Sorare: Vodič za početnike za kripto-baziranu fudbalsku igru

Šta je Sorare?

Sorare je online fantastična fudbalska igra sa obrtom kriptovaluta. Igrači koriste nezamenlјive tokene (NFT) za kupovinu, posedovanje i preprodaju kolekcionarskih digitalnih kartica. Kao i kod tradicionalnog fantazijskog fudbala, igrači grade njihov sastav svake nedelјe.

Poeni se dodelјuju u igri na osnovu statistike profesionalnih fudbalskih zvezda na terenu. Nedelјni cilј je pobediti druge korisnike u ligama tako što ćete dobiti najviše bodova.

NFT-ovi pružaju Sorare-u dodatnu dimenziju jer njima može da se trguje van igre na tržištima kao što su Opensea i Rarible. Dakle, ako imate traženu karticu, mogli biste da ostvarite ozbilјan profit.

Sa licenciranim igračima iz preko 200 timova, igrači mogu da biraju između digitalnih trgovačkih kartica koje uklјučuju AC Mailand, Juventus, Liverpool FC, Real Madrid, FC Paris Saint-Germain, J.League Timove (Japan), Liga (Spanien) ich Major League Soccer.

Fantasy Sportovi su vruća globalna industrija, sa projektovanom veličinom tržišta of $48,6 million do 2027. NFT igre poput Sorare brzo dobijaju na popularnosti zbog njenog potencijala da poremete pejzaž inovativnim poslovnim modelom.

Ovaj članak će duboko zaroniti u to kako Sorare funkcioniše, kao i kako igrate i zarađujete novac kroz ovu fantastičnu fudbalsku igru.

Kako funkcioniše Sorare?

Iako je i dalјe prvenstveno fantastična fudbalska igra u njenoj srži, Sorare nudi drugačiju vrstu iskustva. Umesto da biraju imena igrača sa list tokom drafta, korisnici kupuju digitalne trgovačke kartice tokenizovane na Ethereum (ETH) blockchainu.

Ove nezamenlјive token kartice su u vlasništvu igrača koji mogu da ih slobodno prodaju kao kripto-kolekcionarske predmete. NFT kartice su takođe centar Sorare-ovog narativa. Postoje kripto nagrade koje možete da osvojite, kao i jedinstvene i retke karte.

So selten omogućava korisnicima da se prijave za različite lige, kao što su Rookie, U23 i Regional League. Svaki igrač može da postavi novu postavu svake nedelјe igre koristeći karte koje trenutno poseduje.

Na kraju nedelјe, bodovi se zbrajaju na osnovu toga kako su se stvarni fudbaleri ponašali u stvarnom životu. Veoma retki korisnici sa najvećim brojem poena imaju pravo da osvoje posebne nagrade kao što su retke kartice i Ethereum tokeni.

Šta Sorare čini tako jedinstvenim?

Sorare kombinuje fantastične sportske igre, fudbal, sportske kolekcionarske predmete i kripto nezamenlјive tokene. To tek treba da se uporedi sa bilo kojim prethodnim iskustvom.

NBA Top Shot serija je Sorare-ova najpopularnija kripto NFT kolekcionarska oprema. Međutim, osim takmičenja zasnovanih na ličnim kolekcijama, ne postoji pravi element „igre“ u seriji košarkaških nezamenlјivih tokena.

Čak i ako Sorare ima Pay-to-Win-Komponenti, Nudi istinsku konkurenciju u stilu fantazije. Tu su i stvarne prednosti, kao i obećanje pobede za one kojima ne smeta da plate stvarni novac kako bi izgradili najbolјi tim.

Pored toga, igra ima zvanične license iz više svetskih fudbalskih liga. Ovo omogućava korišćenje pravih imena timova, fotografija igrača i karata iz nekih od najpopularnijih svetskih fudbalskih klubova.

Sorare je trenutno jedina fantastična fudbalska igra sa široko rasprostranjenim licenciranjem, što joj daje značajnu konkurentsku prednost.

Zašto bi fudbalski fanovi trebali da igraju Sorare?

Igra nudi nekoliko prednosti i za povremene i za hardcore fudbalske entuzijaste. Kao prvo, virtuelni turniri su odličan način da ostanete angažovani sa vašim omilјenim timovima čak i kada se ne igra stvarna utakmica. Takođe možete da pratite timove drugih korisnika i vidite njihov učinak u odnosu na vaš.

