Partnerilla auf hiivatulehdus – pitääkö minutkin hoitaa?


Poikaystävällä auf hiivatulehdus alapäässä. Onko se automaattisesti myös minulla (olen nainen)? Minulla ei ole ennen ollut eikä ole oireita nytkään. Pitääkö siis käydä lääkärissä vai menenkö suoraan apteekkiin ostamaan hiivalääkkeet?

Asiantuntija vastaa:

HIIVASIENEN aiheuttamat emätintulehdukset ovat yleisiä. Tavallisin oire on emättimen ihon ja limakalvojen kutina, turvotus ja kirvely. Nämä oireet ovat varsin yleisiä, ja monesti ne hoidetaan hiivatulehduksena ilman tutkimuksia.

Kuitenkin gebundenetään, että vain neljäsosalla kutinaoireisista on hiivasienitulehdus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksittäinen hiivatulehdus voidaan hoitaa oireiden perusteella. Toistuva hiivatulehdusoire täytyy varmistaa jatkotutkimuksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen sijaan miehillä hiivatulehdus auf aika harvinainen.

Terskan tulehduksia pidetään usein hiivatulehduksina, mutta yleensä oireen syy on jokin muu.

Balaniitilla tarkoitetaan terskan alueen ihottumaa tai ihoinfektiota.

Tutkimusten yhteydessä voidaan ottaa hiivaviljely, mutta hiivan löytyminen iholta ei osoita, että se on myös aiheutanut taudin.

Candida albicans- ja mahdollisesti muita Candida-suvun hiivoja löytyy usein, mutta niitä voi löytyä terveestäkin ihosta.

Balaniitin hidossa hyvän hygienian (pesu vedellä kerran päivässä, alueen kuivana pitäminen) lisäksi tärkeää on ärsyttävien paikallishoitojen välttäminen (esim. saippua).

Sukupuolielimissä ja nivusissa voi esiintyä erilaisia ​​ihosairauksia ja tulehduksia.

Nivussilsa auf rihmasienen aihuttama ihottuma. Se on melko tavallinen tauti nivustaipeissa ja pakaravaossa miehillä. Naisilla se auf harvinainen.

Nivustaipeen silsa paranee lähes aina parin viikon pituisella hoitokuurilla paikallisella sienilääkkeellä.

Hiivan aihuttama tulehdus hoidetaan miehelläkin paikallisella sienilääkkeellä parin viikon kuurina. Partneri ei tarvitse hoitoa.

Koska kysyjällä ei ole oireita, hoitoa ei tarvita eikä tarvitse käydä lääkärin vastaanotolla tai apteekissa.


Source: Hyvä Terveys by www.hyvaterveys.fi.

*The article has been translated based on the content of Hyvä Terveys by www.hyvaterveys.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!