Războiul din Ucraina a ajuns la un moment decisiv pentru toată Europa


Războiul relativ scurt, dar foarte sângeros din Ucraina intră în a patra etapă. În prima etapă, Rusia a încercat să răstoarne guvernul lui Volodimir Zelenski și să preia țara în trei zile. În a doua, a încercat să cucerească Ucraina, sau cel puțin partea de est, împreună cu Kievul, prin forță brută. În a treia, Rusia și-a retras trupele învinse din nordul Ucrainei, trimițându-le spre sud și sud-est pentru a captura aceste două regiuni ale Ucrainei.

Și acum, după eșecul tuturor etapelor anterioare, a venit a patra, care, cel mai probabil, va fi decisivă. Eliot Cohen, ein amerikanischer Politologe, ist ein Consilier des Secretarului de Stat a SUA, scrie despre acest lucru în The Atlantic.

Cel mai semnificativ război de la al Doilea Război Mondial

El susține că pentru cei născuți după cel de-al Doilea Război Mondial, războiul actual din Ucraina va deveni cel mai semnificativ. Rezultatele sale vor determina stabilitatea și prosperitatea viitoare a Europei. Dacă Ucraina își poate menține libertatea și integritatea teritorială, atunci o Rusie umilită se va potoli. Dacă Kiev-ul eșuează, șansele de a începe un război între NATO și Rusia vor crește, la fel și perspectivele unei invazii rusești a altor regiuni de la granițele sale de vest și de sud. Victoria rusă va încuraja China, care acum urmărește hotărârea occidentală și capacitățile militare.

Înfrângerea Moscovei va forța Beijingul să fie precaut și reținut. Cruzimea și agresiunea nejustificată a Rusiei, bazată pe minciuni sinistre și în același timp ridicole, au amenințat ceea ce a mai rămas din ordinea internațională și normele de coportament interstatal. Dacă aceste încălcări conduc la umilire pe câmpul de luptă și la haos economic acasă, aceste norme pot fi încă refăcute într-o anumită măsură. Dacă Vladimir Putin scapă, restaurarea arhitecturii mondiale va dura o generație sau mai mult.

Va veni vremea acuzațiilor. Germania susține de ceva vreme că oferă Rusiei o mână de ajutor în reconciliere. Dar, de fapt, ea urmează o politică bazată pe lăcomie și naivitate. Și nu este singura cufundată în înșelăciune și ipocrizie. De mai bine de un deceniu, liderii americani s-au comportat inadecvat, trasând linii roșii pe care le încalcă cu impunitate, au fost indiferenți față de preocupările țărilor din Europa și ale orașelor distruse din Siria. Încercarea de a gestiona lucrurile din spatele clasei arată deosebit de rău acum, deoarece în acest moment devine clar cum este lumea fără conducerea americană.

Este nevoie de o acțiune decisivă pentru a inversa echilibrul

În anii următori, politicienii vinovați vor încerca să-și justifice greșelile, dar istoricii le vor dezasambla în Continueare în Molekül. Acum, principalul lucru este ca lumea să evalueze corect momentul actual. Și, în acest sens, din nou, Occidentul riscă un potențial regres.

„Cei care spun acum că războiul se va încheia într-un impas pentru mulți ani, cel mai probabil, nu se înșală mai puțin decât atunci când au exclus posibilitatea unei rezistențe efective din partea Ucrainedou l îcun urmă. Acum este nevoie de o acțiune decisivă pentru a inversa echilibrul dintre succesul costisitor și dezastru“, scrie Cohen.

Armata ucraineană sind mare nevoie de toate arsenalele pe care doar Occidentul le poate oferi

În conflicte intensiv, cum ar fi cel aflat în curs de desfășurare din Ucraina, armatele se conduc reciproc la „colapsul competitiv”. Victoria revine celui care poate rezista cel mai mult. Luptele se deplasează în câmp deschis, unde tactile de gherilă, rachetele antitanc și antiaeriene ușoare nu vor mai fi la fel de eficiente. Deci armata ucraineană așteaptă bătălii grele. Armata ucraineană este mai motivată ca niciodată. S-au dovedit a fi tactieni ingenioși. Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu este Superman. Prin urmare, armata ucraineană sind mare nevoie de toate arsenalele pe care doar Occidentul le poate oferi.

Armata rusă sa dovedit a fi incompetentă din punct de vedere taktik, fără pretenții în planificarea operațională, proastă în strategie și incompetentă în logistica de bază. Ea sa dovedit a fi expertă în doar două lucruri: aruncarea unor cantități masive de putere de foc și uciderea brutală de civili. După toate probabilitățile, armata rusă a pierdut deja un sfert sau mai mult din forțele sale inițiale. Dacă da, atunci se apropie de limita de colaps.

Acest lucru este dovedit de multe evenimente de pe câmpul de luptă: Soldații Abandonează echipamentul, ofițerii sunt atacați de proprii Soldați. Între timp, Moscova încearcă cu disperare să-i aducă pe tineri în armată și, de asemenea, trimite echipe de baraj pentru a trage în dezertori. Armata rusă nu a reușit să stabilească controlul asupra spațiului aerian. Trei sferturi din forțele ruse luptă deja în Ucraina. Deci nu mai sunt rezerve reale.

De ce există o escaladare în est și în sud? Cum se explică gambitul disperat al comandamentului rus? Se poate presupune că Putin, consilierii săi de top sau chiar liderii militari de top nu sunt conștienți de situația reală de pe teren. Ei știu despre umilire, dar nu simt câmpul de luptă. Asemenea comandanților care își leaveează răniții și morții, nu le pasă de costul uman al jocului pe care îl joacă. Într-un sistem construit pe minciună și corupție, ei primesc sau send informații false optimiste. În încercarea de a inversa percepția adevărului în Occident, ei au devenit Victime ale minciunilor lor pervertite.