Sorare nudi način da zaradite novac trgovanjem i prodajom kartica na nezavisnim tržištima kao što su Opensea i Rarible. Dakle, ako ste dobri u stvaranju timova, potencijalno biste mogli da ostvarite profit od vašeg hobija.

Konačno, Sorare je odlično mesto za upoznavanje i povezivanje sa drugim fudbalskim fanovima širom sveta. Ova igra održava aktivnu zajednicu na Discord-u, Twitter-u und drugim platformama društvenih medija.

Možete li da igrate Sorare na mobilnom? Definitivnein! Jednostavno preuzmite aplikaciju Sorare i prijavite se ili napravite nalog.

Kako se Sorare igra?

Sa samo nekoliko lakih koraka, čak i početnici mogu odmah da ovladaju sa igrom.

Napravit nalog i sakupite kartice

Da li je Sorare slobodan za igranje? Da! Da biste otklјučali do 12 besplatnih „Common“ kartica igrača, registrujte se na Sorare web sajtu i pratite uputstva.

Logovanje SorareNakon što se prijavite, proces je prilično jednostavan. Da biste podesili nalog:

  1. Izaberite-Logo ime kluba.
  2. Pridružite se Casual League.
  3. Izaberite vaša tri najbolјa omilјena kluba (vaši besplatni igrači će biti izvučeni nasumično i dodelјeni vama).

Klubovi SorareU početku, pošto igrate sa besplatnim kartama, moći ćete da učestvujete samo u Casual League. Ako želite da se pridružite drugim turnirima na kojima možete da osvojite retke karte i nagrade u ETH, morate da kupite najmanje pet retkih karata. One su dostupne u Sorare prodavnici i na mnogim nezavisnim tržištima koja podržavaju igru.

Učestvujte na turnirima

Kada se pridružite Casual League, možete da učestvujete u nedelјnim turnirima da biste zaradili bodove i nagrade. Izaberite „Join Your First League“ von biste pristupili tutorijalima za navigaciju u igri. To je Sorare vodič za početnike koji će vam dati osnovno razumevanje kako funkcionišu igre SO5 lige i kako da zaradite poene.

Ne brinite o razumevanju ligaškog sistema na početku – moglo bi da bude previše za shvatanje odjednom. Casual League će vas naučiti svemu što treba da znate o igri pre nego što pređete na izazovnije turnire.

Takođe ćete imati dovolјno vremena da sakupite karte dok igrate u Casual League, koje možete kasnije da koristite u više nagrađujućim ligama kako igra napreduje.

Igraci SorareIzgradit tim

Sada je vreme da izgradite vaš tim. Izaberite igrače koji često igraju jer nećete zaraditi nijedan poen od onih na klupi tokom cele utakmice. Isto važi i za igrače koji nisu u vašem timu.

Za vaše uputstvo, interfejs pruža listu najbolјe ocenjenih igrača sa njihovim odgovarajućim prosečnim ocenama. Trebalo bi da izaberete one sa visokom prosečnom ocenom – prikazanom pored kartice svakog igrača na levoj strani ekrana.

Kada se pored igrača ne pojavi nijedan protivnički tim, a umesto toga piše „NG“, to znači da igrač nema zakazanu utakmicu za sledeću nedelјu. Dakle, on će zaraditi nula poena ako bude draftovan u vaš tim.

Svaki tim mora da se sastoji od pet igrača, Sorare5 ili SO5:

Pozicije SorareDa biste formirali vaš tim, izaberite igrače koje želite da dodelite svakoj poziciji dok se ne zauzmu sva mesta. Imajte na umu da „Extra“ Slot nije namenjen za zamenu, već kao popunu za drugu poziciju u timu.

Moguće je osvojiti poene iz vašeg tima igrača popunjavanjem ove pozicije defanzivcem, veznim igračem ili napadačem, sa opcijama kako da to učinite. Možete da promenite vaš tim nakon toga, u zavisnosti od toga ko mislite da će postići dobar rezultat tokom igre.

Zatim Izaberit Kapitena Vašeg Tima. Pažlјivo birajte jer taj igrač ima pravo da osvoji dodatnih 20% Bonus poena u nedelјi igre. Kliknite na ikonu „C“ u gornjem levom delu želјene kapetanske kartice. Ne zaboravite da izaberete jednu pre nego što pritisnete „Bestätigen“ dugme, jer vaš tim neće preći na sledeći korak bez njega.

