Rövidesen elég lesz egy iPhone, hogy bizonyítsuk, tényleg emberek vagyunk

Ein CAPTCHA-k fontos szerepet játszhatnak egy weboldal vagy szolgáltatás biztonságos működésének fenntartásában, de mint megannyi biztonsági védvonal, ez is borsot tör még a legjóindulatúbb felhasználó orra alá is.

Aki rendszeresen kénytelen kattintgatni a négyzetrácsos képmezőben a kizárólag a közlekedési jelzőlámpákat vagy éppen a tűzcsapokat ábrázoló képekre, netán egy alig felismerhető szöveget kell begépelnie egy beviteli mezőben, bizonyára átkozza a napot, amikor a CAPTCHA-k megszülettek és elterjedtté váltak, mint a túlterheléses támadások és robotizált elérések elleni védvonal képviselői.

Akinek elege van abból, hogy az interneten mindenféle furfangos kvízek segítségével kell folyton bizonygatnia, hogy nem robot, annak jó hír, hogy az Apple az iOS 16-ba, az iPadOS 16-ba és a macOS Ventura-ba éppen egy olyan megoldást készül beépípí , mellyel az Apple ID-alapú azonosításon keresztül simán átléphetők a CAPTCHA-k – már ahol a weboldal vagy a CAPTCHA szolgáltatója ezt támogatja.

A rendszer működése dióhéjban a Private Access Token nevű megoldásra épül, melyet az Apple a felhasználó Apple ID-je és az éppen használt eszköz validálását követően küld meg a CAPTCHA-rendszer üzemeltetőjének.

A nagy szereplők közül a Cloudflare és a Fastly már jelezték, hogy támogatni fogják az Apple megoldását, ami már a kezdetekkor több millió applikáció és webhely használata során tüntetheti el a fájdalmas ellenőrzőlókhaslókhaslókhaslókhaslókhaslókhas értinnett.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!