Zabelele se planine – Vesti online

Vesti

Pao prvi sneg u Viktoriji

Planine u Viktoriji osvanule su u četvrtak pod belim pokrivačem. Prvi ovogodišnji sneg pao je na Mt Hotam i okolne planine, a temperatura je u toku noći pala ispod nule.

Prve značajnije snežne padavine doneo je hladan front koji je zahvatio celu Viktoriju. Iako je ostalo skoro dva meseca do početka kalendarske zime i nešto manje od otvaranja skijaške sezone, stanovnike planine Hotam probudila je snežna vejavica.

Temperatur u ovom zimskom odmaralištu pale su znatno ispod nule, a Biro za meteorologiju (BOM) prognozira da će naredne dane obeležiti minimalne noćne minimume od minus 5 stepeni Celzijusa, da se novo zahlađenje očekuje u ponedeljak.

Portparolka Centra Mt Hotam rekla je da odmaralište planira da počne da pravi veštački sneg u narednim danima, kako bi se staze što bolje pripremile za ski sezonu.

Predviđa se da će se hladno vreme nastaviti širom države, a da će zahlađenje osetiti i Melburn, gde se najavljuju minimalne noćne temperature od 6 stepeni Celzijusa.

– Ovaj hladni front bi trebalo da stigne do jugozapadne obale do utorka popodne, donoseći pljuskove i gušće oblake – rekla je Mirijam Bredberi, meteorolog iz BOM.

Kišovito vreme se očekuje u gotovo svim delove Viktorije, s tim da će najviše padavina biti južno od planina. Očekuju se i hladnije dnevne temperature, koje će se u većem delu Viktorije kretati uglavnom između 14 i 16 stepeni.

Na planinama se očekuje još snega, ali samo u delovima preko 1200 metara nadmorske visine.


Source: Vesti online by www.vesti-online.com.

*The article has been translated based on the content of Vesti online by www.vesti-online.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!