Mitrović traži još jednu nacionalnu frekvenciju

Mitrović traži još jednu nacionalnu frekvenciju

Vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović predao je neophodnu dokumentaciju Regulatornom telu za elektronske medije (REM) za dobijanje nacionalne dozvole (poznatije kao nacionalne frekvencije) za još jednu televiziju, a reč je o kablovskom kanalu „Vesti“, koji je pokrenut – prvobitodine 2013 Naswan „Pink 3“.

On je izjavio da će ova televizija u svom sadržaju imati 70 odsto informativnog programa, ali i obrazovnog, kulturnog, igranog i naučno-dokumentarnog.

„Mi smo taj elaborat predali, pa ćemo videti“, istakao je Mitrović, prenosi Nova.rs.

TV-Duell Mitrović – Manojlović

Inače, danima na društvenim mrežama kruži peticija tima „Kreni promeni“ za oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi zbog emitovanja rijaliti programa. Ovo udruženje je objavilo na svom Instagram profilu rezultate peticije, a do ovog momenta ju je potpisalo 200.000 ljudi.

Upravo tim povodom, zakazan je i tv duel direktora za kampanje inicijative „Kreni-Promeni“ Sava Manojlovića i Željka Mitrovića, koji će „ukrstiti“ argumente u ponedeljak, 20. juna na Radio-televiziji Vojvodine (RTV)objavila je ta inicijativa.

Savo Manojlovic (BETA)

Kako su naveli na svom tviter profilu, duell će biti održan u 17.20 u emisiji „Pravi ugao“ novinarke Ljubice Gojgić, a direktan prenos biće emitovan i na televiziji Pink.

Zakazivanju duela prethodile su prepirke Manojlovića i Mitrovića na Tviteru, nakon čega su uspeli da se dogovore i usaglase oko termina i lokacije za TV duell.

Za nacionalnu frekvenciju konkurisali Nova, BK i UNA

Na osnovu aktuelnog i raspisanog konkursa REM za terestrijalno emitovanje televizijskog programa na nacionalnim frekvencijama u Republici Srbiji, televizija RTV BK TELEKOM je predala svoju aplikaciju za ponovno sticanje statusa i licence emitera televizijskog programa na nacionalnoj frekvenciji, saopšteno je iz ove medijske kuće, a prenosi list Danas.

TV UNA saopštila je da je ambiciozan produkcijski i programski plan za jesenju sezonu kao i vrhunski tim medijskih profesionalaca u svim televizijskim segmentima, uticao je na odluku menadžmenta te televizije da konkuriše za nacionalnu frekvenciju.

ich Televizija Nova S predala je Regulatornom telu za elektronske medije neophodnu dokumentaciju za učešće na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa u Srbiji.

REM pokrenuo postupak protiv televizija B92, Pink, Prva i Hepi

Izvor: N1, Nova, Danas, Agentur

Foto: Bildschirmfoto


Source: BIZlife by bizlife.rs.

*The article has been translated based on the content of BIZlife by bizlife.rs. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!