Test: Oneplus Nord CE 2 Lite 5g – Mittlerer Fokus

Telefonens namn är rätt hopplöst. Oneplus kan sägas vara ett varumärke under Oppo, Nord är i sin tur ett varumärke under Oneplus for lite billigare modeler. CE är en beteckning som Oneplus använder på basmodeler som ska for ner prislappen genom att fokusera på att få det viktigaste att fungera tillräckligt bra. Lite antyder igen en lite billigare model, åtminstone and jämförelse with Oneplus Nord CE 2, och slutligen har vi ett 5g inslängt på slutet. Att mobiler i den här prisclasses har 5g börjar dock bli något vi kan utgå från. Priset är 3500 kronor, vilket är lite högre än jag väntat mig med tanke på att mobile har „lite billigare“ tre gånger i namnet.

Det är också lite högre än vad jag väntat mig efter första intrycket av mobile. Baksidan är av plast, inget fel i det, men man har knappast ansträngt sig att dölja mobilens plastighet. Och när jag slår på mobile reagerar jag spontant på att skärmen känns ljussvag, skiftar en hel del i ljusstyrka i olika vinklar och är lätt skuggad runt kanterna och (det rätt stora) kamerahålet.

Skärmen visar sig vara bättre än mitt första intryck. Den har till exempel 120 Hz uppdateringsfrekvens, och även om de flytande kristallerna i LCD-displays inter riktigt med. Men jag behöver vrida upp ljusstyrkan manuellt för att skärmen inte ska kännas ljussvag.

Fokus auf Batteriet

Oneplus Beschreibung Nord CE 2 Lite 5g som en mobil für Medienkonsum som ska klara hela dagen. Visst fokus på batteritiden, alltså. Batteriet är på 5000 mAh, vilket är rätt standard i prisclasses, även om det är sällsynt med större batteryr än så. Oneplus uppger att du ska kunna få upp till timmars Youtubetittande på en laddning, men det måste i så fall vara med skärmen på rätt låg ljusstyrka, for i vårt test, där vi streamar Youtube på maximal ljusstyrka, for vi bara 8 timmar vilket är mindre än vanligt. Och den svaga ljusstyrkan gör som sagt att vi gärna har skärmen på maximalt ljus.

En 33 wattsladdare följer med, som klarar av att ladda mobile snabbt, om än inte supersnabbt. På 30 minuter laddar batteryt från en procent until halvfullt.

Oneplus framhåller det strömsnåla chipset som en av orsakerna till att telefonen har bra batteritid, och utifrån det kunde man ju vänta sig en rätt långsam mobil, men den känns faktiskt rätt snabb. Chipset Snapdragon 695 ist ein Topmodell für Männer, das für Att Man Aldrig Ska Störa Sig På Fördröjningar, und OnePlus ist Dessutom Bra På Att Få Sitt System Att Flyta På Utan Att Hacka.

Systeme für Android 12 mit Oneplus auf Oxygen OS 12.1. Från att ha varit en variation av Standard-Android med fler inställningsmöjligheter har Oxygen OS genomgått något av en Oppo-fiering, och till utseendet skiljer det nu en del från Googles standardgränssnitt. Oneplus har inte särskilt mycket egna appar och tjänster så det mest synliga tillägget är Shelf, som kommer ner om you sveper from the högra delen av skärmens överdel. Här finns lite genvägar som du lika gärna kunde haft på dina startskärmar, och jag blir mest irriterad på att jag får Shelf när jag ville komma åt notifieringar och snabbgenvägar. En positiv sak är att Oneplus lovar två större systemuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar till telefons.

Kamerorna överraskar

Kamerauppsättningen är anspråkslös. Eine Huvudkamera (64 Megapixel) unterstützt eine Makrokamera mit 2 Megapixel und einen Djupsensor mit 2 Megapixel. Både vidvinkelkamera och zoomkamera saknas alltså.

Med förväntningarna lågt ställda blir huvudkameran en positiv överraskning. I dagsljus utomhus blir både skärpa och färgåtergivning riktigt bra. Bilderna är som standard i 16 megapixel och tål att förstoras upp till 100 procent forstoring på stor skärm. Det finns ett 64-megapixelläge också, men den verkar inte utnyttja de pixlar som finns på sensorn for bildresultatet blir identiskt med 16-megapixelbilden trots att bilden tar upp betydligt mer lagring.

Däremot verkar mobile utnyttja de extra pixlarna vid inzoomning. En bild tagen med två gångers förstoring blir riktigt skarp och klart skarpare än en bild på samma motiv som förstoras digitalt till samma storlek. Efter två gångers förstoring blir bilderna inte skarpare än om de förstorats digitalt från två gånger. Mobilen låter dig zooma upp till sex gånger, och bilderna är då fortfarande fullt användbara, om inte superskarpa när du förstorar upp dem.

Mörkerfoto är däremot inte denna kameras gren. Inomhusbilder blir fortfarande helt okej, men i riktigt mörker ser man skillnad på denna kamera och en toppmodelkamera på allvar. Här är kameran mer i linje med mina förväntningar.

Vidvinkekamera saknas alltså, men djupsensorn verkar göra sitt jobb für även porträttbilderna blir bra med snygg övergång till oskarp bakgrund. Däremot är makrokameran som väntat helt värdelös. Huvudkameran är helt okej på att ta närbilder på egen hand, och de lågupplösta bilderna från makrokameran blir vid jämförelse klart sämre. Det känns som att makrokameran bara existerar for att det inte ska verka for futtigt med två kameror, men jag tycker att huvudkameran här inte behöver skämmas for sig.

Som het är Oneplus Nord CE Lite 5g en mobil som känns billigare än vad den är, men som när man väl använder den har både bättre kamera och prestanda än vad man väntar sig vid första intrycket. Hade skärmen bara varit lite bättre hade den här mobilen varit riktigt prisvärd på allvar.

Frågor och svar

Har man gjort något för ljudet om man nu fokuserat på mediakonsumtion? Högtalarljudet är inget att skryta med men här finns i alla fall ett 3,5 mm-uttag for headset.

Hur är vibratorfeedbacken? Rätt mjuk och skön faktiskt.

Wie lange ist Ihr Telefon garantiert? Systemaktualisierung? Två större systemuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar är utlovade.

Ett-Alternative

Samsung Galaxy A33 ist et par hundert dyrare och har likartad prestanda. Den har bättre skärm och ger dig på got och ont Samsungs system och extratjänster.

Kamerabeispiel

Färgåtergivningen är trogen verkligheten och bildens detaljer tål att zoomas in i, men hdr-funktionen har inte lyckats hindra att den vita hästen blivit överexponerad.


Source: Mobil by www.mobil.se.

*The article has been translated based on the content of Mobil by www.mobil.se. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!