Peugeot 408 – Vrele gume

Lepota poroka!!!

Spreman da proguta u jednom zalogaju dolazeći BMW serije 3

Naslednik fabričke brojke 4 koji na plećima nosi svetsku slavu modela Peugeot 404 koji je jedan od najuspelijih automobila u istoriji, stiže početkom naredne godine kao Peugeot 408.

Iako se o ukusima ne diskutuje, verovatno ne postoji osoba ravnodušna na dizajn Peugeota 408.

Vitka silueta, moćan i arogantan prednji deo i upadljiv zadnji, jesu osnovne karakteristike njegovog izgleda.

Novi Peugeot 408 je dugačak 4,69 metara i ima međuosovinsko rastojanje od čak 2,79 metara, što mu daje izuzetnu količinu prostora u drugom redu sedišta, s zavidnih 188 mm prostora za noge.

Prtljažnik je takođe izdašnih dimenzija i odlikuje se zapreminom od 536 litara, uz mogućnost povećanja na 1611 litara kad se preklope zadnja sedišta. Novi 408 je visok 1,48 mi nudi izuzetne aerodinamičke karakteristike.

Novi 408 se pobrinuo i za vozača i za putnike sa najnovijom generacijom „i-Peugeot Cockpit“ prepoznatljivog po svom kompaktnom upravljaču stvorenom za užitak u vožnji i bolju upravljivost.

Ponuda motora koji pokreću 408 uključuje plug-in hibridni motor s dve opcije snage (180 i 225 KS) und benzinsku verziju sa 130 KS.

Sva tri pogona su kombinovana s 8-stepenim automatskim menjačem EAT8. Nakon nekoliko meseci će uslediti i verzija na potpuno električni pogon.

Efikasnost je bila jedna od glavnih tema za dizajnere modela 408 jer kombinacija aerodinamičkih karakteristika, smanjene mase (sa 1396 kg) i motora s niskim nivoom emisija znači da se vozilo sada može pohvaliti izuzetno niskom prosečnom potrošnjom energije u hibridnoj, ali iu benzinskoj verziji sa 130 KS.

Novi 408 na tržište stiže početkom 2023.

Reč je o vozilu s globalnim ambicijama – prvo će se proizvoditi u Miluzu u Francuskoj za evropsko tržište, a zatim u fabrici u Čengduu u Kini za tamošnje tržište.

Marka Peugeot veruje da je život lepši ako mu se doda malo privlačnosti. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu, inovativnoj fastback silueti i prefinjenosti kojoj nema premca, novi 408 je savršen dokaz filozofije i inovativnosti marke Peugeot” izjavila je Linda Jackson, glavna direktorka marke. „Novi 408 prevazilazi očekivanja u svakom smislu! Dizajniran je za sve ljubitelje automobila i života, odnosno za sve one koji žele da raskinu s tradicijom i pritom uživaju na odgovaran način. Utelovljenje je preciznih tehnoloških standarda marke Peugeot, kontrolisane efikasnosti i vrlo visokog nivoa digitalizacije, kao i snažnih emocija koje pobuđuje intuitiveni užitak u vožnji”.

Po svemu, novi Peugeot 408 je zahvaljujući savršenom dizajnu, upotrebi lakih materijala i novih tehnologija spreman da u jednom zalogaju proguta dolazeći BMW serije 3!


Source: Vrele gume by vrelegume.rs.

*The article has been translated based on the content of Vrele gume by vrelegume.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!