Tényleg limitált ein Tuning eines Ryzen 7 5800X3D-n

Szorzózár és felszültségállítás nincs, de a memóriatuning előtt szabad az út.

Az előző heten irtunk arról, hogy esetlegesen nem lesz úgynevezett unlocked CPU a Ryzen 7 5800X3D, amit the most az AMD meg is erősített, így bizonyos tuningfunkciók ezen a processzoron nem működnek.

Hirdetés

Robert Hallock, az AMD technikai marketingért felelős vezetője, a HotHardware számára adott interjúban kifejtette, hogy maga a Zen 3 chiplet ugyan képes 1,5-1,6 volton üzemelni, de a fölé helyezett 3D V-Cache maximuma 1,35 volt. Emiatt a Zen 3 chiplet sem működhet az említett határ felett, mert félő, hogy az olyan degradációt idéz elő, ami negatív hatással van az egymásra helyezett lapkák összeköttetésére. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg az AMD letiltotta a Ryzen 7 5800X3D-re a feszültség, illetve a szorzó megváltoztatásának lehetőségét.

Bizonyos tuningfunkciók azonban a Ryzen 7 5800X3D esetében is működnek, Igy az Infinity Fabric órajele például modesulhat, es ezáltal a memóriatuning is eleggé szabad.

A fenti limitáció az AMD szóvivője szerint nem marad örök érvényű, mivel dolgoznak a probléma megoldásán, így a kesőbbi, 3D V-Cache-t alkalmazó processzorok már nem kizárt, hogy unlocked modellek lesznek.


Source: Hírek és cikkek – PROHARDVER! by prohardver.hu.

*The article has been translated based on the content of Hírek és cikkek – PROHARDVER! by prohardver.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!