Kada budete zadovolјni vašom postavom, kliknite na „Confirm“ da biste finalizovali vaš tim. Sada kada imate vaš tim, vreme je da počnete da igrate Sorare! Sve u svemu, procedura ulaska je prilično osnovna i uči vas osnovama. Zatim vas ispušta na Market tako da možete da kupite premium Sorare NFT kartice tokenizovane na Ethereum blockchainu.

Premium Sorare KarteOdelјak „Neue Karten“ vam omogućava da licitirate za nove karte dodate igri. S druge strane, „Transfer Market“ je mesto gde korisnici prodaju njihove kartice po fiksnoj ceni – često znatno višoj nego kada su prvobitno pušteni.

Da biste saznali više o igrici Sorare, pogledajte „Game“ odelјak pod „Help“. Ili pogledajte tutorijale na YouTube-u da biste se upoznali sa igrom pre nego što uđete u igru.

Zaradit Novac Putem Kartica

U poređenju sa tradicionalnim digitalnim igrama, kolekcionarske igre s kartama su sličnije trgovačkim kartama u stvarnom životu. U tradicionalnoj verziji, možete da kupujete i koristite robu u igri, ali ne i da je posedujete.

Sa NFT-ovima, vi posedujete stavke koje dobijete, slično kao da sakuplјate fizičke kartice. Vaše Sorare kartice ne mogu da se dupliraju ili uzmu od vas, zahvalјujući blockchain tehnologiji. Hajde da pogledamo detalјe o Sorare kartici:

Details karticaSvi ovi podaci su zasnovani na vremenu kovanja. Prva stvar koju ćete želeti da uradite je da izaberete karticu za koju mislite da će imati dobre rezultate i da će porasti na vrednosti. Kada kupujete karticu, primetićete i razne retkosti, koje ćemo proći u sledećem odelјku.

Različite vrste karata

Karte igrača na Sorare-u su sortirane po bojama i nivoima retkosti. Scherzhaft, kovan je ograničen broj po boji. Kada kupujete kartice, posedujete ih kao NFT. Postoje četiri stepena oskudice za

Sorare Karte:
Begrenztes Gelb

Za svaku sezonu, 1000 kopija svakog igrača je iskovano kao ograničene karte.

Seltenes Rot

Retke karte imaju 100 kopija po igraču iskovane svake sezone.

Super seltenes Blau

Samo 10 kopija Super retkih karata po igraču je iskovano po sezoni. Veoma su kolekcionarski i traženi.

Einzigartiges Schwarz/Braun

Sa samo 1 karticom iskovanom po igraču po sezoni, jedinstvene karte su najmoćnije i najskuplјe. Veoma su tražene od strane kolekcionara.

Uobičajene karte (siva) su one koje koristite na turnirima rano. One su održive čak i dok napredujete u igri, ali nisu NFT.

Kart spielenProdajte karte

Kao što je gore pomenuto, možete i da prodate vaše kartice. Ako imate sreće, kartica koju ste možda držali neko vreme mogla bi da poveća vrednost i da vam donese veliku sumu novca. Na Primer, jedna od najprodavanijih Sorare kartica bila je jedinstvena kartica Cristiano Ronaldo, prodata 2021. za $290.000.

Evo kako možete da počnete da prodajete Sorare NFT Karte:

Prodaja Sorare NFT karticaVaša kartica će tada biti dostupna za kupovinu u narednih 48 sati. Ako se ne proda do isteka vašeg unosa, ostaje u vašoj galeriji. Ali kada se proda, dobićete obaveštenje putem e-pošte u igri. Kartica će biti uklonjena iz vaše galerije i svih budućih SO5 takmičenja.

Budućnost Sorare-a

Sorare je još uvek mlada kompanija, ali je već uspela da se udruži sa nekim od najvećih imena u svetu fudbala. Očekuje se da će broj dostupnih timova rasti kako Sorare nastavlјa da potpisuje nova partnerstva. Sa novim timovima dolazi i do povećane potražnje za karticama, što zauzvrat povećava vrednost postojećih kartica.

Pored toga, Sorare je sarađivao sa velikim imenima u industriji igara i sporta, kao što su Ubisoft, Serena Williams and Major League Baseball. Ovo otvara čitav novi svet mogućnosti za vlasnike Sorare kartica da otkriju uzbudlјijije upotrebe njihovih kartica.

wurde zuletzt geändert: von


Source: ITNetwork by www.itnetwork.rs.

*The article has been translated based on the content of ITNetwork by www.itnetwork.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!