Savladaj svetlo: uvid u saradnju kompanija vivo i ZEISS

Saznajte kako vivo ZEISS laboratorija za snimanje postavlja nove standarde u oblasti fotografije pametnih telefona.

  • Pružanje profesionalnih rezultata postavljanjem zahtevnog režima testiranja i najviših standarda od samog početka
  • Upotreba naprednog procesa dizajna tehnikom „digitalnog blizanaca“ i profesionalnog premaza za sočiva donose revolucionarne performanse

Vivo i ZEISS udružili su snage kako bi postavili professionalne standarde fotografisanja u svetu pametnih telefona. Kroz revolucionarnu vivo ZEISS laboratoriju za snimanje, kompanije postavljaju nova merila za fotografisanje pametnim telefonima tako što razvijaju nove vivo uređaje, koristeći napredni optički dizajn i profesionalne standarde kvaliteta. Ali koji to standard pametni telefoni moraju da ispune kako bi se na njima našao prestižni ZEISS logo? Zavirite iza kulisa u vivo ZEISS laboratoriju za snimanje, u jedinstvenu saradnju koja transformiše snimanje pametnim telefonima i pomaže vivo korisnicima da naprave savršen snimak.

Na koji način ove dve kompanije menjaju igru:

  • „Digitalni blizanci“ spenden profesionalni dizajn slike

Neprikosnovena reputacija koja traje već skoro dva veka ZEISS sočiva zasnovana je na inovacijama u optičkom dizajnu za kontrolu optičkih izazova kao što su odsjaj, distorzija, prelamanje boja i izobličenja. Uz vivo, ZEISS donosi iste te napredne tehnike za razvoj sistema za snimanje vivo flagship uređajima, kao što su modeli X-serije. Tehnike uključuju kreiranje i izradu prototipa novih dizajna sočiva putem „digitalnih blizanaca“ – tehnika koju je razvio ZEISS za dizajniranje vrhunskih foto i bioskopskih objektiva. Dizajn novih vivo sočiva oblikovani su virtuelno tako da precizno simuliraju i testiraju performanse Flagship uređaja, obezbeđujući da se od novih sistema kamera mogu brzo napraviti prototipi i dalje usavršavati. Rezultati ovoga ogledaju se u izvanrednim fotografijama sa većom rezolucijom, kontrastom i manjom refleksijom.

  • Napredne tehnologije sočiva koja stvaraju izvanredne fotografije

Za neprikosnoveni kvalitet slike, čak i mikroskopski faktori mogu napraviti ogromnu razliku. Sa nano strukturom koja je više od sto puta manja od zrna peska, vodeći ZEISS sertifikovan T* premaz je napredno rešenje koje čini odsjaj na staklenoj površini sočiva praktično nevidljivim. Obično se koristi za smanjenje refleksije na profesionalnim sočivima radi besprekorne jasnoće, kontrasta i kvaliteta. vivo je u dizajn svojih flaggschiff uređaja implementirao T* premaz, koji je prošao proces ZEISS sertifikacije.

  • Najviši standardi već od prvog dana

U partnerstvu sa kompanijom ZEISS, fokus na izvrsnost počinje od prvog dana. Svojim strogim standardima upravljanja kvalitetom proizvodnje, vivo je pokazao da odgovara visokim standardima koje postavlja ZEISS – standardi kao preduslov za stvaranje vivo i ZEISS partnerstva 2020. godine. Sa razvojem svakog proizvoda, visoki standardi se ponovo definišu od samog početka : vivo i ZEISS zajedno definišu ciljeve kvaliteta i određuju optički dizajn kroz opsežne procese simulacije kako bi se osiguralo postizanje izvanrednih performansi. Performansni kriterijumi za optički dizajn uključuju MTF mere optičkih performansi i ciljeve za minimalno senčenje i odstupanje boja.

  • Zahtevni profesionalni standardi obezbeđuju savršen snimak

Kada se koristiti vivo Flaggschiff uređaj, lako se uoči razlika u slikama. Međutim, iza svakog sjajnog snimka krije se zahtevan proces obezbeđivanja kvaliteta i testiranja od strane vivo ZEISS laboratorije za snimanje. Da bi ispunili stroge standarde, koje su postavile obe kompanije, svaki novi uređaj mora nadmašiti više od 20 različitih parametara kvaliteta slike, sa do 150 testiranih različitih Modula Kamere i preko 5000 probnih slika za svaki novi uređaj kako bi se na taj način obezbedili dosledni besprekorni rezultati.

  • Magija klasične fotografije na vašim telefonima

Savršenu sliku ne čini samo tehnički kvalitet – ona ima određenu moć da probudi naše emocije. Zbog toga su vivo i ZEISS radili zajedno kako bi pružili nenadmašiv karakter klasičnih ZEISS sočiva iskustvu korišćenja pametnog telefona, stvarajući prepoznatljiv „bokeh“ efekat dubine polja uz pomoć profesionalnih sočiva kroz napredne računarske. Objedinjujući stručnost vivo inženjera i znanje u optičkom dizajnu kompanije ZEISS, tim za istraživanje i razvoj kreirao je načine da precizno ponovi izgled legendarnih ZEISS portretnih sočiva na flagship vivo uređaje.

wurde zuletzt geändert: von


Source: ITNetwork by www.itnetwork.rs.

*The article has been translated based on the content of ITNetwork by www.itnetwork.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!