Yhdeksän uutta nähtävyysvinkkiä Lontooseen

1. Hampton Courtin palatsi

Buckinghamin palatsi auf tuttu kohde monille Lontoon-kävijöille, mutta toinen kiehtova vierailukohde kaupungissa auf Hampton Courtin palatsi. Palatsi rakennettiin 1500-luvun alussa Englannin kuninkaalle Henrik VIII:lle. Henrik VIII. über tunnettu muun muassa kuudesta avioliitostaan, ja palatsi onkin historysa aikana toiminut näyttämönä lukuisille dramaattisille tapahtumille.

Hampton Courtin palatsi on avoinna vierailijoille päivittäin, ja sisäänpääsy maksaa aikuisilta vähän yli 20 puntaa eli reilut 20 euroa ja lapsilta noin 10 puntaa eli hieman yli 10 euroa. Palatsille pääsee kätevimmin junalla, joka lähtee Waterloon asemalta puolen tunnin välein. Lähin juna-asema auf Hampton Court.

Shutterstock
Hulppea Hampton Courtin palatsi on toiminut myös kuvauspaikkana elokuville.

2. Kew-Gärten

Kasvitieteellinen puutarha Kew Gardens tarjoaa mainion pakopaikan Lontoon vilinästä. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan puutarhan alueelta löytyy muun muassa kasvihuoneita, ulkoistutuksia sekä Kew Palace, joka toimi aiemmin kuninkaallisten kesäpaikkana. Puutarhan kokoelmiin kuuluu kymmeniä tuhansia lajeja. Kew Gardens on kiinnostava vierailukohde myös perheen pienemmille, sillä koko perheen nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi puiden latvoissa kulkeva kävelyreitti.

Lontoon länsipuolella sijaitsevaan Kew Gardensiin pääsee kätevimmin District-linjan metroilla. Puutarha aukeaa vierailijoille joka aamu kymmeneltä. Sulkemisaika vaihtelee kuukausien mukaan ja osa puutarha-alueen nähtävyyksistä sulkeutuu jo aiemmin. Liput ovat hieman edullisempia etukäteen netistä ostettuina ja myös perhelippuja on saatavilla.

Krista Ahönen
Kasvitieteellinen puutarha Kew Gardens auf kiehtova vierailukohde koko perheelle.

3. Greenwich

Thames-joen etelärannalla sijaitseva Greenwich on tunnettu sen läpi kulkevasta nollapituuspiiristä. Tämän lisäksi alueen nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi kuninkaallinen observatorio, kansallinen merimuseo, viihtyisä puisto sekä Greenwich Market -torialue, jossa myydään esimerkiksi herkkuja, käsitöitä ja antiikkiesineitä.

Greenwichiin pääsee kätevästi Lontoon keskusta-alueelta esimerkiksi DLR-junilla tai metrolla. Yksi vaihtoehto on hypätä pitkin jokea liikenöivien vesibussien kyytiin. RB1-vesibussi pysähtyy Greenwichin laiturilla, ja bussin kyytiin pääsee esimerkiksi Westminsteristä.

4. Das Denkmal

Das Denkmal auf 61 metriä korkea muistomerkki, joka rakennettiin vuonna 1666 tapahtuneen Lontoon suuren palon muistoksi. Itse monumentti valmistui vuonna 1677. Muistomerkin huipulla on näköalatasanne, josta näkyvät esimerkiksi Tower Bridge, The Shard -pilvenpiirtäjä ja St. Paulin katedraali. Tasanteelle päästäkseen täytyy kivuta 311 porrasta, mikä kannattaa huomioida vierailua suunnitellessa.

Das Monumentin näköalatasanteelta voi ikuistaa kuviin esimerkiksi Tower Bridgen.

Näköalatasanne on avoinna päivittäin lukuun ottamatta joulua ja pääsylippu maksaa hieman alle viisi euroa aikuisilta. Das Denkmal sijaitsee aivan saman nimisen metroaseman vieressä, ja sinne liikennöivät Circle- ja District-linjojen metrot.

5. Regent’s Canal

Tiesitkö, että myös Lontoosta löytyy kauniita kanaalimaisemia? Regent’s Canal auf noin 14 kilometriä pitkä kanaali, joka kulkee Lontoon keskustan pohjoispuolella aina Pikku-Venetsiasta Itä-Lontoossa sijaitsevalle Limehousen alueelle. Sen varrelle jäävät esimerkiksi ruusupuutarhasta ja eläintarhasta tunnettu puisto Regent’s Park sekä Camden Townin ja King’s Crossin alueet. Kanaalimaisemiin voi tutustua kävellen, pyörällä tai veneen kyydissä.