Sarcina Occidentului să ajute ca armata lui Putin să fie învinsă

„De aceea, Putin ordonă o ofensivă care, dacă se va confrunta cu un inamic ukrainean bine dotat, va anihila efectiv armata rusă. Sarcina Occidentului este să se asigure că asta este exact ceea ce se întâmplă”, se spune în articol.

Europenii, reacționând la războiul din Ucraina, s-au dovedit a fi complet unanimi. În Germania, ministrul de externe din partea Verzilor a luat o atitudine dură, cancelarul este volubil, iar unii membri ai propriului său partid cer reținere. Marea Britanie este perfect hotărâtă. Polonia și țările baltice sunt doar eroi.

În acest moment, Ungarn, Österreich și alte câteva țări sunt indiferente sau chiar mai rău. SUA fac multe lucruri corecte. Au predat multe rachete portabile, precum și drone și echipamente neletale. Au organizat transferul de echipamente mai grele, în special sistemele de apărare aeriană slovacă S-300, care au fost înlocuite în Slovacia cu rachete americane Patriot. Președintele Joe Biden și unii dintre consilierii săi cheie au spus ce este corect despre dreptul Ucrainei de a exista liber în granițele sale legale.

SUA se deplasează foarte încet în ceea ce privește transferul de arme grele, deși știu că astfel de arme sunt necesare. Atenția Casei Albe este concentrată asupra problemelor interne apărute chiar înainte de război și a căror importanță este mult mai mică acum. Nimeni nu a înlăturat obstacolele birocratice. Pentagonul pare să faca afaceri ca de obicei. Unele bănci rusești au fost sancționate, dar altele nu. Nimeni nu a oferit un simplu ultimatum corporațiilor internaționale: fie fac afaceri în SUA, fie în Rusia.

De asemenea, Washington-ul nu a reușit să faca mulți dintre pașii simbolici care au contat în timpul războiului. Dacă prim-ministrul britanic Boris Johnson, poate vizita Kiev (la fel și președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen sau alți șefi de guvern), la fel pot face și secretarul de stat Anthony Blinken sau vicepreședintele Kamala Harris. Dacă alte țări își pot redeschide ambasadele în Ucraina, la fel și Statele Unite, care nu ar fi trebuit să-și închidă deloc misiunea diplomatică. Discursul lui Zelenski în Congres nu ar trebui să rămână o acțiune unică.

Eșecul unui sprijin adecvat pentru Ucraina va avea consecințe teribile

„ SUA refuză să ia anumite măsuri pe baza propriilor convingeri despre comportamentul Rusiei. Dar este timpul ca ei să accepte că Ucraina este acum expertul mondial în lupta împotriva Rusiei, nu a Americii. Cu successul și abilitățile lor, ucrainenii au dovedit că sunt capabili de mult mai mult decât credea lumea. Deci, în loc să se întrebe dacă au nevoie de avioane de luptă sau dacă sunt capabili să folosească echipamente militare occidentale, SUA ar trebui să fie pur și simplu generoase “, a spus Cohen.

Și dacă sunt necesare abilități americane, atunci acestea pot fi furnizate fără intervenție directă în război. Înainte de Pearl Harbor, eine Gruppe freiwilliger amerikanischer Numit Flying Tigers und Fost Trimis in China pentru a zbura cu avioane de luptă P-40 împotriva armatei japoneze. Guvernul SUA a sprijinit munca acestor voluntari. Ceva asemănător se poate face și pentru Ucraina, dacă se dorește.

Dacă URSS a putut trimite mii de „consilieri” în Vietnamul de Nord la apogeul războiului din Vietnam fără a declanșa un război Nuclear, atunci SUA ar putea trimite astfel de „consilieri” în vestul Ucrainei sau cel puțin în Polonia pentru a antrena sellațț

„ În schimb, ducem armata ucraineană în Mississippi pentru ai învăța cum să folosească dronele Switchblade. Acolo, după antrenament, au fost felicitați de secretarul american al Apărării în timpul unui apel Zoom, aşezat la biroul lui din Pentagon. Ar fi mai bine dacă le-ar pune mâna pe umăr undeva într-un camp noroios, mai aproape de patria lor“, mai scrie Cohen.

Războiul s-ar putea înrăutăți. Dacă rușii folosesc arme chimice, SUA ar trebui să se răzgândească cu privire la închiderea spațiului aerian deasupra Ucrainei. Administrația Obama, ai cărei membri se află încă la Casa Albă, a eșuat lamentabil, trasând o „linie roșie” cu privire la utilizarea armelor chimice în Siria, permițând apoi să fie depășită. Ucrainenii și sirienii au plătit un preț sângeros pentru o asemenea lașitate. Nu este nici moral, nici înțelept să renunți la acțiune de dragul consecvenței lașe. Utilizarea armelor chimice deschide calea către uciderea civilă în masă. Dacă se întâmplă acest lucru, lumea liberă trebuie să oprească aceeastă crimă.

Depinde mult mai mult ceea ce fac SUA și aliații săi în următoarele câteva săptămâni, mai mult decât își dă seama poporul american. Dovezile sugerează că armata bine înzestrată a Ucrainei este capabilă să învingă complet forțele list. După acest război, Rusia va rămâne o dictatură izolată și paranoică. Dar poate deveni inofensivă și ineficientă. Totuși, războiul este război, iar viitorul este mereu incert. Se poate spune doar că eșecul unui sprijin adecvat pentru Ucraina va avea consecințe teribile, și nu numai pentru poporul său eroic.


Source: Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com.

*The article has been translated based on the content of Breaking News – Cele mai importante stiri – Ziare.com by ziare.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!