Objavljen kompletan program za NEM Dubrovnik 2022: HBO Max drži glavni govor, Beta Film and ZDF Studios prikazuju nove serije, stižu BBC Studios and AMC Networks

Ekskluzivno predstavljanje nove regulative u Zakonu o elektronskim medijima u Hrvatskoj, strategija i planovi Streamen Plattform HBO Max, uloga und odgovornosti FTA kanala tokom krize, trendovi u svetu u poređenju in CEE regionom, samo su neke od najavljenih thema

Objavljen je Programm TV marketa NEM Dubrovnik 2022! Omiljen evropski događaj posvećen televiziji, poznat i kao TV market sa najljepšim pogledom, u svom devetom izdanju ponovno će ugostiti donosioce odluka koji kreiraju sadašnjost i budućnost TV industrije. Većina prezentacija, panela, Screening-a ich Vernetzung događanja odvijaće se u poznatom Hotelu Dubrovnik Palace, uz nekoliko dodatnih atraktivnih lokacija, a celovit raspored događanja od 6. do 9. juna 2022. dostupan je na zvaničnoj web-stranici.

Među brojnim potvrđenim govornicima i kompanijama, iščekuje se Grundsatz govor koji će održati Christina Sulebakk, Geschäftsführerin, HBO Max EMEAčije odgovornosti uključuju rast i razvoj te Streamen Plattform na tržištima Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Ona će pobliže predstaviti planove i strategiju širenja: „HBO Max širi svoje delovanje na 27 evropskih zemalja, među kojima su i zemlje Srednje i Istočne Evrope, a nem je savršen trenutak da se predstavimo.„Ich Grundsatz govora je SCHAFFUNG EINER UNTERSCHEIDENDEN GLOBALEN STREAMING-PLATTFORM MIT BREITER ANSPRECHUNG UND LOKALER RELEVANZ.

Ključni paneli i teme
Neki od najuspešnijih donosioca odluka u TV industriji i ove godine će se okupiti na panelu BLICK VON OBEN IN DER TV-INDUSTRIE. Koje su se poslovne prakse, vrednosti i pristupi pokazali kao najuspešniji u ovoj dinamičnoj industriji, otkriće govornici:
Hans TrölstraCEO, M7-Gruppe
Christoph LämmerExecutive Vice President, Video Services und Regional Vice President Eastern and Central Europe, Eutelsat
Branko ČakarmisGeneraldirektor, PRO PLUS

Za tok rasprave i bogatstvo odgovora pobrinuće se ugledna novinarka i voditeljica na mreži BBC World News, Kasia Madera.


Odgovornost za provenreno i pouzdano informiranje danas je posebno važno, ao pritom korišćenim strategijama i alatima diskutovaće se na panelu DIE SCHLÜSSELROLLE DES FHA IN EINER KRISE. Kako vodeći FTA televizijski kanali razlikuju istinite od lažnih vesti otkriće:
Robert SchwebGeneraldirektor, Hrvatska radiotelevizija
Dražen MavrićVorstandsvorsitzender, Nova TV
Matthias SetteleGeneraldirektor TV Markíza und Mitglied des Redaktionsausschusses, CME:
Proveravamo informacije, šaljemo novinare na teren, vestima pružamo kontekst i zato su FTA kanali vrlo važni, ne samo tokom krize. Radujemo se diskusiji sa svima vama i vidimo se na NEM-u u Dubrovniku!“, poručio je g. Settele

Moderator Panela je Chris DziadulRedaktionsleiter und Chief East European Analyst, Broadband TV News.

O uticaju frei empfangbar televizija biće reči i na panelu IST FHA NOCH DER BESTE WEG, UM EIN MASSENPUBLIKUM ZU ERREICHEN? pod sponsorstvom Prve TV. Diskusiji će svakako doprineti Kateryna EdelshteinSVP-Gebietsleiter Osteuropa, Nielsen.
Globalnu TV industriju, posebno u zahlen TV segmentu, poremetio je sve veći broj Streamen Plattformi. Ipak, izuzetak je CEE regija koja beleži stabilan rast zahlen TV korisnika. O tome kako CEE regija pruža otpor globalnim trendovima razgovaraće se na panelu PAY-TV: GLOBALE TRENDS VS. CEE-TRENDS pod sponsorstvom kompanije AMC Networks International. Jedan je od Panelista Zbigniew PruskiCommercial Director, Branded Services, BBC Studios, s kojim će Kasia Madera nakon panela održati Q&A.


Poseban-Programm: Novi zakon u Hrvatskoj
NEM Dubrovnik 2022 ove će godine poslužiti i kao platforma za ekskluzivnu najavu novih zakonskih regulativa o elektronskim medijima koje će uticati na operare, Streamen platforme i nacionalne televizije u Hrvatskoj te hrvatske audiovizuelne poslenike. Poseban-Programm pod nazivom NEUES GESETZ IN KROATIEN pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizuelnog centra (HAVC), Agencije za elektroničke medije (AEM) te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske sastojaće se od panela, prezentacija primera iz prakse i Netzwerkabend-a.

