VOĐSTVO NA TRŽIŠTU, 6G MREŽA, ZELENA AGENDA Huawei ruši rekorde uprkos sankcijama –

Neto profit kompanije Huawei dostigao je rekordno visok nivo uprkos sankcijama SAD i padu prihoda, porastao je čak za 75,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 16,46 milijardi evra (113,7 milijardi CNY). Ukupan prihod bio je 90,96 milijardi evra (636,6 milijardi CNY), saopšteno je danas prilikom predstavljanja Godišnjeg izveštaja za 2021. godinu. Povećanju profitabilnosti doprineli su između ostalog poboljšana paleta proizvoda i efikasnije interne operacije, ocenili su iz kompanije. U 2021. godini, ukupne investicije u istraživanje i razvoj iznosile su 20,39 milijardi evra (142,7 milijardi CNY), što je činilo 22,4 odsto ukupnog prihoda. Ovo je ujedno najviši nivo koji je Huawei postigao u protekloj deceniji.

Zahvaljujući povećanju profitabilnosti njenih glavnih poslova, novčani tok kompanije iz operativnih aktivnosti drastično se povećao u 2021. godini i iznosio je 8,5 milijardi evra (59,7 milijardi CNY).

Guo Ping, predsednik kompanije Huaweiistakao je da je ukupan finansijski rezultat u skladu sa prognozama.

„Naše poslovanje sa operarima je ostalo stabilno, sa preduzećima je poraslo, dok se poslovanje sa klijentima proširilo na nove domene. Porige Toga, usmerili smo se i na razvoj ekosistema. U planu nam je da unapredimo naš put digitalizacije, inteligentne transformacije i niske emisije ugljenika. Oslanjajući se na talenat, naučna istraživanja i inovativni duh, nastavićemo i dalje sa konstantnim ulaganjima“istakao je Ping.

Ričard Ju, izvršni direktor Huawei Consumer grupeistakao je da Huawei nikada nije prestao sa inovacijama, čak iu situaciji kada je suočen sa naizgled beskrajnim ograničenjima u snabdevanju.

„Duboko cenimo podršku potrošača i partnera koji su bili uz nas na svakom koraku. Nastavićemo da stvaramo još izvanrednih proizvoda i iskustava koja ispunjavaju vaša očekivanja“poručio je Ju.

Huawei i dalje vodi na tržištu telekomunikacione opreme uprkos sankcijama SAD, pokazao je i izveštaj kompanije za istraživanje tržišta za telekomunikacionu industriju Dell’Oro Group o analizi tržišta u četvrtom kvartalu 2021. godine. Prema izveštaju, kineski tehnološki gigant predstavlja 28,7 odsto udela u globalnom prihodu.

Rast profita iz glavne delatnosti učinio je kompaniju produktivnijom i otpornijom na rizik. Ukupna aktiva je nastavila da raste, a koeficijent obaveza je opao na manje od 57,8 odsto, što je dovoljno da nastavi da podržava dugoročni razvoj.

Prema recima zamenika predsednika kompanije Erika Sua, Huawei je usmeren na pružanje besprekornog, korisnički orijentisanog i inteligentnog iskustva u svim scenarijima. Pored toga, izuzetno su im važne i inovacije u cilju smanjenja potrošnje energije za svet sa nultom emisijom ugljenika i rešavanje izazova kontinuiranog snabdevanja.

Applikacija Huawei Health sve popularnija

Do kraja 2021. Huawei je isporučio više od 100 miliona nosivih uređaja, au trećem kvartalu 2021. godine bio je prvi u isporuci pametnih satova i narukvica. Huawei proizvode za zdravlje i fitnes koristilo je više od 320 miliona korisnika širom sveta.

Aplikacija HUAWEI Health pruža korisnicima sveobuhvatne podatke, naučno zasnovane savete za vežbanje i usluge vezane za zdravlje i privukla je 83 miliona aktivnih korisnika mesečno širom sveta.

„Oduvek smo verovali da je najveća vrednost koju Huawei može da donese za unapređenje zelene agende korišćenje neprekidnih tehnoloških inovacija kako bismo pomogli svim industrijama da smanje potrošnju energije i postignu niskougljenični razvoj”kazao je Su.

Uz sve to, Huawei predvodi i globalno takmičenje u 6G patentima, zahvaljujući čemu je Kina izbila na prvo mesto u toj trci. Iz kompanije poručuju da ne smeju da čekaju da 6G postane održiv, jer bi odlaganje dovelo do ograničenja zbog nedostatka patenata.

Kompanija Huawei ima i jedan od najvećih Portfolio na svetu sa vise od 110.000 activenih patenata.

Iako ne proizvodi automobile, Huawei nastoji da pomogne proizvođačima originalne opreme automobila da unaprede proizvodnju i povećaju prodaju vozila, pa im se tokom prošle godine pridružilo više od 300 partnera iz cele industrije.

Sve ovo dovelo je do ostvarivanja zapaženih rezultata na različitim poljima. Huawei se, prema Forbsu, nalazi na osmoj poziciji globalne list Najboljih poslodavaca, a njihova prva virtuelna zaposlena – Sara – debitovala je u Bareseloni na MWC 2022, najvećem sajmu mobilne industrije na svetu. Takođe, u 2021. godini kompanija je sa 49, došla na 44. mesto na Fortune Global 500 listi.

Iz kompanije poručuju da će nastaviti da rade sa globalnim operarima, poslovnim klijentima i partnerima kako bi izgradili zelenu, pojednostavljenu i inteligentnu IKT infrastrukturu i olakšali digitalnu transformaciju u svim industrijama.

wurde zuletzt geändert: von


Source: ITNetwork by www.itnetwork.rs.

*The article has been translated based on the content of ITNetwork by www.itnetwork.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!