Onlajn potrošači se vraćaju starim kupovnim navikama

Nakon simultanih snažnih reakcija potrošača na početak sukoba u Ukrajini i rapidno poskupljenje goriva, aktuelni podaci o onlajn potražnji u analiziranim državama Srednje i Istočne Evrope ukazuju na još jednom velike sličnosti. Strasti se stišavaju i ponovo raste interesovanje za tradicionalno popularnim proizvodima u ovo doba godine.

Posle nekoliko Meşeci stagniranja, u svim analiziranim državama uočava se znatno povećanje potražnje u generalno najviše pretraživanim kategorijama proizvoda u Sezoni, poput baštenskog alata, letnjih automobilskih guma, ali i televizora, mobilnih telefona … Podaci pokazuju da se Nakon osetnih turbulencija, stagnacije pa i pada potražnje uzrokovanog spoljnim faktorima, tržište e-trgovine ubrzano vraća u svoje uobičajene okvire.

Kod srpskih potrošača je ta sličnost u pretraživanjima u odnosu na druge države Srednje i Istočne Evrope bila najočitija u kategorijama kosilica, za kojima je potražnja porasla 52% u samo nedelju dana, kao i motokultivatora, koji su bili 40% sedame negiž en. Dve pomenute kategorije bile su među najtraženijima i kod naših suseda: u Sloveniji je potražnja za kosilicama bila u rastu od 46%, dok je potražnja za aku bušilicama porasla čak 77%. Slično zanimanje primećeno je i kod hrvatskih potrošača, koji su zabeležili rast potražnje za kosilicama od 40%, a kod kojih je uočljivo i znatno povećanje potražnje za televizorima – čitavih 50%.

Sličnu situaciju pokazuju i podaci o pretraživanjima kod čeških, slovačkih i mađarskih potrošača. Mobilni telefoni, televizori, automobilske gume, baštenski alat neki su od najtraženijih proizvoda u svim pomenutim državama. Mala anomalija u poređenju sa ostalim analiziranim zemljama uočena je u i Češkoj Slovačkoj, GDE je u poslednjih sedam dana eksplodirala potražnja za šporetima – u Slovačkoj su bili traženiji Čak 473% više nego nedelju dana ranije, Au Češkoj gotovo jednako, visokih 417%. Pretpostavka je da je to ogromno povećanje potražnje posledica prilagođavanja potrošača visokim cenama energenata, koje nisu zaobišle ​​ni te dve republike.Source: Personal magazin by www.personalmag.rs.

*The article has been translated based on the content of Personal magazin by www.personalmag.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!