Tema će se detaljno obrađivati ​​kroz pozdravni govor Neun Obuljen Koržinek, ministrarke kulture i medija Republike Hrvatske, a kroz primere iz prakse predstaviće se najuspešnija ulaganja evropskih opera u originalnu lokalnu produkciju. Panel koji će moderirati Krešimir Partl, državni sekretar u Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, okupiće predstavnike vodećih hrvatskih operara, producerentskih kuća i HAVC-a. Stižu nam novi sporazumi i stnadardi u koprodukciji između nacionalnih televizija, streamer-a ich drogenih. Streamer-i u Evropskoj uniji moraju da ponude 30 % evropskog sadržaja pretplatnicima iz Evropske unije te moraju ponovo da ulože postotak svojih prihoda u lokalnu produkciju. O koprodukciji ključnih evropskih igrača TV industrije diskutovaće se na zasebnom panelu pod palicom Jonathana BroughtonLeiter Strategie, EBU.

Prezentacije i Networking-Event-i
Jedni od evropskih lidera TV industrije svakako su produkcijske kuće ZDF Studios, ujedno domaćin prve večeri. „Otvorićemo-Festival sa Screeningom iznenađenja, a posle ćemo imati zabavu, biće to veče ZDF Studiosa. Jako sam srećna što ćemo se uskoro videti!„Izjavila je Mirela NastaseRegie Schauspiel, ZDF Studios.

Beta Film domaćin je druge večeri koji će posetiocima predstaviti najnovije televizijske sadržaje iz vlastite produkcije. Veronika KovacovaEVP International Sales & Acquisitions Eastern Europe and Turkey, Beta Film, najavila je učestvovanje: „Jako se radujem Beta Nightu na NEM-u, a trebali biste i vi! Trenutno vam ne mogu otkriti šta ćemo prikazati, ali biće fantastično. Vidimo se u Dubrovniku!

Domaćin treće večeri je Telekom Srbija koji će posetiocima prirediti zabavu u legendarnom clubu Lazareti, smeštenom u Starom gradu. Isti dan, Telekom Srbija će prezentovati novi sadržaj.
Tokom četiri dana NEM Dubrovnika 2022. predstaviće se i kompaninje Blue Ant Media, SPI International/FilmBox, Canon und Zattoo.

Tehnološke su inovacije unazad nekoliko godina transformisale industriju iu potpunosti promenile način na koji konzumiramo TV sadržaj. Vionlabs, Brightcove und Whip Media su tehnološke kompanije koje iz prve ruke učestvuju u ovoj novoj eri televizije, a svoja znanja i iskustva podeliće sa potencijalnim poslovnim partnerima tokom TV Tech Showcase prezentacija.Tokom četiri dana Ereignis-a na kojem se smenjuju predavanja, panel-diskusije, premijere, razgovori sa učesnicima i gostima te VernetzungNEM Dubrovnik 2022 nezaobilazno je mesto za sve vodeće ljude televizijske industrije koje zanimaju novi trendovi.
Događanje će se većinom održavati na otvorenom. Zbog sigurnosti posetilaca, svi prisutni će morati da imaju važeće COVID potvrde ili negativan nalaz testa.

***

Nezaobilazan B2B događaj za celu jugoistočnu Evropu
NEM Dubrovnik je B2B konferencija koja se održava svake godine i posvećena je razvitku TV industrije u zemljama jugoistočne Evrope. Redovni su gosti na konferenciji predstavnici televizijskih kuća koje nude program na pretplatu, program na nekodiranim kanalima, davaoci usluga streaming-ai telekomunikacijskih usluga te drugsi operari koji omogućavaju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producerti, režaristifesi iz audiovizualne industrije. Dubrovnik će ove godine biti domaćin i finalistima konkursa NEM Networka za najbolji Szenario kojima će ovaj događaj biti prilika da se upoznaju s potencijalnim poslovnim partnerima, kupcima i investitorima.
Proteklih godina na NEM-u Dubrovnik su učestvovali predstavnici više od 180 velikih globalnih i lokalnih kompanija, između ostalih Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, Global Agency und HBO Adria te BBC Studios, ViacomCBS, Disney , NBCUniversal, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Ungarn und andere Medikamente.

Neuer europäischer Markt
New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizuje Medienvision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu. Kako je 2020. godina bila godina velikih izazova, putem nove platforme NEM Network omogućeno je profesionalcima koji rade u TV industriji da, usprkos ograničenim mogućnostima putovanja, i dalje budu u kontaktu.

Tokom sledećih nekoliko sedmica biće objavljen potpun program NEM-a Dubrovnik 2022. Sve informacije o događaju i cenama dostupne su na zvaničnoj stranici NEM Dubrovnik 2022.


Source: Advertiser Serbia by www.advertiser-serbia.com.

*The article has been translated based on the content of Advertiser Serbia by www.advertiser-serbia.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!