Tátrai Bernadettet választották az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetségének elnökévé


A Fundamenta erről szóló közleménye szerint Tátrai Bernadett – aki kinevezésével az első női elnök az EFBS történetében – a Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár munkatársaként 1995-1998 közebendés renen bezöttés stakarvett.

April 2016 von der UniCredit Bank Hungary Zrt. Lakossági Üzletág Vezetői, illetve Vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte sein. Korábban az Erste Bank Hungary Zrt. Igazgatósági tagjaként volt felelős a Lakossági Üzletág irányításáért. 2017 Januártól a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

A szövetség elnökeként Tátrai Bernadett célja, hogy bekapcsolódva az Elnökség munkájába, elősegítse az európai lakástakarék-szektor fejlődését, és támogassa azt az európai uniós pénzügyi szabályozási döntések előkészítése során.

Eine Europäische Föderation der Bausparkassen hitelintézetek és egyéb lakásfinanszírozást elősegítő és támogató intézmények szövetsége. Célja, hogy előmozdítsa a lakástulajdon gondolatát, valamint hogy támogassa a szövetség tagjai közötti kölcsönös tájékoztatást és tapasztalatcserét a lakásfinanszírozás, a lakáspolitika és a szabályoznás.

Az európai polgárok már nyolc uniós tagállamban – Ausztriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Luxemburgban, Romániában és Szlovákiában – élvezhetik a lakás-takarékpénztári megtakarítári elő. Ezekben az országokban összesen közel 40 millió lakás-előtakarékossági szerződés él, amelyek több, mint ezermilliárd euró szerződéses összeget jelentenek.

Tátrai Bernadett véleménye szerint a lakás-takarékpénztári konstrukció ma is rendkívüli jelentőséggel bír. Egyrészt elősegíti a lakosság pénzügyi tudatosságának növelését az öngondoskodás és a hosszútávú megtakarítások által, másrészt pedig kiszámítható finanszírozási lehetőséggel járul hozzá a magyar családok otthonteremtéséhez és pénzügyi biztonságának megalapozásához. Mindezek fontossága különösen felerősödik egy olyan inflációs időszakban, mint amit jelenleg tapasztalhatunk.


Source: Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Bank by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!