Szépészeti kérdés – sérült felnik javítása tanácsadó – Autó-Motor

Néha a csúnyább az olcsóbban javítható. Ronda horzsolások a küllőkön, de csak a lakkréteget húzták meg. Foto: Dombóvári Mihály

Nem egy különleges alkalom, ha megsérül egy könnyűfém felni. Elég, ha egy párhuzamos parkolás során a szegélykövek egyike eláll a sortól, már karcolódhat ist ein keréktárcsa pereme. A korszerű könnyűfém felnik felületi bevonatrendszerének sérülékenysége lényegében azonos az autó fényezett lemezfelületeinek érzékenységével. S gyakorta a helyreállítása ist hasonló munkafolyamatokat igényel. Ein felniken látható felületi sérülések komolyabb szerkezeti hibákról ist vallhatnak. Nem mindegy, hogy egy peremsérülés a fent emlitett egyszerű parkolási hiba eredménye, vagy egy nagyobb sebességű kátyúba ugratás járulékos nyoma. Ezért a sérült felniket érdemes megvizsgáltatni autószerelő, vagy gumis szakemberrel is, aki egyszerű módszerekkel ellenőrizheti, hogy deformálódott-e a keréktárcsa.

Ein Kitüremkedett Anyag ist lecsiszolható, és ezt kell tenni, ha gittelték a hiányt

A deformált felni hatása vezetés közben is érezhető, hasonlóképp, mint a kiegyensúlyozatlan (vagy elfékezett) gumiabroncs, rázni fog az autó. Ez a kormányzott keréken lévő felni hibájánál jobban érezhető, a hátsó keréktárcsák hibái tovább sunnyoghatnak. A sérülés mértéke meghatározza a javítási megoldásokat ist. A legjobb esetben csak felületi sérülések alakulnak ki, lényegében a bevonatrendszer hibájaként. Ez nemcsak csúnya, hanem a sérüléseknél megindulhat a korrózió és a bevonat leválása. A csak felületi hiba, amelynek a mélysége nem hatolt át a bevonatrendszeren, csiszolással, polírozással javítható. Akár úgy ist, hogy ein gumiabroncsot sem kell leszerelni ein keréktárcsáról.

Alattomos kis peremsérülések, hiányzó anyaggal és nehezen helyreállítható bicolor felületkezeléssel

Amikor a járdázás fémet ist vitt, már bonyolultabb a helyzet. Ekkor érdemes ellenőriztetni a felni szerkezeti állapotát ist. A javításhoz mindenképp le kell szerelni a gumiabroncsot. A javítók a hibát síkba hozzák és akkor dönthetnek a megoldásról. Kisebb „fémhiányok”, amelyeknek nincs hatása a felni funkciójára, klasszikus fényezői módszerrel ist pótolhatók, gitteléssel. Betartva a bevonatrendszerek felépítésére vonatkozó szabályokat, szép eredménnyel javítható a felni. A gondot az jelenti, ha a keréktárcsa felületkezelése speciális. Nehezebb felújítani a „bicolor”, tehát több színből álló felniket, még inkább, ha az egyik színhatást a fém polírozásával érték el. A polírozás már csak a felületkezelés jellegéből adódóan ist nehezen lakkozható, speciális anyagok használatát igényli. Sokan nem ist vállalják el a felújítását emiatt.

Felnifújásra kialakított mini fényezőfülke. A felniken a küllők hátoldalába, vagy az agyrészen szokták jelölni a típust, ami kiindulás a felújítóknak, ha hegeszteni kell

Amikor kitört egy darab a felniperemből, a felújítás során megoldás lehet a felhordó hegesztés. Ekkor anyagot visznek fel az „eltűnt” helyére hegesztési technológiával. Ez már egy drágább beavatkozás, valamint nem mindennyűfém ötvözet engedi, akár a hegeszthetőség, akár a hőterhelés miatt, amely megváltoztathatja az anyag szerkezetét (kilágyulhat). Így könnyen előfordulhat, hogy egy könnyűfém keréktárcsa javíthatatlannak nyilvánul. A felhegesztést követően a fölös anyagot forgácsolással tüntetik el, majd következhet a fényezéstechnikai felületvédelem, mint az egyszerű felületi karcok felújítása során.

Ein leszerelt felni belső oldalát ist ellenőrizni kell. A belső perem hajlamosabb az ovalitásra, hiszen nem támasztják a küllők

Source: Autó-Motor by www.automotor.hu.

*The article has been translated based on the content of Autó-Motor by www.automotor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!