Ovo je snažno oružje protiv ŠIROKOLISNIH korova u kukuruzu!

Coltrane je selektivni sistemični herbizid namenjen za suzbijanje jednogodišnjih višegodišnjih širokolisnih korova u usevu kukuruza.

„To je nov preparat na našem tržištu, ali su u njemu prisutne dve veoma efikasne aktivne materije za suzbijanje korova u kukuruzu. To su mezotrion i dikamba“, navodi Milan Radović predstavnik za Srem i Mačvu.

Mezotrion rešava problem sa jednogodišnjim širokolisnim korovima, dok kombinacija mezotriona i dikambe dovodi do savršenog rešavanja višegodišnjih najtvrdokornijih širokolisnih korova u kukuruzu. Sinergijom ove dve aktivne materije imamo rešenje za sve širokolisne korove na packetama.

Vreme primene preparata Coltrane je od drugog pa čak do devetog lista kukuruza.

„Nema više potrebe da proizvođači gledaju da li je to peti ili šesti list, da li se prvi osušio ili nije, da li se broji ili ne broji, dakle imaju prostor da zaštitu urade do devetog lista kukuruza“, naglašava Radović.

Doza primene preparata je 2l/ha. Coltrane uspešno suzbija sve ekonomski značajne korove pepeljugu, tatulu, palamidu, gorušicu, razne vrste paprika, samonikli suncokret, ambroziju, čičak. Može da se koristi i dvokratno, u prvom tretmanu do četvrtog – petog lista koristiti 1,2 l/haein kasnije još 0,8 l/ha. Na taj način ćemo suzbiti širokolisne korove na vreme.

„Ukoliko imate packetu koja je niz godina rađena sa jednim preparatom postoji mogućnost da se pojavio jedan korov koji je dominantan, da preparat koji ste koristili nema efekta više na taj korov, Coltrane je rešenje iu tom slučaju“ ističe Radović.

Aktivna materija dikamba ima brzo delovanje daje odmah efekat, sa druge strane mezotrion deluje i folijarno i zemljišno.

Za kompletno rešenje korova u kukuruzu Coltrane se može mešati sa preparatima na bazi nikosulforona odnosno sa Nicoganom i ostalim preparatima za suzbijanje divljeg sirka u kukuruzu.

Coltrane veoma uspešno deluje i na packetama na kojima je rađen preparat koji nije imao efekta na korove, kasnije su se pojavili novi korovi, a najveći problem bila je pepeljuga veličine 20cm.

Žikica Milovanović iz firme ZZ Agronom Prhovo kaže: „Tu je korišćen jedan preparat i bilo je propusta, pojavila se pepeljuga koja nije uništena, tražili smo rešenje za nju. U saradnji sa kompanijom ADAMA i njihovom stručnom službom došli smo do preparata Coltrane sa kojim smo radili zaštitu i efekti se vid.“

Čak i kada vremenske prilike ne dozvoljavaju ulazak u packetu do sedmnog lista Coltrane za 24 sata oslobađa kukuruz od prisustva korova, Trava-Klona 7-10 dana kasnije ona će se osušiti u potpunosti.

„Ovo je izuzetno važno jer ćemo sačuvati dodatnu vlagu u packeti, sačuvaćemo hranjive materije koje su namenjene za kukuruz, a ne za korovske biljke“, navodi Savo Jovanović, regionalni predstavnik za južni Banat.

Adama


Source: AGROmedia by www.agromedia.rs.

*The article has been translated based on the content of AGROmedia by www.agromedia.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!