Okvirni izgled budućeg “Novog Sada na vodi”

“Analiza saobraćaja pomoću mikro i makro simulacije saobraćajnih tokova na lokalitetu Brodogradilišta u Novom Sadu” koju je 2019. godine izradio “Via inženjering” doo a koju je 021.rs po zahtevu za pristup informaciji od javnog značaja dostavilo Javno preduzeć da bi na ovom prostoru moglo biti izgrađeno desetak zgrada.

Mogući izgled „Novog Sada na vodi“ (Foto: Druckbildschirm / Analiza saobraćaja / Via inženjering )

Na illustraciji u Analizi mogu se videti dve zgrade koje imaju po 20 spratova i nalaze se na kraku packete Brodogradilišta koji ulazi u Dunavac. Sa ove lokacije pružao bi se pogled na Dunavac i Ribarsko ostrvo. Porige Toga, tu je još desetak zgrada i pristan za čamce.

Navodi se da je ovakav izgled dizajniran je “na osnovu dobijenih podataka od investitora za novoplanirani kompleks na lokaciji Brodogradilišta”. Na osnovu toga, u analizi su predstavljene i nove saobraćajne zone, konektori i mreža.

“Via inženjering” je ilustraciju definisao okvirno, budući da ista nije ni predmet analize koja se bavi saobraćajem. Za predmetno područje potrebna je dalja razrada planovima detaljne razrade, koji će tek naknadno definisati konkretne parameter za predmetnu packetu”, navodi se u odgovoru “Urbanizma” na upit Radija 021 da li je ovo konačan izgled Brodogradilišta.

U Analizi prostor je podeljen u pet zona, od kojih je jedna isključivo poslovna, a jedna isključivo stambena. Ostale zone su mešovite, sa namenom stanovanja i komercijalnih sadržaja. U planu je i hotel, pa je zbog toga predviđen “izbalansiran odnos smerova saobraćaja” zbog dolaska gostiju u hotel.

U ovim zonama bis se, po procenama, moglo nalaziti 2.299 stanovau stambenim i mešovitim zgradama. Ukupna kvadratura planiranih objekata je 39.600 kvadrata.

Kako se navodi u Analizi, u budućem stanju se u popodnevnim časovima, po opterećenju izdvajaju Bulevar cara Lazara, novoprojektovani most, Bulevar Evrope i Bulevar patrijarha Pavla. Kako se navodi, opterećenje na Mostu slobode na ovaj način smanjuje. Urađena je i simulacija stanja sa kompleksom, a bez mosta, i utvrđeno je da ova varijanta “ne može da funkcioniše”.

U zaključku se navodi da je, da bi posmatrana zona mogla da funkcioniše u budućnosti, potrebno uraditi projekat zonskog sistema upravljanja semaforisanim raskrsnicama, projekat vođenja saobraćaja na novom mostu, projekat rekonstrukcije raskrsnica i pretvaranje kružnih u “turbo kružne raskrsnice”rekonstrukciju ulica sa povećanjem broja saobraćajnih traka, uvođenje novih linija gradskog prevoza i poboljšanje biciklističkog saobraćaja.

Dodaje se da ova varijanta saobraćajne mreže nije idealna, ali da će moći da “zadovolji saobraćajnu potražnju nastalu prognozom saobraćaja i izgradnjom planiranog kompleksa na lokalitetu Brodogradilišta u Novom Sadu”.


Source: Gradjevinarstvo.rs – VESTI by www.gradjevinarstvo.rs.

*The article has been translated based on the content of Gradjevinarstvo.rs – VESTI by www.gradjevinarstvo.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!