Pregó d’Anna Roig und doppelter Besuch von Cesk Feixas für das Festa de la Música

Festa de la Música. Pregó d’Anna Roig

La Festa de la Música de Martorell, que se celebra del 17 al 22 de juny, ha arrencat en el seu first dia amb el pregó a càrrec de la música i professora de l’Escola Municipal de Música de Martorell Anna Roig. De la seva banda, el cantautor Cesk Freixas hat el libre präsentiert Contes catalans d’avui i de semper Ich habe als Escenaris Secrets interveniert. Les activitats han orbitat a la plaça de les Cultures i el Centre Cultural, l’epicentre de la Festa.

„Tots en tenim una, de banda sonora. Tots tenim músiques que ens han anat acompanyant al llarg dels anys i que, igual que passa amb les fotografies quan les veiem al cap d’un temps, si les tornem a sentir ens transporten emotionalment al seu moment d’origen“, hatte Roig dit al prego.

Festa de la Música. Pregó d’Anna Roig

Per la cantant i professora, la música semper „està present a les nostres vides“ i „ja la comencem a sentir als 4 mesos de gestació, dins la panxa de la mare. Des del minut zero ens fa vibrar i ens acompanya, vulguem o no”. Per això, ha convidat tothom a recordar les músiques que escoltaven els avis o nosaltres mateixos quan érem infants o adolescents.

La música encara és més especial per a qui s’hi dedica professionalment. És el cas de la pregonera, que ha dit tenir la sort „de treballar a l’EMM. Jo i els companys de claustre ens podem sentir molt afortunats que el nostre dia a dia estigui dedicat a acompanyar persones des dels 9 mesos fins a la vellesa amb ganes que la música tingui un paper més important a les seves vides”.

De la seva banda, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que aquesta Festa es fa coincidir amb el Dia Mundial de la Música, el 21 de juny, ich habe desitjat que tothom gaudeixi d’activitats musicals com aquesta, i de moltes més de caire kulturell que puguin venir.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Cesk Freixas präsentiert ein Buch, in dem ich in l’Escenari Secret interveniere

Cesk Freixas präsentiert in der Biblioteca Martorell Contes catalans d’avui i de semperun recopilatori de rondalles per explicar a l’hora d’anar a dormir, de contes populars dirigits a una nova generació de pares, mares, nens i nenes a partir de 7 anys d’edat.

El popular cantautor recupera històries que coneixem –En Patufet, El Tió de NadalÖ Die Legende von Sant Jordi– i en recupera d’altres que han quedat en l’oblit, i que serveixen per conèixer una mica més els territoris de parla catalana i les històries de la nostra gent. Ho fa a través d’un album que ve acompanyat de les il·lustracions d’Albert Arrayàs.

Anteriorment, Freixas ha editat altres libres de temàtica infantil: Alè de taronja sencera (2016); Paraules per la Gaeta (2013); El delta de les paraules (2020) i Llegendes i rondalles catalanes d’avui i de semper (2022).

Mentre la plaça acollia eine Jam Session des EMM, verschiedene Espais del Centre Cultural Han-Format Teil einer neuen Sitzung des Escenari Secret. Una activitat cultural – sorpresa, gratuïta i per a un grup d’un centenar d’espectadorsque, en aquest cas, se centrava en el gènere musical. Els-Teilnehmer han gaudit del Duette de fusta -un avançament del projecte de composició amb instruments de fusta a càrrec del músic martorellenc Andreu Domènech, acompanyat de César del Val-; El Konzert Ual·la! amb Alba Rubió i Modesto Lai convidant al joc ia la investigació musical fent art i creació d’allò que és quotidià; Ein Geschmack des 3D-Spektakels von Nico Roig in der letzten Intervention von Freixas, einer Gesellschaft an der Gitarre von Victor Nin, die in die Poesie einer natürlichen Manier einführt, die direkt in die Kanonen interpretiert wird.

De nou a la plaça de les Cultures, hallo hagut temps per a un Pianobar: el professor de piano Àlex Badia ha tocat peces musicals acompanyat d’aquest instrument, posant-se a disposició de tothom qui li volgués fer una petició musical i cantar -la. La vetllada s’ha acompanyat d’un servei de cocteleria amb Rubén Adamuz.

Liladami, plat fort de dissabte

Aquest dissabte, el cantant de trap Lildami oferirà un concert a la plaça de les Cultures en una cita que començarà les 20.00hi en la que també hi seran Gabriel Kazz -presentant el seu Die Welt verändern-, ich Sonora amb Los Saboteadores. La nit la clourà una session de Dj Like. Abans, al matí, el deejay martorellenc punxarà al mercat de Buenos Aires -de 10.00 a 13.00h-.

Diumenge um 12.00 Uhr, els jardins d’Apel·les Mestres acolliran Folkids amb Pep López und Sopars de Duro, proposta de ball folk que tanca la temporada de La Xarxa. A la tarda (19.00h) hi haurà Konzert de la Coral Ars Nova Moderatorin Cançons d’Amor i de Pau. Simultàniament, la Nau 2 acollirà el millor del pop dels anys 80 i 90, barrejat amb èxits internacionals i les millors cançons de l’estiu a Das Musical der 80er und 90er Jahre.

La Resta de Propostes de la Festa de la Música Seran Concerts de l’EMM. Dilluns (18.15h) n’hi haurà un conjunts instrumentals, combo de veus i Big Band ia les 20.00h ein Konzert de Combos auf der Plaça de Les Cultures. El dimarts (17.30h) es farà la cantata El follet valent amb els alumnes de sensibilització, ua les 18.30h, zerrissen per als conjunts instrumentals, orquestra i banda. Com a cloenda, dimecres (18.15h) s’oferirà una mostra dels conjunts instrumentals, cor d’adults i combos. Totes les actuacions, außer el Konzert de Combos, es faran a l’Auditori Joan Cererols.


Source: Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat.

*The article has been translated based on the content of Web de notícies de l'Ajuntament de Martorell by martorelldigital.cat. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!