Test: Jays T-Six True Wireless – Inte värda sitt låga pris

När jag börjar testa Jays T-Six vet jag inte vad de kostar. De första intrycken skvallrar dock om ungefär vilken prisklass de befinner sig i. Det handlar om ett plastigt fodral med även lurar som är lätta och plastiga. Egentligen har vi redan nu gått igenom allt det som hör till lurarnas fördelar. Resten av bekantskapen med Jays T-Six bara försämrar intrycket.

Lurarna är av typen som du sätter i öronen utan att trycka in i hörselgången. Det finns alltså bara en modell och inga gummipluppar i olika storlekar utan hårdplast och en storlek oavsett öronform.

Jag har inga problem att komma igång med hörlurarana och koppla dem till telefonen. Etuiet har en knapp på insidan och laddas via usb-c. Det finns dioder på utsidan som visar laddningsgraden när du öppnar fodralet, men vi har inget stöd för trådlös laddning av själva etuiet. Inte heller finns det någon app, men eftersom lurarna egentligen inte har några inställningsmöjligheter utan allt är bestämt från start finns det inte så mycket en app skulle kunna tillföra.

Du kan styra musiken och hantera samtal med hjälp av tryck på sidan av lurarna. Det finns en lång rad olika kombinationer av en, två eller tre tryck som alla betyder olika saker. Dubbeltryck på höger lur ska till exempel betyda „nästa låt“, ett tryck på vänster lur ska höja volymen och ett långt ska starta röstassistenten. Problemet är att det inte fungerar. Touchstyrningen verkar väldigt slumpartad och ibland lyckas lurarna uppfatta vad jag vill, andra ganger gör den något annat och vid ytterligare andra tillfällen händer ingenting. Lurarna har helt uppenbart svårt att tolka mina tryck och det verkar som de ibland inte uppfattar trycken alls och andra ganger tolkar tre tryck som två eller två tryck som inga tryck alls. Det blir väldigt frustrerande och oförutsägbart att se och höra vad som händer.

Kunststoff und Metall

Hörlurarna i sig är i allt väsentligt plastiga, men ljudet är istället skarpt och metalliskt utan riktig dynamik. Det låter lite som om jag hade lyssnat på musik i en telefonlur, höjt volymen ordentligt och sedan fortsatt lyssna på en halvmeters avstånd. Det är i alla fall karaktären på ljudet, även om det inte är riktigt så dåligt. Det lämnar i alla fall mycket att önska. Lurarna pausar heller inte musiken när jag tar dem ur öronen, utan du får pausa själv manuellt. Än värre är ljudet unter samtal. Då är hörlurarna relativt bra på att filtrera bort störande ljud och prassel i omgivningen, men det på bekostnad av att min röst låter väldigt komprimerad, och precis som musiken metallisk så att den spricker och försvinner tidvis.

Du märker säkert att de här lurarna inte övertygar och hade jag gissat ett rimligt pris hade min gissning hamnat på under hälften av de 1000 kronor som T-Six faktiskt kostar. Under testperiodes vänjer jag mig lite vid ljudet i T-Six men det har bara effekten att jag blir nästan lyrisk när jag får byta till ett par andra lurar i samma prisklass och äntligen hör vilket många gånger bättre ljud man kan få for 1000 kronor.


Source: Mobil by www.mobil.se.

*The article has been translated based on the content of Mobil by www.mobil.se. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!