Ubijeni škaljarac Minja Šaković i ranije bio na meti napadača

UBIJENI Minja Šaković je važio za jednog od vođa škaljarskog klana, ai ranije je bio na meti napadača.

Ччеств alle

Milić Minja Šaković, Foto Printskrin RTCG

Na ovog Podgoričanina je pucano 2017. godine u Podgorici ispred “Auto Zete”, kada je bio teško povređen. Tada je stradao sin vlasnika „Auto Zete“ Ivan Nedović. Pretpostavlja se da je Nedović bio kolateralna šteta.

Šaković ima policijski dosije za više krivičnih dela u Podgorici, više puta je privođen zbog oružja a sumnja se i da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, Saleta Mutavog.

Pre nekoliko godina pripreman je atentat na njega. Zbog pripreme likvidacije policija je početkom marta prošle godine uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35), Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričanin Sašu Stanišića Prema navodima kojaminal plan likvidaciju Podgoričanina Šakovića kupila je stan naspram njegove zgrade, iz kojeg su nameravali da ga ubiju.

Okrivljeni Trkulja i Mirović su iz tog stana opservirali kuću i kretanje Šakovića, a tokom priprema za izvršenje krivičnog dela trenirali su upucavanje snajperskom puškom, nabavili kombi u koji su smestili motocikl sa kojim bi pobegli nakon ubistva i zapalili ga i obezbedili štek stan u kojem bi se krili nakon izvršenja krivičnog dela.

Međutim, okrivljeni su uhapšeni u momentu kada su trebali da uđu u kombi kojim bi došli do stana odakle je planirano da se ubije Šaković, iz snajperske puške koju je trebala da im donese druga osoba.

Dve godine ranije Šaković je uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Dedovićem (kasnije ubijen u Grčkoj) i Jovanom Vukotićm, 27. März 2016. godine, počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju na štetu Kotorana Vojina Stuparaon.

Pratite nas i putem iOS und Android aplikacije


Source: Novosti.rs RSS – Današnje vesti by www.novosti.rs.

*The article has been translated based on the content of Novosti.rs RSS – Današnje vesti by www.novosti.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!