Putyin elleni puccsra készül az orosz vezérkar – a hatalma végnapjait élheti

A Napi.hu számolt be arról, hogy elemzők szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdi elveszíteni a hatalmát, és az orosz biztonsági vezetők szerint az ukrajnai háború elveszett. Putyin rendszere a végnapjait élheti, mert a belbiztonság emberei kezdenek elpártolni tőle.

Az Oroszországgal kapcsolatos biztonsági fenyegetések szakértője, Christo Grozev, szerint a fegyveres erőkön belül már az az uralkodó nézet, hogy nem lehet megnyerni a háborút.

Az orosz biztonsági vezetők úgy vélik, hogy az ukrajnai háború kudarc, ami arra utal, hogy Vlagyimir Putyin rendszere egyre gyengébb

Ahhoz, hogy esélye legyen a háború megnyerésére, Grozev szerint az orosz elnöknek teljes mozgósításra lenne szüksége, de ez otthon gondot okozna neki.

A tömeges mozgósítás a társadalmi feszültségek kipattanásához vezetne Oroszországban

– tette hozza Grozev.

Putyin belső köreiben vannak olyanok, akik nyomást gyakorolhatnak rá, hogy nukleáris vagy vegyi fegyvereket használjon, de mások azt fogják mondani, hogy “elég volt”.

Bár pontos számok nem állnak rendelkezésre, becslések szerint több tízezer orosz katona halt meg az ország brutális ukrajnai offenzívájában.

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország a haderejének egyharmadát vesztette el. Ukrajna az állítja, már nagyjából 29-29 ezer orosz fegyveres életét követelte az invázió.

Nyugati tisztviselők szerint a katonai kudarcokkal szembesülő Oroszország veszít lendületéből, ahogy az ukrajnai háború folytatódik.

Grozev azt mondta, hogy az FSZB tisztviselői, akik tudják, hány orosz katona halt meg, úgy gondolják, hogy Putyin kezdi elveszíteni a hatalmát.

A szakértő szerint az FSZB és a GRU számos tisztviselője készül a Putyin utáni Oroszországra. Múlt héten Ukrajna katonai hirszerzésének vezetője a Sky Newsnak azt mondta, hogy már folyamatban van egy puccs Putyin megbuktatására.

A Business Insider korábban arról számolt be, hogy a diktátor elleni puccsot tipikusan motiváló sérelmek

-a küszködő gazdaság

– ein katonai kudarcok

– ein lankadó morál

Máradottak Oroszországban. Putyin azonban évtizedeket töltött azzal, hogy rendszerét puccsbiztossá tegye.


Source: Propeller – Saját anyagok by propeller.hu.

*The article has been translated based on the content of Propeller – Saját anyagok by propeller.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!