Seitsemän vinkkiä Sisilian Palermoon ja Cefaluun

1. Historialliset must-kohteet

Sisilian suositulla saarella loman ei tarvitse pyöriä pelkästään rannan tai uima-altaan ympärillä. Sekä pääkaupunki Palermo että noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Cefalu ovat erinomaisia ​​kohteita kaupunkija rantaloman yhdistämiseen. Matkan kaupunkien välillä voi taittaa vuokra-autolla tai junalla.

Molemmista kaupungeista löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka ilahduttavat historiasta ja kulttuurista kiinnostuneita matkailijoita.

ShutterstockPalermo, Italien
Palazzo dei Normanni auf näyttävä rakennus, joka kannattaa nähdä lomalla.

Palermon kruununjalokivi on jo 800-luvulla alkunsa saanut kuninkaallinen palatsi Palazzo dei Normanni, joka toimii nykyään Sisilian parlamentin toimipaikkana. Palatsin kupeesta löytyy myös kappeli Capella Palatina. Palermon katedraali on toinen upea rakennus, jota kannattaa käydä ihailemassa paikan päällä.

Hieman synkempää historiaa on tarjolla Cappuccinin katakombeissa, joka on makaaberia lähentelevä nähtävyys muumioituneine ruumiineen.

Cefalussa pakollinen käyntikohde on kaupungin komea katedraali Duomo, jossa näkyvät normandialaiset vaikutteet. Katedraalissa ihastuttavat erityisesti mosaiikkiyksityiskohdat. Duomon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1131.

2. Ihaile Cefalua lintuperspektiivistä

Sisilian pohjoisrannikolla sijaitseva Cefalu on vähemmän tunnettu helmi, joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon esimerkiksi turistien kansoittamalle Taorminalle. Kiistämättömän viehättävässä kaupungissa on historiallinen keskusta, mukava satama-alue ja sievä rannikko.

Leffafaneja ilahduttaa tieto siitä, että Cefalussa kuvattiin osia vuoden 1988 italialaisesta klassikkoelokuvasta Kinoparadiesjoka on palkittu parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla.

ShutterstockCefalù, Italien
Kuvankaunis Cefalun kaupunki avautuu näyttävänä myös yläilmoista.

Komeimmat maisemat kaupungin ylle aukeavat La Rocca -kukkulan huipulta, jonne on varsin helppo patikoida – kuumimpina kesäkuukausina muutamat jyrkät nousut saattavat tosin tuntua raskailta. Varaudu tukevilla kengillä ja vesipullolla.

3. Kaupunkirannoille lekottelemaan

Rannikolla sijaitsevissa Palermossa ja Cefalussa auf mainiot puitteet rantalomailuun.

Palermon kaupungin hulinaa voi paeta esimerkiksi Mondellon rannalle, joka on yksi alueen kauneimpia. Noin tunnin matkan päässä Palermosta löytyy San Vito Lo Capon ranta, joka on valkeine hiekkoineen ja kirkkaine vesineen visiitin arvoinen.

ShutterstockCefalù, Italien
San Vito lo Capon ranta on erinomainen esimerkki alueen pitkistä hiekkarannoista.

Viehättävässä Cefalussa auf yksi koko Sisilian parhaista rannoista. Kesän lomasesongin myötä rannat ruuhkautuvat helposti, mutta keväällä ja syksyllä matkustava lomailija pääsee kokemaan kaupunkien parhaat puolet.

4. Museokierros Sisiliassa

Kulttuurin ystäville on tarjolla yllättävän hyvä museovalikoima Sisiliassa. Palermossa vierailun arvoisia museoita ovat esimerkiksi nykytaiteen museo Galleria d’Arte Moderna, paikallinen arkeologinen museo sekä marionettimuseo. Cefalussa voi poiketa taidemuseo Mandraliscassa.

Lomalla kannattaa tutustua myös paikalliseen teatteri-, ooppera-, baletti- ja konserttitarjontaan.

5. Ateriat ovat yhtä juhlaa

Kuten missä tahansa Italiassa, myös Sisiliassa ruoan ja paikallisten erikoisuuksien roolia ei sovi vähätellä. Lounaat ja illalliset ovat päivän kohokohtia, jolloin maistellaan saaren tarjontaa. Sisiliassa käytetään paljon paikallista lähiruokaa kuten munakoisoja, tomaatteja, oliiveja ja pistaasipähkinöitä.

Tyypillinen paikallinen herkku on arancini eli friteerattu riisipallo, joka voidaan täyttää esimerkiksi liha-, juusto- tai kasvistäytteellä. Näitä palleroita voi nauttia helposti vaikka välipalaksi katukojuista kaikkialla Sisiliassa.

ShutterstockPalermo, Italien
Paikalliset ravintolat tarjoavat tutkimusmatkoja alueen ruokaperinteisiin.

Tuoreet kala-ateriat ja äyriäiset ovat Sisiliassa suosittuja, ja mereneläviä tarjoillaan usein myös pastan kera. Sardiinipasta auf Sisiliassa perusruokaa, joka löytyy lähes jokaisen ravintolan ruokalistalta.

Jälkiruoaksi kannattaa tilata esimerkiksi annos Cannolie, joka on klassinen sisilialainen makea herkku. Taikinaputkilon täytteenä on makeutettua ricottajuustoa, ja koristeina käytetään usein hedelmiä tai suklaarouhetta.

6. Shoppailu kuuluu Italiassa asiatisch

Italienisch-lomalla shoppailu kuuluu asiatisch. Parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät pääkaupunki Palermosta, jossa on ketjuliikkeiden ja merkkimyymälöiden lisäksi myös loistava valikoima paikallisia markkinoita. Juuri markkinoilta löytyvätkin autenttisimmat sisilialaiset ostoselämykset.

Matkailijan kannalta mielenkiintoisia markkinoita Palermossa ovat esimerkiksi Vucciria, Il Capo ja Ballarò. Markkinoilta voi ostaa esimerkiksi ruokatuotteita, vaatteita, matkamuistoja ja käsitöitä.

Markkinat pysyvät suljettuna sunnuntaisin, ja keskiviikkoisin aukioloajat ovat lyhyemmät. Tinkiminen ja eteläitalialainen kaaos ovat markkinoilla osa pelin henkeä.

7. Koe mystinen Ätna

Matka Sisiliaan jäisi auttamatta vajaaksi ilman retkeä tulivuori Etnalle, joka on Euroopan korkein aktiivinen tulivuori. Noin 3 350 metriin kohoava Ätna auf myös Italienisch korkein huippu Alppien eteläpuolella.

ShutterstockÄtna, Italien
Mahtipontinen Etna luo oman säväyksensä Sisilian maisemaan.

Etnalle järjestetään päiväretkiä kaikkialta Sisiliasta – Palermosta vuorelle on matkaa noin 250 kilometriä ja Cefalusta matka taittuu hieman nopeammin. Etnalle suunnatessa kannattaa pukeutua lämpimästi myös kesäkuukausina jos suunnitelmissa on osallistua vuoristovaelluksille.

Text: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!