UPDATE Gazprom a anunţat Reducerea Livrărilor de Gaze Naturale Către Europa prin Ucraina


Prin urmare, Gazprom a cerut să furnizeze gaze dintr-un alt punct de intrare, cel al Sokhranovka, însă cererea a fost respinsă de Ucraina.

Mai multe ţări, printre care Italia, au reclamat că au primit mai puţin gaz de la Rusia, în ultimele zile.

ȘTIRE INIȚIALĂ O nouă scădere a fluxurilor de gaze naturale din Rusia către UE prin conducta Nord Stream 1 a accuat îngrijorările legate de faptul că blocul comunitar ar putea avea dificultăți în a acumula stocuri înainte de sezonul rece, scrie Reuters.

Italia și Slovacia au anunțat vineri că au primit mai puțin de jumătate din volumele obișnuite prin gazoductul care traversează Marea Baltică și care reprezintă aproximativ 40% din fluxurile de gaze rusești către UE.

Franța a raportat că nu a mai primit gaz rusesc prin Germania din 15 iunie. Asociația germană a industriei energye BDEW a anunțat că volumele mai mici ar putea fi înlocuite din alte surse, cum ar fi Norvegia și Olanda.

Dependența UE de gazul rusesc și riscul ca Moscova să îl întrerupă ca represalii la sancțiunile economice impuse după invazia în Ucraina a fost o mare bătaie de cap pentru blocul comunitar, determinându-l săvi acumuleze de surez acumuleze stocuri și

Compania italiană Eni (ENI.MI) a anunțat că va primi vineri doar jumătate din cele 63 de milioane de metri cubi (mcm) pe zi pe care le-a solicitat de la compania rusă Gazprom, după ce a înregistrat un defizit în cele două zile anterioare. Anterior, compania rusă Gazprom a anunțat că a redus cu aproape 60 % furnizarea de Gaze către Germania prin intermediul gazoductului. citiți mai departure

Italia, care anul trecut și-a procurat 40% din importurile de gaze din Rusia, își propune ca depozitele de gaze ale țării să fie pline în proporție de cel puțin 90% pentru sezonul de iarnă, față de 54% în prezent.

În întreaga Europă, nivelurile de stocare s-au redresat în acest an datorită importurilor puternice de gaze naturale lichefiate. Stocurile pentru întreaga UE sunt în prezent pline în proporție de 52%, puțin sub media pe cinci ani și peste nivelul de 43% înregistrat anul trecut în aceeastă periodadă, au declarat analaliștii de la ING Research.

“Cu toate acestea, o întrerupere prelungită va ridica îngrijorări cu privire la capacitatea UE de a acumula suficiente depozite pentru a intra în următorul sezon de încălzire”, au spus aceștia. Aceștia au precizat că, într-un semn “îngrijorător”, nivelurile de stocare au scăzut în aceeastă săptămână pentru prima dată din aprilie.

În Danemarca, agenția energyă a țării a declarat că, deși ar putea continua să umple stocurile, acest lucru se întâmplă într-un ritm mai lent din cauza Reducerii livrărilor de Gaze.

Un val de căldură neobișnuit de timpuriu în anumite părți ale Spaniei și Franței a sporit îngrijorarea, determinând o creștere a achizițiilor de Gaze, deoarece cererea de electricitate necesară pentru alimentarea aerului condiționat a crescut.

În Spanien, centralele electrice au cumpărat miercuri mai mult gaz pentru a genera electricitate decât în ​​orice altă zi de când există înregistrări, a declarat operatorul sistemului de transport Enagas. citiți mai departure

Gazprom ar putea crește fluxurile prin Ucraina pentru a compensa Defizitul Nord Stream, dar nu a existat încă niciun semn că ar face acest lucru. La aceasta se adaugă faptul că, de câteva luni, fluxurile prin conducta Yamal-Europa se îndreaptă spre est, în loc de direcția obișnuită spre vest, spre Germania.

Nord Stream 1 este, de asemenea, programat să fie supus întreținerii anuale în periode 11-21 iulie.

Statele Unite sunt de luni de zile un exportator entscheidend de GNL către Europa. Dar o explozie produsă săptămâna trecută la un important terminal de export de GNL din Texas îl va ține inactiv până în septembrie, iar de atunci și până la sfârșitul anului 2022 va funcționa doar partțial. Instalaţia, care reprezintă aproximativ 20% din exporturile de GNL din SUA, a fost un furnizor important pentru cumpărătorii europeni.


Source: Jurnalul by jurnalul.ro.

*The article has been translated based on the content of Jurnalul by jurnalul.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!