Nakon Juge i trajni — stiglo je Varteksovo proleće!

Agencija Señor i modna kuća Varteks pokrenuli su kampanju za prolećnu kolekciju.

Varteks je hrvatski modni brand sa dugom tradicijom proizvodnje komada visoke kvalitete materijala i izrade. Uz svoje kolekcije, on proizvodi i odeću za druga, svetski poznata imena poput Huga Bossa sa kojim surađuje preko 20 godina. Ali ako, uz svu priznatu kvalitetu i cenjeno umeće šivanja, pitate prosečnog kupca šta misli o Varteksu, dobićete odgovor da — ne misli.

Iako su upoznati sa brendom i prepoznaju njegov kvalitet, kupci ga se jednostavno ne sete pri kupovini odeće. I kad razmišljaju o Varteksu, uglavnom ga doživljavaju konzervativnim ili kao brend sa kvalitetnom odećom za posebne prilike. Kako kupcima promeniti percepciju i podstaknuti ih da uzmu Varteks u obzir u idućoj kupovini i kada se ne radi o prilikama poput krizme ili krštenja?

VARTEKSOVO PROLEĆE
Kažu da imaš jednu priliku za ostaviti prvi utisak. Kako onda predstaviti novi utisak brenda koji postoji von 1918.? Svašta se u međuvremenu događalo, a poslednji val osveženja u ovu modnu kuću došao je sa novom kreativnom direktorkom Martinom Vrdoljak Ranilović koja je, ne odstupajući od kvalitete i brend identiteta, klasičnom dizajnu dodala dah suvremenosti.

Varteksova SS22 kolekcija sadrži denim u novim oblicima, formalna odela u fluoreszierend bojama i netipičnim krojevima, nasleđe Varteksa u modernoj interpretaciji i druge novitete. Kad se poznatom kvalitetu doda novi twist, ovaj tekstilni div zasigurno će biti (ponovno) otkriće ljubiteljima mode.

„Varteks želi komunicirati s ljudima, on započinje priču – puštajući svojim korisnicima da je dovrše na način koji će odraziti njihov stil, pokazati njihove snove i put kojim žele kročiti“, kaže Martina Vrdoljak, kreativsa.

Uz savremenost u kolekciji vreme je i za savremenost u komunikaciji. Svesni postojeće percepcije, Señorovci su je iskoristili je kao polazišnu tačku za razgovor o novoj eri brenda koja će zaintrigirati starre i privući nove generacije da — otkriju Varteks. Za takvo nešto potrebna je bila i hrabrost klijenta, uz postavku kako je jedino iskrenom i relevantnom komunikacijom moguće ostvariti jednako takvu poveznicu s publikom.

Kampanja je započela teaser porukama na billboardima, inspirisanih intervjuima s targetom, koje su odražavale ključne probleme u percepciji brenda. U offenbaren fazi te su poruke prelepljene vizualima koji otkrivaju novi Varteks — fotografijama modela u statement komadima iz nove kolekcije — samopouzdanim odgovorom na postojeću percepciju i poziv na preispitivanje te percepcije. Stilizovani kadrovi u odvažnim kombinacijama demantiraju staro i pozivaju na otkrivanje novog.

Promena nikad ne bi trebala biti samo u izlogu, ona mora biti sistemska – vidljiva u svim elementima projekta. Zato su Señorovci za fotografa odabrali mladu nadu Denisa Butorca, au spotovima uključili autorsku pesmu nagrađivane muzičarke Dunje Ercegović (Bad Daughter) — da kampanja zaista bude svetska, a naša. I tu je Señoru bilo, kao i za odeću i kampanju, važno pokazati kako Varteks može parirati brendovima s puno većim budžetima. Sad konačno možemo podržati domaći proizvod, ne samo zato što je domaći, nego zato što je odličan.


Source: Marketing Mreža by marketingmreza.rs.

*The article has been translated based on the content of Marketing Mreža by marketingmreza.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!