TorGuard z blokado BitTorrenta – Računalniške novice


Zaradi tožbe, ki so jo prejeli od kar 27 različnih filmskih studijev, so se odločili, da bodo trajno blokirali uporabo BitTorrenta.

TorGuard je nedavno poravnal tožbo, ki jo je proti njemu vložila skupina 27 filmskih studiev, in sicer oktobra lani, tako da se je strinjal, da svojim strankam prepreči uporabo BitTorrenta prek svoje storitve VPN.

BleepingComputer Poroca, Da v skladu s poravnavo, vloženo 3. marca pri ameriškem okrožnem sodišču za Južno okrožje Floride, TorGuard pravi, da bo „uporabil komercialno razumna prizadevanja za blokiranje prometa BitTorrent strežnikih v na svojih Združenih državah s tehnologijo požarnega Zidu.“

To je zanimiv odgovor podjetja, ki v članku s pogostimi vprašanji pravi, da se njegovo ime „nanaša na ‘torrente’ in varovanje zasebnosti pri uporabi BitTorrenta“.

Podjetje tudi pravi, da bo “takoj sprejelo ukrepe za zaustavitev nadaljnjega piratstva, kot so blokiranje uporabnikov in omogočanje požarnega zidu za filtriranje prometa BitTorrent”, v kolikor in samo, če bi ga ponudnik gostovanja QuadraNet obvestil o pritovžbi piratstudie

Koliko pa je znašala tožba? Okrog 100 milijonov ameriških dolarjev.


Source: Računalništvo, telefonija – Računalniške novice by racunalniske-novice.com.

*The article has been translated based on the content of Računalništvo, telefonija – Računalniške novice by racunalniske-novice.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!