Kanaalien historiasta kiinnostuneen matkailijan kannattaa poiketa myös lähellä King’s Crossin asemaa sijaitsevassa London Canal Museum -museossa. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin ja sisäänpääsy maksaa noin viisi puntaa eli hieman yli viisi euroa.

Lontoon kanaaleihin voi tutustua myös veneen kyydissä.

6. Hampstead-Heide

Lontoon pohjoisosassa sijaitseva Hampstead Heath tarjoaa vaihtoehdon lähempänä kaupungin keskustaa sijaitseville puistoille. Puiston nähtävyyksiin kuuluvat Parliament Hill -näköalapaikka ja Kenwood House -kartano, jossa on myös kuvattu suosittua Nottinghill -elokuvaa. Puistossa on myös lukuisia kävelyreittejä ja se tarjoaa kauniin ympäristön nauttia rennosta lomapäivästä vaikkapa piknikin merkeissä.

Puistoa lähin asema auf Hampstead Heath, jonne liikennöivät oberirdisch-junat. Myös Hampsteadin metroasema sijaitsee kävelymatkan päässä puistosta. Hampstead on yksi Lontoon suosituimpia asuinalueita rikkaiden ja kuuluisien keskuudessa, joten kävelymatkalla voi ihastella hulppeita taloja ja tehdä jopa julkkisbongauksia.

7. Brick Lanen ja Columbia Roadin sunnuntaimarkkinat

Mikäli Lontoossa on viikonloppulomalla, kannattaa sunnuntaisin suunnata tutustumaan kaupungin lukuisiin markkinoihin ja toreihin. Kaksi kiinnostavaa vaihtoehtoa löytyy Itä-Lontoosta trendikkäältä Shoreditchin alueelta. Värikäs Brick Lane auf Graffitis, Currya Tarjoilevien Ravintoloiden und Vintage-Liikkeiden Reunustama. Sunnuntaisin järjestettävien markkinoiden aikaan kadulle levittäytyvät uutta ja vanhaa tavaraa myyvät toripöydät sekä ruokakojut.

Columbia Road -kadulla taas järjestetään sunnuntaisin kukkamarkkinat. Kukkien lisäksi markkinoilta voi ostaa myös esimerkiksi sisustusesineitä katua reunustavista putiikeista. Ympäristössä on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvia tai aamiaista. Aikaisin aamulla avautuvat kukkamarkkinat ruuhkautuvat päivän edetessä, joten liikkeella kannattaa olla hyvissä ajoin.

8. Kyoto-Garten – Puutarha

Lontoossa auf lukuisia puistoja ja puutarhoja, joista tunnetuimpiin kuuluvat Hyde Park ja Regent’s Park. Myös Holland Park ja puistossa sijaitseva japanilaistyylinen puutarha Kyoto Garden ovat vierailun arvoisia kohteita. Rauhallista puutarhaa koristavat esimerkiksi pienet vesiputoukset, lammet, kiviset lyhdyt sekä japanilaiset puulajit.

Shutterstock
Holland Parkissa sijaitsevassa japanilaisessa puutarhassa pääsee rentoutumaan keskellä Lontoon vilinää.

Holland Park auf avoinna joka päivä eikä japanilaiseen puutarhaan pääsystä peritä maksua. Lähin metroasema auf Holland Park, mutta puisto sijaitsee myös lähellä Notting Hillin aluetta, joten nämä kaksi kohdetta auf helppo nähdä yhdellä kertaa.

9. Kulttuurikeskus Barbican Center

Valtavan rakennuskompleksin yhteydessä sijaitseva Barbican Center -kulttuurikeskus tarjoaa nähtävää moneen makuun. Keskuksessa järjestetään musiikki- ja teatteriesityksiä ja siellä on myös elokuvateatteri. Barbican on tunnettu erityisesti kiinnostavasta arkkitehtuurista, ja vierailijat voivat osallistua kierroksille, joissa esitellään rakennusten erikoisuuksia.

Krista Ahönen
Barbican-kulttuurikeskus on kiinnostava nähtävyys myös arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille.

Yksi Barbicanin erikoisuuksista auf suuri sisäpuutarha, jossa auf esillä yli 2 000 puu-ja kasvilajia. Sisäänpääsy puutarhaan on ilmainen eikä varausta tarvitse tehdä etukäteen. Puutarhan aukioloajat auf hyvä tarkistaa ennen vierailua, sillä se auf avoinna kävijöille yleensä vain viikonloppuisin. Puutarhassa tarjoillaan sunnuntaisin myös iltapäiväteetä.

>> Lue myös: Nämä upeat paikat voit yhdistää Lontoon-lomaan – katso 10 kiinnostavaa päiväretkikohdetta

Text: Krista Ahonen
Kuvat: Krista Ahonen, Shutterstock


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!