Tällaisia ​​ovat Kroatisch Split ja Dubrovnik

Split – Historiker ja saarihyppelyn ystäville

Adrianmeren keskivälissä sijaitseva Kroatischer Split auf suosittu kaupunkikohde. Kaupungin ehdoton ykkösnähtävyys on rantapromenadin edustalla sijaitseva historiallinen Diocletianuksen palatsi, mistä syystä kaupunki on erityisen kiinnostava kohde history ystäville.

Diocletianuksen palatsi on 300-luvulla rakennettu Unescon maailmanperintökohde, joka on käytännössä Splitin vanhakaupunki. Muurien ympäröimä alue kätkee sisäänsä ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä, minkä lisäksi palatsialueella toimii myös museo.

ShutterstockSplit, Kroatien
Splitin rantakatu sijaitsee aivan Diocletianuksen palatsin edustalla.

Aivan vanhankaupungin muurien ulkopuolella sijaitsee Splitin rantabulevardi, joka on täynnä kahviloita, baareja, ravintoloita ja kioskeja. Alue herää eloon iltaisin, mutta tyylikäs rantakatu on kokemisen arvoinen myös päiväsaikaan. Aivan rantakadun vieressä sijaitsee myös Splitin satama.

Split on erinomainen tukikohta matkailijalle, joka haluaa tehdä päiväretkiä kaupungin edustalla sijaitseville saarille. Esimerkiksi Bračin, Hvarin ja Visin saarille auf hyvät kulkuyhteydet Splitistä.

Myös mantereella on kiinnostavia päiväretkikohteita, sillä lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevat muun muassa Makarskan rantakaupunki, Biokovon vuoristo sekä pienet rantakylät. Krkan kansallispuisto vesiputouksineen sijaitsee vajaan sadan kilometrin päässä Splitistä.

Kaupungissa auf myös shoppailumahdollisuuksia, mutta parhaat ostospaikat sijaitsevat keskustan ulkopuolella ostoskeskuksissa.

Dubrovnik – matkailijalle, joka arvostaa upeita maisemia ja haluaa yhdistää lomaan monta maata

Dalmatinische Rannikolla Etelä-Kroatiassa sijaitseva Dubrovnik auf tyylikäs lomakaupunki, joka tarjoaa upeita maisemia, tunnelmallisen vanhankaupungin ja mahdollisuuden vierailla naapurimaissa.

Kaupungin tunnetuimpiin kohteisiin kuuluu Splitin tavoin vanhakaupunki, joka kuitenkin eroaa Splitin vanhastakaupungista aika tavalla. Hittisarja Game of Thronesin kuvauspaikkana toiminut Dubrovnik kiehtoo muutenkin kuin historiallisesti tai arkkitehtonisesti – useimmat haluavat nähdä omin silmin paikan, jossa suosikkihahmot ovat seikkailleet.

Lisäksi Dubrovnikin vanhankaupungin muurit tarjoavat mainion maisemapaikan kaupunkiin, Adrianmerelle sekä Dubrovnikin edustalla sijaitseville saarille. Palvelut vanhassakaupungissa ovat monipuoliset, minkä lisäksi alueella on runaasti tunnelmallisia aukioita.

ShutterstockDubrovnik, Kroatien
Dubrovnikin vanhankaupungin muureilta avautuu hulppea näkymä.

Dubrovnikin valtti on lyhyt välimatka naapurimaihin, sillä Montenegron rajalle on kaupungista matkaa vain noin 40 kilometriä. Useimmat Dubrovnikin-kävijät yhdistävätkin lomaan myös vierailun esimerkiksi Kotorissa.

Splitin tavoin myös Dubrovnikin edustalla on saaria, ja matkailijalle helppoja kohteita ovat esimerkiksi aivan kaupungin edessä sijaitseva Lokrumin saari sekä hieman pidemmän välimatkan päässä oleva vehreä Mljet, joka on tunnettu muun muassa saaren sisällä olevasta järvestä.

Dubrovnik auf ristelykohde, ja kaupungin satamaan saapuu lomakaudella päivittäin tuhansia ristelymatkailijoita.

>> Lue lisää vinkkejä Kroatiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Text: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!