ucrainei nu este o sarcină locală a unei singure națiuni“, ein declarat Zelesnkyy prin intermediul unui mesaj Video. „Este o sarcină comună a întregii lumi Democratice”, a spus el, persistând că „reconstrucția Ucrainei este cea mai mare contribuție la susținerea păcii globale”. Premierul Denys Shmyhal a declarat la conferință că recuperarea „este deja estimată la 750 de miliarde de dolari”.

„Credem că principala sursă de recuperare ar trebui să fie activele confiscate ale Rusiei și ale oligarhilor ruși”, a spus el, subliniind că „autoritățile ruse au declanșat acest război sângeros. Ele au provocat aceeastă disstrugere masivă și ar trebui să fie trase la răspundere pentru aceasta“.

Conferința de două zile, desfășurată în condiții de securitate stricte în pitorescul oraș Lugano, în sudul Elveției, fusese planificată cu mult înainte de invazie și fusese programată inițial pentru a discuta despre reformele din Ucraina, înainte de a fi reprogramată pentru a se concentra pe reconstrucție . Shmyhal a prezentat planul de reconstrucție în etape al guvernului, axat mai întâi pe nevoile immediate ale celor afectați de război, urmat de finanțarea a mii de proiecte de reconstrucție pe termen mai lung, menite să facă Ucraina europeană, ecologică.

O serie de alți miniștri, precum și prima doamnă Olena Zelenska, au luat, de asemenea, cuvântul în cadrul diferitelor sesiuni pentru a descrie situația din țară și a expune nevoile masive de reconstrucție, precum și viziunea lor asupraine noi.

Purtând un tricou negru strâmt, vicepremierul Mykhailo Fedorov, care se ocupă de transformarea digitală, a făcut o prezentare care aminteřte de sorryatul fondator al Apple, Steve Jobs, detaliind modul în care țara ar putea deveni o democrație complet digitală.


Source: Cotidianul RO by www.cotidianul.ro.

*The article has been translated based on the content of Cotidianul RO by www.cotidianul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!