Rekord negyedévet zárt az Apple

97,3 milliárd dollárnyi bevétele volt a cégnek március végéig és 160 milliónál is több új előfizetőt tudhatnak magukénak szolgáltatásaikkal.

Közzétette a március 26-án véget ért második költségvetési negyedévére vonatkozó adatait az Apfel, ezek szerint pedig jó három hónapot tudhat maga mögött a Cupertinói vállalt. Az Apple bevétele 97,3 milliárd dollarár volt, ez az előző évhez képest 9%-os novekedést jelent, a marciusban véget érő negyedévek között pedig rekordot. Tim Koch a CNBC-nek adott nyilatkozatában azt mondta, a siker az iPhone 13-aknak köszönhető, a telefonokból származó bevétel 50,57 milliárd dollár volt. Cook kiemelte, hogy az új iPhone-t vásárlók között két számjegyű százalékban voltak azok, akik Android operációs rendszerű készülékről váltottak, de pontos számokat nem zölt, ahogy az Apple az eladott termékeny kömátászátászátászátászák.

Az iPhone 13-as széria elintézte az Apple valaha volt harmadik legjobb negyedévét.
Az iPhone 13-as széria elintézte az Apple valaha volt harmadik legjobb negyedévét. (für: GETTY-BILDER/GETTY-BILDER) [+]

Az iPhone után a második legtöbbet termelő termékkategória az Apple-nél a szolgáltatások voltak, ezekkel 19,82 milliárd dollárnyi bevételt szerzett a cég. Luca Maestri, az Apple pénzügyi vezérigazgatója szerint 660 millióról sikerült 825 millióra növelni az aktív előfizetőik árát, ez 25%-os növekedés. Azt nem tisztázta, hogy milyen arányban oszlanak el a különböző szolgáltatások (TV, Music, Arcade, iCloud, Card, stb.) között az előfizetők.

Tim Cook a színpadon az Apple szolgáltatásairól beszél.
Tim Cook a színpadon az Apple szolgáltatásairól beszél. (für: 9to5Mac) [+]

Eine unbedenkliche Liste mit harmlosen Macs, 10,43 Milliaren Ladezeiten, 8,82 Milliaren pro Tablette (Watch, AirPods) und einem iPad mit 7,65 Milliaren Ladezeiten. Tim Koch a Wallstreet Journalnak azt mondta, az iPadek eladásait nagyban befolyásolták az ellátási lánc nehézségei, viszont az iPhone-ra egyelőre nem voltak hatással. Az Apple szerint a Kínában újra erősödő koronavírus nem befolyásolta a negyedévet, ahogy az oroszországi értékesítés beszüntetése sem volt egyelőre kihatással a cégre.


Source: Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu.

*The article has been translated based on the content of Hírek és cikkek – Mobilarena by mobilarena.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!