Ne válaszoljunk ismeretlen üzenetekre! – technokrata

A csalók nem szégyenlősek, amikor áldozataik célba vételéről van szó; proaktív módon küldenek spamet a címzetteknek dm-ben Twitteren, What’s Appon, Telegramon és más közösségi media platformokon keresztül és ártalmatlanul csevegnek a likviditás-bányászatról, hogy megpuhítsák célpontjaikat. Innentől a csalók a következő szintre léptetik az átverést.

Fenn látható egy képernyőkép egy beszélgetés kezdeti szakaszáról, amelyben egy svindler igyekszik csapdába csalni a célpontot. Bármennyire ist spamnek tűnik ez a dm, sokan mégis áldozatul esnek annak, ami ezután következik: a likviditás-bányászat kripto-bűncselekménynek. Az üzenetek fordítása:

“Hallo. Engem érdekelnek a kriptovaluták. Most, hogy Oroszország és Ukrajna háborúban áll egymással, minden valuta nagyot esett, vannak aktuális terveid a devizapiac jövőjével kapcsolatban?

Utánanéztem a Defi likviditás-bányászatnak a Coinbase Walletnél. Volna kedved közösen tanulmányozni?“

„Egyetlen Twitter üzenetből származó interakciók vezettek a Sophos vizsgálatához, amely több likviditás-bányászati ​​csaló társaságot is felfedezett. A likviditás-bányászat a kriptovaluta alapú befektetés egyik formája a DeFi-ben, amely még akkor is bizonytalan és bonyolult, ha ‘legitim’“

– mondta Sean Gallagher, ein Sophos Senior Fenyegetés-kutatója.

“Maguk a befektetések mögött meghúzódó stratégiák is összetettek, valamint a DeFi hálózat blokkláncába ágyazott “okos szerződés” kódon kívül nincs más szabályozás – ezt a kódot pedig sokan még akkor sem tudják könnyen értelmezni, ha nyilvánosan közzéteszik azt. Továbbá hiány van a megbízható információkból ist az új befektetők számára arról, hogy hogyan működnek ezek a hálózatok. E kockázatok ellenére a likviditás-bányászat a legújabb kriptovaluta-befektetési őrület, ám ezen tényezők miatt a csalók számára is tökéletes platformot biztosít arra, hogy kihasználják azt. Sajnos arra számítunk, hogy a likviditás-bányászat kripto-bűncselekmény folytatódik; még nem érte el a tetőpontját. Több száz millió dollár forog kockán.“

Hogyan lehet védekezni a likviditás-bányászat kripto-bűncselekmény ellen?

A Sophos azt javasolja, hogy az eszközök felhasználói telepítsék a Sophos Intercept X für Mobilgeräte alkalmazást a potenciális káros likviditás-bányász applikációk elleni védelem érdekében. A felhasználóknak kerülniük kell azt is, hogy Twitteren, What’s Appon, Telegramon és más közösségi media platformokon keresztül random, ismeretlen forrásokból származó, likviditás-bányászat témájú üzenetekre reagáljanak.

Hogyan működik a likviditás-bányászat?

A legitim likviditás-bányászat lehetővé teszi a DeFi hálózatok számára, hogy automatikusan feldolgozzák a kereskedést olyan digitális valutákkal, mint amilyen például az Ethereum, a likviditás-bányászat Preferred kriptovalutája. A DeFi hálózatba épített okosszerződéseknek gyorsan meg kell határozniuk az átváltott devizák relatív értékét és végre kell hajtaniuk a kereskedelmi műveletet. Mivel ezeknek az elosztott átváltásoknak nincs központosított kriptovaluta-poolja, amelyekből le lehetne vonni a kereskedelmi műveletek teljesítéséhez, crowdsourcingra támaszkodnak, hogy biztosítsák a kereskedelmi művelet befejezéséhez szükséges kriptovalutatőke poolt – egy likviditási poolt.

A likviditási pool létrehozásához – amely egyetlen kriptovaluta-pár, például az Ethereum és a Tether közötti tranzakciókat kezeli – a befektetők mindkét kriptovalutából azonos értéket biztosítanak a poolhoz. Ennek a kriptovalutának a poolba történő kölcsönzéséért cserébe a befektetők jutalmat kapnak a DeFi protokoll szerinti kereskedés díjak százaléka alapján.

Ein befektetők likviditási Pool Tokeneket (LP-Tokeneket) ist kapnak, amelyek a poolból való részesedésüket reprezentálják. Ezeket a tokeneket „staked“ státuszba lehet helyezni, vagy hozzákapcsolni az exchange-hez, tovább biztosítva az eredeti hozzájárulást és a befektetők ezzel osztalékot szerezhetnek egy másik, a DeFi projekthez kapcsolótadó kriptovalutadó form. Ezeknek a tokeneknek az értéke igen eltérő lehet.

„A likviditás-bányászat mechanikája a maga legitim formájában tökéletes álcát biztosít a régimódi csalásokhoz, amelyeket a kriptovaluta-korszakhoz igazítanak.“

– monda Gallagher.

“A bűnözők likviditás-bányászat átverései a tradicionális Ponzi-sémákhoz hasonlóan azt az illúziók keltik a célpontok számára, hogy bármikor kivonhatják a pénzüket a rendszerből – még azt is lehetővé téve számukra, hogy már hamar pénzt vegyenek ki belőle. Ám a csalók folyamatosan arra fogják ösztönözni a célpontokat, hogy folytassák a befektetéseket, méghozzá tegyenek “nagy befektetéseket” úgy, hogy a valós történéseket hamis applikációkkal, valótlan profitjelentésekkel, valamint jövedelmező nyereségek ígéretével fedik el. Valójában a csalók átvették az irányítást célpontjaik kriptovaluta pénztárcája felett és akkor vesznek ki belőle pénzt, amikor csak akarnak. A csalók fokozatosan kiürítik a pénztárcákat, miközben folyamatosan arról biztosítják a célpontokat, hogy minden rendben van, majd végül megszakítják a kommunikációt.“


Source: technokrata by www.technokrata.hu.

*The article has been translated based on the content of technokrata by www.technokrata.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!