Világújdonság a Semmelweis Egyetemen – technokrata

Forradalmasíthatja a szív- és érgyógyászatot, valamint az onkológiai diagnosztikát az az új CT-készülék, melyet a világon elsők között üzemeltek be a Semmelweis Egyetemen. Az Orvosi Képalkotó Klinikán elérhető új, fotonszámláló detektorral rendelkező berendezés olyan részletgazdag képet mutat, ami lehetővé teszi, hogy a daganatos elváltozásokat, valamint a szív koszorúerein megjelenő „lerakódáso „lerakódáso“ plakkokat, már egy korai szakaszban felismerjék. Mindeközben a fotonszámláló technológiának köszönhetően a sugárdózist csaknem a felére csökkenti.

Ein Siemens Healthineers Naeotom Alpha CT készüléke egyedülálló, fotonszámláló technológiájának köszönhetően a hagyományos CT-Kel szemben sokkal részletesebb térbeli felbontást tesz lehetővé, így akar a néhány milliméteres Koros elváltozások – a daganatoktól a Meszes erekig, szűkületekig – ist azonosíthatók a segítségével. A fotonszámláló detektorral felszerelt CT-berendezés valódi műszaki áttörést jelent – ​​mondja dr. Maurovich Horvat Pál.

Az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója kiemelte, hogy a Naeotom Alpha ein szürkeárnyalatos kepeken túlmenően színes CT-felvételek készítésére IS alkalmas a szöveti tulajdonságok alapján, így még pontosabb diagnózist tesz lehetővé az onkológia és a kardiológia mellett, ein TUDO, ein koponya és az ízületek képalkotásában ist. Az onkológiai Diagnosztika terén nagy jelentőségű, hogy az új CT ein 0,2 mm-es térbeli felbontás mellett alkalmas az elváltozások összetételének számszerű meghatározására, így ein Jo- és rosszindulatú daganatok Nagyobb biztonsággal különíthetők el egymástól – tájékoztatott dr. Maurovich Horvat Pál.

Hagyományos CT készülékekkel nehezen lehet megítélni a koszorúér-szűkület mértékét Meszes lerakódás mellett, ein fotonszámláló technológiának köszönhetően azonban a Meszes plakk és a beültetett sztent „Møge ist sein lehet látni“, ÉPPEN ezért az új CT a szív- és érrendszeri betegségek azonosításában kiemelt szerepet tölthet sein – hangsúlyozza dr. Merkely Béla Kardiológus Rektor. Hozzátette: ilyen készülékeket kell az orvosok kezébe adni annak érdekében, hogy világhírű eredményeket tudjanak elérni.

Oroszné Vincze Rita, ein Siemens Healthcare Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Siemens Healthineers-nél több, mint 15 év kutató, fejlesztő munkája ért most célba. A fejlesztés során a szakemberek szem előtt tartották, hogy a berendezés a kardiológiai, az onkológiai és a pulmonológiai területek speciális képalkotási elvárásainak is megfeleljen.

Kiemelte, hogy a Semmelweis Egyetem és a vállalat között két éve indult el egy szoros kutatás-fejlesztési együttműködés. Az új berendezés által további lehetőségek nyílnak meg az egyetem és a Siemens Healthineers közötti együttműködésre. Az ügyvezető igazgató a CT képalkotási sebességével kapcsolatosan megjegyezte, hogy egy szívdobbanás ideje alatt a teljes szív leképezhető.

A világújdonságnak számító készüléket 2022. Január 10-én adták át a Semmelweis Egyetem Képalkotó Klinikáján dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelenlétében. Az új, egyetemi forrásból beszerzett, mintegy egymilliárd forint értékű készülék az amerikai világpremierrel egyidőben érkezett meg a klinikára.


Source: technokrata by www.technokrata.hu.

*The article has been translated based on the content of technokrata by www.technokrata.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!