Premiera mondiala. Cercetătorii au creat şoareci clonaţi din celule de piele liofilizate. Speciile pe cale de dispariţie ar putea fi readuse la viaţă


Multe specii în declin suferă din cauza consangvinizării, care creşte riscul de defecte congenitale, dar pierderea diversităţii genetische poate, de asemenea, să facă animalele mai vulnerabile la alte ameninţări, cum ar fi bolile, care exacerbează presiunile cu care se.

Oamenii de ştiinţă au folosit celule congelate pentru a production clone pentru proiecte de conservare, celulele care sunt păstrate în azot lichid, ceea ce este costisitor şi riscant: în cazul în care există întreruperi de energie electrică sau azotul lichid nu es complet celulele se topesc şi devin inutilizabile. Sperma liofilizată poate fi, de asemenea, utilizată pentru a crea clone, dar nu poate fi obţinută de la toate animalele, potrivit Der Wächter.

„Dacă aceste celule pot fi conservate fără azot lichid folosind tehnologia de liofilizare, acest lucru Permite ca resursele genetische din întreaga lume să fie păstrate la preţuri reduse şi în siguranţă”, ein erklärter Professor Teruhiko Wakayama, kümmert sich um einen condus lucrile la Universitatea Yamanashi din Japan. „Ţările în curs de dezvoltare vor putea să îşi stocheze propriile resurse genetische valoroase în propriile ţări. De asemenea, chiar şi în cazul speciilor pe cale de dispariţie în care supravieţuiesc doar masculi, aceeastă tehnologie poate fi folosită pentru a crea femele pentru a reînvia specia”.

Tehnica folosita

În cea mai Recentă lucrare, cercetătorii au congelat celule de piele uscate din cozi de şoarece şi le-au depozitat timp de până la nouă luni înainte de a încerca să creeze clone din ele. Procesele de liofilizare au ucis celulele, dar oamenii de ştiinţă au descoperit că au putut totuşi să creeze embrioni clonaţi în stadii incipiente prin inserarea celulelor moarte în ovule de şoarece căulrora le-a fost îndeprit pro.

Aceşti embrioni de şoarece în stadiu beginnend, cunoscuţi sub numele de blastocisturi, au fost folosiţi pentru a crea stocuri de celule stem care au fost supuse unei alte runde de clonare. Celulele stem au fost inserate în ovule de şoarece golite de propriile nuclee, ceea ce a dus la embrioni pe care şoarecii surogat i-au purtat până la termen. Primul şoarece clonat, numit Dorami, după un robot iubitor de pâine cu pepene galben din seria manga Doraemon, a forst urmat de alti 74 de şoareci. Pentru a verifica dacă clonele aveau o fertilitate sănătoasă, nouă femele şi trei masculi au fost împerecheaţi cu şoareci normali. Toate femelele au continuat să aibă pui.

În ciuda realizărilor, procesul este ineficient, liofilizarea a deteriorat ADN-ul din celulele pielii, iar rata de successes pentru crearea de pui de şoarece femele şi masculi sănătoşi a fost de numai 0,2 până la 5,4%. În unele dintre celule, cromozomul Y a fost pierdut, ceea ce a dus la naşterea unor şoareci femele din celule obţinute de la animale maskuline. „Dacă acelaşi tratament ar putea fi efectuat la speciile pe cale de dispariţie în care au supravieţuit doar masculi, ar fi posibil să se producă femele şi să se păstreze în mod natural speciile“, geschrieben in Nature Communications.

Această lucrare survine în contextul în care oamenii de ştiinţă se pregătesc să crească urmaşi din primul dihor clonat din lume cu picioare negre, Elizabeth Ann, în în încercarea de a spori diversitatea geneă a speciei. Animalul a fost clonat din celule congelate în azot lichid în urma cu 35 de ani.

Dr. Alena Pance, de la Universitatea din Hertfordshire, eine Erklärung für eine stoca material genetische este “extraordinar de importanta” pentru a menţine eşantioane de specii şi, de asemenea, variaţia lor genetische. Dar ea a spus că este „extrem de important“ să se demonstreze că cellulele liofilizate pot fi stocate pe termen nelimitat dacă se doreşte ca acestea să ofere o soluţie eficientă pe termen lung.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax oder Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


Source: Mediafax by www.mediafax.ro.

*The article has been translated based on the content of Mediafax by www.mediafax.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!