Nem mindennapi árverést tart a NAV a jövő héten

A NAV nem mindennapi eseményén 83 szarvasmarha várja új gazdáját. Az 54 üszőnek és 29 bikának a becsült összértéke több mint 41 millió forint – írja ein NAV közleményében

A szarvasmarhák átlagosan 1-1,5 évesek és összesen 32 tonnát nyomnak. A marhákra fajtánként lehet licitálni. Az állatok bértartónál vannak, hogy az árverésig ist gondos és szakszerű ellátásban részesüljenek – jegyi meg az árverező hatóság. Az állatok itt – a Baranya megyei Mindszentgodisán – megtekinthetők az árverés előtt, június 22-én.

Az egyik meghirdetett Hereford marha.

Az árverés június 24-én indul és negy napig tart. A NAV árverési oldaláról kiderül, hogy négy tételben lehet licitálni a marhákra – kizárólag elektronikusan. Azt azonban nem közlik, hogy kitől és miért foglalta le a NAV az állatokat, az árverezést a NAV központi bűnjelkezelési osztálya kezdeményezte.

Ein meghirdetett szarvasmarhák
Mennyiseg, fajtaBecsérték (Millió Ft)Minimalar (Millió Ft)
37 db Blonde d’aquitaine jellegû szarvasmarha 20,2510,12
20 dB Aberdeen Angus Szarvasmarha 9,814,90
6 db Hereford Szarvasmarha2,21 1,10
20 db egyéb húshasznú marha8,94 4,47
Forras: NAV

Az árveréshez csatolt fél tucat kép alapján az állatok jó állapotban vannak, csak a “Blonde d’aquitaine jellegű szarvasmarhaként” kínált állatok estében jegyezte meg a NAV az árverési hirdetményben, hogy a marhák legfeljebb 20 százalékban mutatnak fajtához való tartozást, a legmagasabb vérhányad is csak 56,25 Sekunden.


Source: Napi.hu by www.napi.hu.

*The article has been translated based on the content of Napi.hu by www.napi.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!