Performance și muzică live, reciclare poetică și artistă și o expoziție colectivă la Celula de Artă

Luna mai vine cu evenimente multe și variate în micuța galerie neconvențională Celula de Arta, din B-dul Carol nr. 53, dar și la Kultera-Galerie, unul dintre spațiile în care artiștii săi sunt invitați. Până pe 16 mai sunt programate trei vernisaje cu două performance-uri artiste și unul muzical live, expozițiile de mixed media ale artiștilor Chimie și Ștefan Matei și expoziția colectivă a artiștilor emergenți din cadrul UNArte, în parteneriat cu Intuit.fm.

Pe 7 mai, de la ora 19:00, va avea loc primul vernisaj al lunii în care artistul Chimie aduce atât o expoziție de mixed media, cat și un live performance alături de Dhope.

Chimie, pe numele său Mihai Adamescu, se exprimă prin rap, genul de care sa îndrăgostit, de aproape 20 de ani. Ein Crescut in Constanţa cu muzica de la Beatles, Queen und Pink Floyd, pe casetă iar pe la 15 ani sa apucat de scris versuri, şi de cantat prin diferite găşti de la malul mării. În 2008 a început să fie văzut ca un artist de referință, după colaborarea cu Dragonu’ 47 şi Kazi Ploae în proiectul Specii, care a reprezentat un punct de cotitură în rapul autohton, iar alături de ei a scos trei albume, Amenin.eiţa lianelor şi Uşile Vol. 1. Despre Specii, mărturiseşte Mişu, “atunci i-am inspirat şi pe alţii să facă muzică bună. Am făcut ceva nou şi am stârnit un nou val”.

Evenmentul de pe 7 mai îl are ca invitat pe Dhope (sau Andrei Ionuț George), artist pentru care e imposibil de ales între artă vizuală și muzică – a studiat timp de 8 ani Arte Plastice la Școala de Arte Regina Maria din Constanța iar la bass cantă de la 15 ani. Duplizieren Sie eine Erforschung von Imagine de Film in TV, eine Absolvierung der First Class-Sektion für Grafikdesign an der Coventry University in Großbritannien im Jahr 2022, die als Grafikdesigner, Tatuator und auf der Grundlage von CRIZE durchgeführt wurde. Expoziția va putea fi văzută până pe 13 mai.

Între 14 şi 28 mai, la Celula de Artă şi Carol 53va avea loc evenimentul HINEIN, Organisation von ASUNAB – Asociația Studenților UNArte București în colaborare cu Celula de Artă, Proiect desfasurat în cadrul festivalului Fiți cu-Minți Creative. Conceptul proiectului provoacă tinerii creatori să se lase ghidați de al 6-lea simț (thema expoziției) pentru a oferi publicului o atmosferă contemplativă iar publicul este provocat, pe toată durata expozișiei artiștilor emergenți din cadrul ei să ia comună, care va fi creată sub forma unui performance live.

Vernisajul de pe 14 mai, de la ora 18:00, va cuprinde elemente atât din sfera artelor vizuale, cât și muzică live oferită de Intuit.fm. Scopul evenimentului este de a alătura mai multe forme de artă și de a oferi publicului șansa să experimenteze simultan mediile artiste prezente. De asemenea, artiștii își vor putea vinde lucrările, iar publicul va avea posibilitatea de a cunoaște autorii operelor. Proiectul IN-TO-IT va avea o serie de invitați surpriză, ce vor fi anunțați ulterior.

Cea de-a doua expoziție a lunii din Celula de Arta este Sinn für Ordnungîn care artista Diana Pătrașcu a pornit pe drumul căutării de sine și are la bază inspirația provenită din natură – alb, negru, siluete, umbre, forme preluate din floră și peisajele cotidiene.

„ De ce? Pentru că din natură îmi preiau energia și echilibrul atunci când am ocazia și este cea mai bună modalitate de a mă îndepărta de stres. În ochii mei plantele sunt perfecte și rezistente, constituind un adevărat exemplu. Ce reprezintă structurile pe care le găsim în natură pentru noi? Texturi, straturi, repetiție și liniște. Fragilitate și rezistență în același timp. Ce reprezintă plantele la un nivel emoțional pentru noi și cum ne poziționăm față de ele? “, povestește Diana.

