Počinje isplata jednokratne pomoći od 10.000 RSD prosvetarima

Počinje isplata jednokratne pomoći od 10.000 RSD prosvetarima

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da danas počinje isplata jednokratne državne pomoći od 10.000 dinara svim zaposlenima u prosveti i naučnim radnicima.

Mali je za RTS rekao da će sve isplate biti obavljene do petka, a će danas novac leći zaposlenima u školama od posebnog interesa, poput Filološke gimnazije, Matematičke i Karlovačke gimnazije, kao i osobama zaposlenim u učeničkim i studentskim domovima.

Kojom dinamikom će ići isplata jednokratne državne pomoći?

U četvrtak će, prema njegovim rečima, biti isplaćeni zaposleni u viskom obrazovaju i naučni radnici, au petak zaposleni u srednjim i osnovnim školama.

„To je nešto iznad 130.000 zaposlenih u javnom sektoru, mi smo za to izdvojili 1,6 milijardi dinara“, kazao je ministar.

Mali je dodao da će Vlada Srbije na sednici u četvrtak doneti preporuku za lokalne samouprave da se jednokratna pomoć isplati i zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Ranije ovog meseca pomoć i zaposlenima u socijalnim ustanovama

Polovinom aprila saopšteno je da je počela isplata 10.000 dinara državne pomoći za oko 7.980 zaposlenih u socijalnim ustanovama.

To znači da na 10.000 dinara državne pomoći mogu da računaju negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno u domovima za starre, kao i zaposleni na održavanju higijene, stručni saradnici, administrativni radnici i drugi nzaposleni, ministar jetadao Malistar.

Mali je poručio da su dosadašnje pomoći države važne ekonomske mere, jer se novac koji država izdvaja vraća u budžet, pošto se pospešuje privredna aktivnost i održava nivo potrošnje.

U januaru je zdravstvenim radnicima isplaćena jednokratna pomoć od po 10.000 dinara.

Počela isplata 10.000 dinara državne pomoći, evo ko će dobiti novac

Izvor: RTS

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević, BIZLife


Source: BIZlife by bizlife.rs.

*The article has been translated based on the content of BIZlife by bizlife.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!