ŽELE DA POKORE EVROPU: Srpski bokseri spremniji nego ikad, kreću u bitke na Evropskom prvenstvu u Jermenij! (FOTO)

Najvažnije takmičenje za seniore u 2022. Evropsko prvenstvo startuje sa prvim borbama u jermenskom gradu Jerevanu.

Šampionat Starog kontinenta okupio je 219 boksera iz 39 zemalja, među kojima i deset reprezentativaca Srbije.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati: Omer Ametović, Tamir Galanov, Pavel Fjedorov, Vahid Abasov, Sandro Poletan, Almir Memić, Artum Agejev, Vladimir Mirončikov, Sadam Magomedov und Sergej Kalčugin. Od desetke koja će braniti bolje naše zemlje u Jerevanu čak sedam borilo se u beogradskoj Areni na Svetskom šampionatu koji je održan 2021. među kojima i osvajač bronzene Medaille Wladimir Mirončikov.

FOTO: BSS

Prvi od srpskih boksera na megdan izlazi Agejev (poluteška kategorija do 80 kg) 23. maja i snage će odmeriti sa Poljakom Mateušom Goinskim. Ukoliko ostvari pobedu u narednom kolu okečkuje ga Španac Šami Gazimagomed Garufova Validov, druga pobeda bi značila i plasman u četvrtfinale gde bis se borio za pobedu koja bi značila ulazak u polufinale i sugurnu bronzu.

Drugog dana takmičenja (24. Mai 2022) u Jermeniji u ring će tri srpska boksera. U kategoriji do 54 kg Tamir Galanov boriće se protiv Nemca Salaha Omara Ibrahima i ukoliko ostvari pobedu naredni meč bi boksovao protiv Bugarina Paneva Daniela Asenova gde bi pobedila donela sigurnu bronzu. U polusrednjoj kategoriji (do 71 kg) Sandro Poletan u prvom kolu boriće se protiv Finca Sama Morvatija. Plasman u drugo kolo donelo bi Poletanu bitku sa Turčinom Nedžatom Ekinčijem. Kalčugin Sergej u superteškoj kategoriji (+92kg) prvi meč boksuje protiv Rumuna Razvana Kristijana Filipa, pobeda donosi sudar sa Nemcem Ramanom Hesom Nelviem Tiafakom.

FOTO: BSS

U sredu 25. maja na velikoj boks sceni evropskog šampionata 2022. za seniore videćemo mlade i velike nade srpskog boksa. U muva kategoriji (51kg) Omer Ametović boksuje sa Emonom Šonom Marijem, u srednjoj kategoriji (75kg) Almir Memić odmeriće snage sa pobednikom meča Otar Naverjani (Grusija) – Daniel Iljušonok (Israel), dok će naš kruzeraš (86 kg) Wladimir Mirončikov u prvom meču rukavice ukrstiti sa Hrvatom Damirom Planticem.

Preostala tri reprezentativca Srbije prve mečeve boksuju 26. maja. U lakoj kategoriji (60kg) Pawel Fjodorow boriće se protiv Ukrajinca Jaroslava Kartsizova, Vahid Abasov u poluvelter kategoriji (63,5kg) naći će se oči u oči sa Ircem Eugenom Mek Keverom, dok će naš teškaš (92 kg) Sadam Magomedow u klinč sa Džemalom Bošnjakom iz BiH.

FOTO: BSS

„Na velikim takmičenjima kao što su Evropsko i Svetsko prvenstvo nema više slabog rivala. Sve evropske zemlje su sada izuzetno jake, posebno šampioni iz svih tih zemalja koji su došli u Jerevan da se bore za zlato Starog kontinenta. Idemo korak po korak i nadamo se da će biti puno pobeda za Srbiju” – rekao je selektor muške boks selekcije Srbije Mailand Piperski.

Srpski bokseri su za Evropsko prvenstvo 2022. imali tronedeljne pripreme u Rusiji, u bazi Čehov, jednom od najboljih boks trening centara sveta.


Source: Sportske vesti – HotSport by hotsport.rs.

*The article has been translated based on the content of Sportske vesti – HotSport by hotsport.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!