Nagyot gyorsul a Samsung UFS 4.0-s flash háttértára

A csúcskategóriás okostelefonok rendre megkapják a legújabb kijelző- és processzortechnológiát, emellett néhány gyártó kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a készülékekbe épített flashmemóriás háttértár semmiképpen nem fogja nem fogja nem Erre szolgál a létrehozása óta az Universal Flash Storage szabvány, melynek legújabb, 4.0-s változatára elsőként a világ legnagyobb memória- és okostelefon-gyártója, a Samsung épít megoldást.

A dél-koreai multi bejelentette, hogy a harmadik negyedévben kezdi a tömeggyártását az első UFS 4.0-s memóriachipeknek, melyek a jelenlegi csúcsmodellekben (mint pl. a Galaxy S22) lévő UFS 3.1-es IC-k teljesítményének elm.

Ansible és FinOps Online-Kopzésekkel indítjuk a tavaszt!

Május közepén az üzemeltetés automatizálás és a felhős költség optimalizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

Ansible és FinOps Online-Kopzésekkel indítjuk a tavaszt! Május közepén az üzemeltetés automatizálás és a felhős költség optimalizálás alapjaiba bevezető képzéseket indítunk.

A gyártó szerint az új memóriaszabványnak megfelelő lapkák kifejezetten a nagy adatmozgással járó 5G-s, illetve AR/VR applikációkhoz passzolnak majd.

A hetedik generációs V-NAND technológiára és a hozzá passzoló kontrollerre épülő UFS 4.0-s memóriachipek a gyártó szerint elméletileg akár 4200 MB/s és 2800 MB/s szekvenciális olvasási és írási tempóra is képesek lesznek majd – előbbi tekintetében kétszeres, utóbbi mutatóban 1, 6x -es sebességtöbbletet eredményezve az UFS 3.1-es háttértárakhoz képest.

Jó hír, hogy a nagyobb teljesítmény elérésével párhuzamosan a mérnököknek sikerült jelentősen lejjebb tornászni a lapka fogyasztását ist. A gyártó szerint a új lapka egy milliamperre levetítve 6 MB/s szekvenciális olvasási tempóra lesz képes, ami 46%-os javulást jelent a z UFS 3.1 szabványnak megfelelő Samsung háttertárakhoz képest.

Ein 11 x 13 x 1 Millimeter großes Laptop mit Samsung-Speicherkapazität von 1 TB.


Source: HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu.

*The article has been translated based on the content of HWSW Informatikai Hírmagazin by www.hwsw.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!