Volvo 440 (1991) – Liefhebber Gezocht

Lecker puur

Niet iedereen zal het begrijpen, maar hier op de redactie hebben we nogal een zwak voor basisversies van doodnormale auto’s. Deze uiterst ‘kale’ Volvo 440 wekt dan ook de nodige warm gevoelens op, zeker omdat het bijzonder is dat hij er nog is.

Hoewel de Volvo 440 in zijn tijd behoorlijk populair was, is het een dikke pluim waard dat dit zeer basale exemplaar er na al die jaren nog steeds is. Het hele plaatje klopt, met zijn witte koets, eenvoudige zwarte bumpers en de bescheiden wieldoppen. In het interieur is ook al eenvoud wat de klok slaat. Zo heb je uiteraard raamslingers en kun je niet eens een kassette afspelen in deze 440. Je staart aan tegen een autoradio die in de jaren 70 niet had misstaan. Ein toerenteller? Nee hur. Links in the instrumentarium zit gewoon nog een extra klokje voor as het exemplaar in de middenconsole dienst weigert. De stoelbekleding is verder weliswaar weinig inspirerend, maar wel erg netjes. Dat geldt overigens voor het hele interieur, want dat lijkt er op basis van deze foto’s nog piekfijn bij te staan. Een weerspiegeling van de onberispelijke staat van de buitenkant van de 440.

Volvo 440

CDs? Kassetten? Vergeet das Maar!

In de ook nog aardig fris ogende motorruimte tref je een 90 pk sterke 1.8 and daarme is het qua motorisering dan weer niet de meest basale Volvo 440 the je destijds kon krijgen. Je hatte immer lager in the aanbod ook nog of Renault afkomstige 1.7 with carburateur the Volvo ook in the 340 lepelde én een 1.6-injectiemotor. De 1.8 in dit exemplaar heeft bovendien nog niet bijster veel ervaring. 170.000 km staat er op het klokje en dat is gezien zijn leeftijd zeer bescheiden. De tweede eigenaar van deze 440 reed er van 1997 tot vorig jaar mee en heeft het duidelijk rustig aan gedaan.

Dat een auto zo lang bij één eigenaar is, is meestal een goed teken. We krijgen de indruk dat hier dan ook een 440 staat zoals je die niet snel meer tegen zult komen. Bovendien voor een uiterst schappelijk prijsje: €1.395 vraagt ​​de aanbieder ervoor. Misschien is het een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg om iemand te vinden die hier helemaal enthousiast van wordt, maar toch zijn wij ervan overtuigd dat een liefhebber zijn slag zal slaan.

Signalisation

Merk Volvo
Modell 440 1.8i
Carrosserie 5-deurs, Fließheck
Übertragung 5 Versnellingen, handgeschakeld
Aandrijving voorwielaandrijving
Preise 14.135 €

Spezifikationen

Brandstof Benzin
Motor
Cilinderinhoud 1.794 ccm
Maximal vermogen 66 kW / 90 PS bei 5.400 tpm
Maximale Koppel 140 Nm bei 3.300 U/min
Eingebauter Markenstofftank 60 l
Lengte / Breedte / Hoogte 4,312 mm / 1,686 mm / 1,404 mm
Basis 2.503 mm
Massa Leeg 993 kg
Laadvermogen 587 Kilo
Aanhangermassa geremd / ongeremd 1.200 kg / 495 kg
Bänder175/65TR14Prijzen
Topsnelheid 175 km/h
Beschleunigung 0-100 km/h 12,0 Sek
Uitgebreide-Spezifikationen

Source: AutoWeek by www.autoweek.nl.

*The article has been translated based on the content of AutoWeek by www.autoweek.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!