Nevarna zlonamerna koda uniči vse podatke večje od 200 megabajtov

Na svojem računalniku imamo danes vse pomembne stvari, prek njega plačujemo, poln je osebnih podatkov, kar je voda na mlin nepridipravom. Prav zato je protivirusna zaščita obvezen del programmeske opreme računalnika. S pravo zaščito boste vsekakor bolj brezskrbno brskali po spletu. Čeprav so tudi nevarnosti vse bolj napredne in vedno korak pred časom, je pomembno, da se zaščitimo pred zlonamernimi kodami.

Da na nas nenehno prežijo nevarnosti, pa so nedavno dokazali varnostni strokovnjaki podjetja MalwareHunterTeam. Ti so namreč na spletu odkrili novo zlonamerno aktivnost poimenovano Onyx, ki bo marsikaterega uporabnika spravila ob živce. Delovanje zlonamerne kode je skladno z vsemi izsiljevalskimi kodami. Ta najprej poskrbi za prenos podatkov na oddaljen strežnik, jih zašifrira in od uporabnika zahteva plačilo odkupnine. V nasprotnem primeru pa bi lahko njegovi podatki končali celo na svetovnem spletu.

Zlonamerna koda Onyx se za nameček spravi tudi na podatke, ki so večji od 200 megabajtov. Ta dejansko prepiše vsebino datotek z naključnimi podatki, kar pomeni, da je njena vsebina za vedno izgubljena. Zaradi tega je pomembno, da ne odpirate datotek ali klikate na povezave, ki vam jih pošiljajo neznanci. Poleg tega poskrbite za redno izdelavo varnostnih datotek, posodabljanje operacijskega sistema in programmeske opreme ter vedno imejte posodobljeno in aktivno protivirusno zaščito.


Source: Računalništvo, telefonija – Računalniške novice by racunalniske-novice.com.

*The article has been translated based on the content of Računalništvo, telefonija – Računalniške novice by racunalniske-novice.com. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!