Polițiștii rutieri au desfășurat în intervalulul 4 – 10 mai 2022 acțiunea ”Alcohol & Drugs”


În perioada 4 – 10 Mai 2022, polițiștii rutieri au desfșurat acțiunea, Alkohol & Drogen “, în conformitate cu Programoul Operațiunilor Europen 2022 AL organisation organisation organisation organisationen psychoaktiv.

Astfel, polițiști rutieri și de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren. În urma verificărilor au fost testați 68.893 de conducători de autovehicule, dintre care 1.508 au fost depistați în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar 85 sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, în 5 cazuri, au fost depistate diferite cantități de substanțe psihoactive, au fost descoperite 2 bunuri furate, a fost identificată o persoană data în urmărire și au fost constatate 94 de infracțiuni de altă nature.

De asemenea, în cadrul acțiunii ,,Alcohol&Drugs” a fost inclusă operațiunea ,,Alcohol&Drugs Marathon”, care sa desfășurat în perioda de 7 – 8 mai 2022.

În cader acestei acțiuni, Desfșurate pe parcursul a 24 de ore substanțelor psihoactive.

În primele 4 luni ale anului 2022, comparativ cu situația înregistrată în periodada similară a anului trecut, a scăzut cu 4% numărul Accidentelor rutiere grave și cu 5% numărul persoanelor rănite grav în crashe rutiere.

Ce au descoperit polițiștii în timpul controalelor

La data de 8 mai 2022, un barbat, de 23 ani, a condus autoturismul în municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența substanțee to psihoactive, respektive Cannabis (THC-5). În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspektul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 6 mai 2022, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzău au depistat, pe DN2 E85, în localitatea Limpeziș, un bărbat, de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism.

In urma verificării autoturismului, polițiştii au descoperit, pe bancheta din spate, o cutie din material plastic, în interiorul căreia se afla o substanță vegetală (inflorescentă) verde, cu aspekt de cannabis, cantărind aproximativ 3,5 grame, precum și un grinder cu urme de materie și un cantar cu urme de materie. Bunurile au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând să fie predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, resultat pozitiv pentru cannabis (THC-5).

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspektul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Sursa: Politia Romana


Source: Promotor by www.promotor.ro.

*The article has been translated based on the content of Promotor by www.promotor.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!