Na vrhu: Elden Ring ušao u mejnstrim

Prema poslednjim izveštajima Eldenring je ušao u mejnstrim, što znači da prodaja odlično ide – pretekao je Call of Duty: Avantgardeizazvao Cyberpunk 2077a do sada je prodato toliko kopija da bi igra mogla da prestigne celu Dunkle Seelen Trilogie.

PCPress.rs-Bild

Eldenring je prvi put pomenut još 2019. godine, a 25. februara 2022. je konačno stigao do igrača, nakon čekanja koje je izgledalo kao večnost – došla je na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One i PC . Tu sada je prodato oko 13,4 miliona kopija, što nije iznenađenje – od početka se očekivalo da rasturi tržište. Tome je sigurno doprinela i euforija u medijima, te među gejmerima, budući da Eldenring uglavnom ocenjuju kao nešto neverovatno.

Najavljivali su je dakle dugo, ali se čekanje isplatilo. Kao da je bilo juče, a već je proletelo skoro tri meseca otkad je igra izašla. Igrači su u međuvremenu istraživali i osvajali veliki otvoreni svet. U pitanju je ogromna igra, a sudeći prema kritikama i komplikovana. Polygon na Primer piše da je Eldenring prirodan korak napred za developera From Software, a nakon naslova Dunkle Seelen 3. Još se kaže da je veličina sveta fascinantna, pa igrač mora mnogo toga da nauči.

Kritike su mahom u superlativu, mada se ističe da su borbe komplikovane, teške, posebno kada se stigne do glavnih čudovišta, takozvanih „bosova“. Sudeći prema onima koji su već igrali, tu su brojni alati koji bi okršaje mogli da ublaže, te sloboda kretanja koja omogućava potragu za njima.

Igra je skoro od početka u top tri najprodavanije igre na platformi Steampa se očekuje da donosi prihode bar još neko vreme.

Izvor: Kotaku


Source: PC Press by pcpress.rs.

*The article has been translated based on the content of PC Press by pcpress.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!