Teslini prihodi su veći u odnosu na prošlu godinu

Zarada Tesle u prvom kvartalu 2022. godine nadmašila je očekivanja analitičara.

PCPress.rs-Bild

Prihodi kompanije su sve veći

Zarada po akciji iznosi 3,22 dolara naspram očekivanih 2,26 dolara. Prihod iznose 18,76 Millionen Dollar prema očekivanih 17,80 Millionen Dollar. Akcije kompanije su porasle za više od 5 odsto. Prihodi od automobilske industrije dostigli su 16,86 milijardi dolara, što je 87 odsto više u odnosu na isti Zeitraum prošle godine. Bruto marže u automobilskoj industriji skočile su na 32,9 odsto. Tesla je prijavila bruto profit od 5,54 milijarde dolara u svom glavnom segmentu. Regulatorni krediti su činili 679 miliona dolara prihoda od automobilske industrije za kvartal.

Početkom ovog meseca, kompanija je izvestila o isporuci vozila od 310.048 za prvi kvartal, što je najbliža procena prodaje koju je objavila kompanija. Vozila modela 3 i modela Y činila su 95 odsto, ili 295.324 isporuka u periodu koji se završio 31. marta 2022.godine. Informacije o zaradi dolaze u usred vesti o ponudi izvršnog direktora Elon-a Moschus-a, za preuzimanje Twitter-aplatforme društvenih medija na koju se godinama oslanjao da promoviše Teslu i svoj imidž u javnosti.

Musk nije skoro govorio na pozivima o zaradi, odnosno finansijskim rezultatima Tesle. Međutim, ovog puta je rekao da to planira da uradi. Tesla je nedavno otvorila dve nove fabrike jednu u Nemačkoj i jednu u Ostinu u Teksasu a izvršni direktor se pojavio na oba događaja svečanog otvaranja.

Ulaganja u ove ogromne nove pogone deo su Teslinog napora da lokalizuje proizvodnju, smanji troškove i poboljša brzinu distribucije vozila od fabrika do kupaca na glavnim tržištima širom Azije i Evrope.

Izvor: CNBC


Source: PC Press by pcpress.rs.

*The article has been translated based on the content of PC Press by pcpress.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!