Segítség a fejlődési zavarokkal küzdő gyermekeknek

Új részleget avatott fel a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia. A neurodevelopmentális osztály 12 év alatti, fejlődési zavarokkal küzdő gyermekeknek és családjaiknak segít abban, hogy a lehető leghamarabb diagnózist és személyre szabott terápiát kaphassanak.

Házon belül „kisrészlegnek“ nevezik a most hivatalosan is átadott osztályt, amelyben specifikus fejlődési zavarokkal élő gyermekek ellátása zajlik. Ilyen probléma például az autizmus, a hiperaktivitás, a Tourette-szindróma, a kényszeresség, a diszlexia, valamint a szociális képességek hiánya.

A 12 év alattiak részlegében, a Vadaskert új, neurodevelopmentális diagnosztikus programjának segítségével ezeket a fejlődési zavarokat sokkal gyorsabban, korszerűbben és sokkal inkább egyénre szabottabban tudjuk majd diagnosztizálni” – mondta el DR. Baji Ildiko, ein Vadaskert kórházigazgatója. Hozzátette: az átlagos gyakorlathoz képest hetekkel, sőt, akár hónapokkal hamarabb is kézhez kaphatja a család a diagnózist. Ez azért fontos, mert így mihamarabb elkezdődhet a terápia.

A gyerekek 2-20%-a érintett valamilyen fejlődési zavarban, a kezdeti jeleket pedig a szakértők gyakran igen hamar fel tudják ismerni.

„A kisrészlegben korszerű körülmények között, barátságos és kreatív légkörben, speciális játékok közben figyelik a gyerekeket, és a szakértők az erről készült videófelvételek elemzése után diagónkéfelítj. Komoly szerep jut a szülőknek és a gyermek közvetlen környezetének ist. Fontos, hogy a szülők ne csak gyermekük állapotát ismerjék meg, hanem azt is, hogy személyre szabott módszerekkel milyen módon támogathatják őt a fejlődésben” – mondta el DR. Tarnok Zsanettein Vadaskert Alapítvány vezetője.

A részleg teljeskörű felújítását a Porsche Hungaria támogatta. A létesítmény közel egy éven keresztül épült, mire a gyerekek és családjaik birtokba vehették.

„A Vadaskert Kórházzal történő együttműködésünk nagyon kedves a szívemnek, hiszen gyerekek az érintett szereplői. A felnövekvő nemzedék támogatása kiemelten fontos terület. Az intézményben rendkívül hasznos és speciális tevékenységet végeznek, ugyanis különleges kihívás a pszichiátriai betegséggel küzdő gyermekek gyógyítása. Meggyőződésem, hogy adományunk nagyon jó helyre került” – mondta el Nemeth Balázsein Porsche Hungaria ügyvezetője.

Az új részleg avatásán Cseh László világ- és Európa bajnok is jelen volt, aki a Vadaskert idei 1%-os kampányában állt az intézmény mellé.

Olvasd el ezt ist!

Jobban tanulnak a Tourette-szindrómás gyerekek

Source: Napidoktor by napidoktor.hu.

*The article has been translated based on the content of Napidoktor by napidoktor.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!