TikTok Stories, ein Teil des Discovery-Tabs und mehr

TikTok löscht die Funktionen der letzten Zeit. So vervangt een nieuwe Friends-tab de bekende Discovery-tab, kun je voortaan zien how je profiel heeft bekeken (ja echt!) en heeft the platform een ​​Stories feature toegevoegd. Der Inhalt des Programms Pulse geeft adverteerders voor het mogelijkheid aan te haken op the populairste content. We zetten de nieuwigheden even voor je op een rijtje en doen een begründete Vermutung: waar gaat heen heen TikTok getroffen?

Es ist Teil der Arbeit, om als Vermarkter, Socialmedia-Manager von Content-Erstellern auf den beliebtesten Plattformen der Welt. TikTok kwam de afgelopen maanden met maar liefst 3 nieuwe features en een advertentie programmea. Zoals wel vaker leverde dat uiteenlopendereakties op. De Friends-Tab und Stories können auf TikTok nicht angezeigt werden (wellicht helpt het TikTok Stories straks dat Instagram schijnt te test met het verbergen van delen van Stories) maar veel gebruikers waren op zijn zachtst gezegd nicht amüsiert met het verdwijnen van de Discovery-tag. Veel toelichting op de nieuwe veröffentlicht gaf het bedrijf niet. De ontwikkelingen lijken wel te duiden op een aanpassing in de koers.

De Friends-Tab und Stories können auf TikTok nicht angezeigt werden (wellicht helpt het TikTok Stories straks dat Instagram schijnt te test met het verbergen van delen van Stories) maar veel gebruikers waren op zijn zachtst gezegd nicht amüsiert met het verdwijnen van de Discovery-tag. Veel toelichting op de nieuwe veröffentlicht gaf het bedrijf niet. De ontwikkelingen lijken wel te duiden op een aanpassing in de koers.

1. Geschichten: Top of Flop?

Al kort nadat het nieuws over de lancering van Stories naar buiten was gekomen, klonk er in verschillende memes hongelach. Willst du, wie zit daar nou op te wachten? Die Kritiek ist die meiste Zeit, die letzten letzten Plattformen wie Instagram und TikTok vooral in einem Rennen um erfolgreiche Features von Elkaar te kopiert in Plaats van te innoveren.

Ook de vergelijking met the mislukte poging van LinkedIn voor een Story-plannen on the platform, werd al snel getrokken. LinkedIn lanceerde Stories in 2020, maar de feature verdween na een jaar alweer als sneeuw voor de zon. De Gebruikers op dit professionale platform bleken totaal niet te zitten wachten op tools voor het creëren van dit soort informele, tijdelijke content. En ook op Twitter was the Story-feature maar een kort leven beschoren.

Stories op TikTok komt momenteel beschikbaar voor alle gebruikers. Je vindt ze tussen de overige video’s van je Voor Jou-tab of de mensen die je volgt. Zelf maak je ze door te kiezen voor de optie ‘quick’ onder de rode camerabutton. Maak je foto of video. Voeg je Filter und Aufkleber toe en selecteer dan, ‘Post as Story’.

Heeft een gebruiker een Story gepostet? Dan verschijnt er een oplichtende rand om je profielfoto, net as bij Instagram dus. Of de Stories-feature inderdaad is gedoemd om te mislukken? Instagram bewijst dat content die maar 24 uur zichtbaar is onverminderd populair is. De tijd zal het leren.

2. Terug in je bubbel met de Friends-Tab?

Jetzt können Sie von TikTok profitieren, der neue Friends-Tab ist der Discovery-Tab vervangt. Misschien heb je m al gezien in het menu linksonder. De Friends-Tab Toont content van je vrienden of mensen met wie je in Verbindung gebracht gebogen, in plaats van de hashtags von mensen die je volgt. Ook dit ist opmerkelijk, wollen tussen die twee groepen zal bij de meeste mensen zeker überlappen in bestaan.

De keuze voor deze nieuwe feature lijkt er in ieder geval op te duiden dat de huidige Strategy of TikTok meer gericht is op the presenteren of personal content aan gebruikers, in plaats van de onafgebroken stroom viral of trending videos. Terug in je bubbel dus?

Onhandig ist der verdwijnen van de Discovery-tab wel een beetje, zeker voor content creators en bedrijven die hun bereik onder meer genereren door aan te haken trending hashtags. Deze zijn nu verhuisd naar de search bar, maar een handige overzichtspagina ontbreekt. Al kun je ze wel nog tegenkomen via de Voor Jou-tab bovenaan je scherm.

3. Wie heeft jouw profiel bezocht?

Bij Facebook en Instagram hebben de privacyregels het nooit toegelaten. Toch blijft het een verborgen demand van vele gebruikers om te kunnen zien wie er allemaal een kijkje heeft genomen op hun profiel. Dat bewijzen ook de tientallen ‘See Who’s Viewed Your Profile’-Apps von Drittanbietern sterben hier al jarenlang op inspelen.

Auf LinkedIn kun je wel (beperkt) zien wie jou heeft bezocht, maar zit de uitgebreidere optie in het premium pakket. Dat TikTok deze Feature nu launchert en daarmee de mogelijkheid stiekem even te gluren bij je concurrentie, of misschien wel je ex, optioneel overboord gooit, is dus wel opmerkelijk.

De Knop is wel allen beschikbaar voor gebruikers van 16 jaar of ouder en met 5000 volgers of mind. En ook hier geldt: gelijk oversteken. Je kunt je het dus alleen zien als je het zelf ook hebt aangezet in je settings (ga naar je profiel en dan naar het oogje rechtsboven).

4. Pulse: Werbung für Top-Creators

Misschien wel het meest interessante nieuws voor marketeers en ondernemers: TikTok Puls. Met Pulse kommt mit TikTok zum ersten Mal auf ein Programm dat für Werbetreibende Mogelijk maakt mee te liften op de ‘pulse’ van het platform. Het biedt je de mogelijkheid te adverteren bij de content van the top 4% populairste content creators en zo zichtbaarheid te genereren. Erfolgreiche Content Creators krijgen er op deze manier een verdienmodel bij, een aanvulling op het bestaande Fonds des Schöpfers).

Met de komst von Pulse breekt er een spannende Zeit für TikTok. Tot nu toe is het nog geen enkel platform gelukt geld te verdienen aan short form video. Von TikTok met Pulse wird in der Reihenfolge von Grootte von YouTube gaat binnenhalen, is daarom zeer de vraag, mear voor all platforms geldt dat hun inkomsten afhankelijk zijn van de Creators die ze aantrekken.

En TikTok heeft de wind mee. Möchten Sie, dass der Ersteller von Inhalten auf TikTok gemaakt hinweist, wenn er jetzt noch nie etwas übertrieben hat? Of, zoals schrijver Sophia June het op het platform Nylon verwoordt:

Ich meine, sicherlich glaubt TikTok nicht, dass es versuchen muss, Instagram zu kopieren, oder? Es wäre wahrscheinlich besser, wenn es nicht so wäre. […]Es ist ein offenes Geheimnis, dass Instagram eines Tages zu dem werden wird, was Facebook heute für Boomer ist: ein Friedhof aus seltsamen Fotos und allzu ernsthaften sozialen Interaktionen. – Sophia Juni, Nylon


Source: Frankwatching by www.frankwatching.com.

*The article has been translated based on the content of Frankwatching by www.frankwatching.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!