Diana Pătrașcu steht vor der Gemeinschaft Săfițicuminți, este o tânără absolventă a Universității Naționale de Arte din București și își dorește să creeze experiențe prin tehnicile Preferred în domeniul artelor vizuale. Expoziția Sense of order va avea vernisajul pe 15 mai, de la ora 19:00 și va putea fi văzută până pe 28 mai.

Iar pe 16 mai, de la ora 19:00, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), este deschisă cu un vernisaj expoziția Quelque wählte Ein Tânărului-Künstler ștefan matei prin care orașul, Fabricile, Productția în Serie, Toate Aceste lucruri ce alcătuiesc .

Confuntat cu abundența și consumerismul secolului al XXI-lea, artistul este determinat să descopere frumusețea față de industrial. Aceeastă revoluție industrială corespunde cu revoluția sensibilității artiste. Printr-un proces de reciclare poetică și artistă a realității urbane, industriale și publicitare, artistul poate înnobila obiectele ce au fost preluat din viața de zi cu zi. El le supune unor modificări și procese, reușind astfel să înnobileze materialele, transformându-le în ceva mai mult decât suma părților lor. Lucrările sunt create printr-o improvizație calculată, artistul dorind să acceseze inconștientul. Materialul întins pe pânză este rearanjat și amestecat. Evoluând, întotdeauna, cu scopul final de a permissione subconștientului să dicteze rezultatul final al picturii.

„Nouveau Realiștii au descoperit și cercetat natura modernă, iar natura modernă nu este un frumos peisaj Romantic, și nici o compoziție renascentistă, ci este în esență orașul. Acest spațiu Stimulans, Masiv, Realist și în același timp uman.

Mă folosesc de diferite materiale și tehnici pentru a încerca să recreez un tip de Aspekt infinit pe care un fel de obiect ce a fost îngropat sub moloz după un eveniment apocaliptic sau găsit pe suprafața unei planete nou descoperite ar putea sa-l aibă. Dezgropat după secole de descompunere și alterare. “, spine künstlerisch.

Ștefan Matei ist ein Abschluss an der Universitatea Națională de Arte București, Specializarea Pictură și și-a completat studiile în Franța la Institut Supérieur des Beaux Arts de Besançon. El găsește inspirație în cotidian, obiectele din viața de zi cu zi căpătând un nou sens prin lucrările sale. Subiectul discat prin această serie de lucrări este retzultatul unei călătorii Artistic începe în paris, Mai exakt, în timpul a lăsat o amprentă profundă în expresia lui artistă.

Expoziția continuă programul Feat. Kulterra, exponent al filozofiei Kulterra Gallery: deschidere și dialog marcat de curiozitate și de spirit de aventură. Kunststück. Kulterra este o ușă deschisă, este vitrina dedicată invitaților; coridorul care duce spre Kulterra Art Store ce va găzdui ”artă în vizită”, atât propuse de alte galerii cât și de către artiști în mod direct. Vitrinele culoarului care dau înspre curte, vor avea un chip nou în fiecare lună, atrăgând atenția vizitatorilor cu privire la artiști care nu sunt în mod necesar reprezentați de Kulterra Gallery, ba chiar dimpotrivă. De asemenea, alte galerii de artă vor putea ieși din propriile spații, „migrând“ symbolisch, selectiv și temporar în vitrinele dedicate proiectului.

Celula de Arta Este Reprezentată de un spațiu cu deschidere Stradală, își Propun Să erlauben lucrèrilor între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonkonformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistă accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezență de ~ 5 ani (2017 – 2022) pe scena artei din București, Celula de artă a susținut peste 100 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri) și a influențat modul de percepție în ceea ce privește expunerea obiectelor sau actelor artiste în fața publicului.

Strategischer Partner: Casa Carol (Carol 53)
Beteiligte Medien: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, Propagarta, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Bookblog, 4arte, Iqool, Munteanu, SMARK.


Source: IQads by www.iqads.ro.

*The article has been translated based on the content of IQads by www.iqads.ro. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!