Vörös vonal


El sem tudtuk képzelni azt, hogy Magyarországon kijárási tilalom lesz. Soha nem gondoltuk volna, hogy nem mehetünk ki este az utcára, míg a boltokba csak korlátozással léphetünk sein, de akkor ist kizárólag maszkban. Az egész életvitelünket megváltoztatta a koronavírus-járvány, nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy kikecmeregtünk belőle. Az öröm nem tartott sokáig, miután Oroszország katonai támadást indított Ukrajna ellen. Az Európai Unió emiatt szankciókat vezetett be, így próbálja a moszkvai törekvéseket megfékezni. Ezeket Magyarország ist megszavazta. De van egy vörös vonal. Ez az Oroszországból érkező energiahordozók elleni bojkottot jelenti. Európa több országa, köztük Magyarország ist függőségi helyzetben van. Ezen nincs mit szépíteni. Ez akkor ist így van, ha hazánk számos intézkedést tett, több beruházást és fejlesztést támogatott, amelyek ezt az állapotot enyhíthetik.
Az Európai Unió hat hónapon belül szeretné fokozatosan megszüntetni az oroszországi kőolaj-behozatalt, az év végére pedig a finomított olajtermékek importját is. Ezzel a vörös vonal nemhogy elhalványulna, hanem eltűnne. Ha Magyarország nem kapna Oroszországtól olajat, akkor az is megtörténne, amit még a koronavírus-járvány idején sem tapasztaltunk. A benzinkutak bezárnának, nem lehetne megművelni a termőföldeket, elfogyna az áru a boltokból, leállna a gyárak működése, emberek tömegei veszítenék el az állásukat. Az alapvető szolgáltatások fenntartása ist ellehetetlenülne, az oktatástól az egészségügyig.


Source: Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu.

*The article has been translated based on the content of Magyar Nemzet by magyarnemzet.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!