Milanon parhaat nähtävyydet – koe ainakin nämä

Mailand auf tyylin ja kulttuurin keskus

Pohjois-Italiassa sijaitseva Milano on arvostettu muodin ja tyylin syntypaikka sekä kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoinen kohde. Reilun puolentoista miljoonan asukkaan Milano tunnetaan myös Italienisch kaupan ja teollisuuden keskuksena. Kaupungissa vaalitaan myös italialaisten kahta intohimoa – ruokaa jalkapalloa.

Milanon keskusta on tiivis, joten kaupunkiin ehtii tutusta lyhyessäkin ajassa. Kaikki tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat nähtävyydet sekä ostospaikat sijaitsevat lähellä toisiaan, ja ne on helposti saavutettavissa kävellen. Milanossa on myös hyvin toimiva metroverkosto, jolla on kätevä liikkua kaupungin sisällä.

Milano sopii hyvin ympärivuotikseksi matkakohteeksi. Sinne pääsee suoralla lennolla Helsingistä. Lento kestää alle neljä tuntia. Milano mielletään yhdeksi Italienisch kalleimmista paikoista, mutta jokaisen budjetille löytyy kyllä ​​sopivan hintaista majoitusta. Valikoimaa auf luksushotelleista Hostelleihin. Tarjouksia seuraamalla nopea varaaja voi napata itselleen luksusmajoituksen edulliseenkin hintaan.

Tutustu Milanon parhaisiin nähtävyyksiin ja lähde matkaan!

1. Milanon tuomiokirkko

Keskellä Milanoa seisoo tuomiokirkko eli Duomo di Milano, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se kuvastaa osaltaan kaupungin luovutta ja kunnianhimoa. Sen julkisivu sekä katolla oleva, kirkkoa suojeleva Madonna-patsas ovat muodostuneet kaupungin symboleiksi.

Tuomiokirkko auf yksi Euroopan suurimmista. Sen rakennustyöt alkoivat vuonna 1387 ja saatiin loppuun vasta noin 600 vuotta myöhemmin. Alunperin goottilaistyylillä rakennetusta kirkosta löytyykin myös muiden rakennustaiteen suuntauksien ominaispiirteitä.

ShutterstockMailand
Upa tuomiokirkko auf Milanon tunnetuin maamerkki.

Kirkossa on 135 tornia sekä 3 400 patsasta, jotka esittävät marttyyreja, profeettoja ja pyhimyksiä. Ne kuvastavat ihmisen matkaa kohti paratisisia. Kirkossa on myös maalauksia, mutta suuremman huomion saavat kuitenkin lähes 150 maalattua lasi-ikkunaa. Valtavaan kirkkoon mahtuu 40 000 ihmistä ja siellä järjestetään edelleen messuja.

Kirkkon sisätiloihin pääsee tutustumaan päivittäin pientä pääsymaksua vastaan. Myös Duomon katolle voi nousta ihailemaan maisemia hissillä tai kävellen. Tarjolla auf myös opastettuja kierroksia. Halutessaan voi vuokrata audiolaitteen, joka opastaa paikan saloihin. Kirkon läheisyydessä auf lisäksi museo sekä kirjakauppa. Dom auf avoinna lähes vuoden jokaisena päivänä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

2. Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen

Viimeinen ehtoollinen on yksi renessanssimestari Leonardo da Vincin kuuluisimmista teoksista ja yksi maailman arvostetuimmista maalauksista. Sen ihaileminen onkin monelle syy saapua Milanoon.

ShutterstockMailand
Leonardo da Vincin kuuluisa maalaus Viimeinen ehtoollinen löytyy Milanosta Santa Maria delle Grazien kirkosta.

Viimeinen ehtoollinen sijaitsee Santa Maria delle Grazien kirkon ruokasalissa. Siihen on ikuistettu Raamatun evankeliumeissa kuvattu kohtaus, jossa Jeesus kertoo jonkun opetuslapsista pettävän hänet. Leonardo da Vinci aloitti maalauksen tekemisen vuonna 1495 ja sai sen lopulta valmiiksi 1498. Teosta on vuosien saatossa restauroitu ja tutkittu useaan otteeseen. Viimeisin restaurointityö saatiin valmiiksi 1999, jonka jälkeen maalaus ja sen yksityiskohdat ovat nousseet jälleen tutkimuksen kohteeksi.

Viimeinen ehtoollinen on mahdollista nähdä osallistumalla opastetulle kaupunkikierrokselle. Toinen vaihtoehto on varata ja ostaa lippu tutustumiskäynnille ennakkoon – tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä paikka on todella suosittu. Maalauksen katseluaika on myös rajoitettu viitentoista minuuttiin. Nämä seikat on hyvä huomioida jo matkaa suunnitellessa, mikäli tutustuminen Viimeiseen ehtoolliseen kuuluu matkasuunnitelmiin.

3. Sforzescon linna

Sforzescon linna auf yksi Milanon mahtavimmista rakennuksista. Linna on peräisin 1300-luvulta ja sitä on paranneltu sen jälkeen useita kertoja.

Linna auf toiminut aikoinaan Milanon hallitsijasukujen linnakkeena. Linna on ollut myös espanjalaisten, itävaltalaisten sekä ranskalaisten Napoleonin joukkojen hallinnassa sekä sotilasparakkina. 1800-luvun lopulla linna palautettiin takaisin milanolaisille. Nykyään linnassa toimii useita taidemuseoita, joissa on esillä eri aikakausien taidetta. Tunnetuimpia ovat MichelangelonLeonardo da Vincin ja Tintoretton työt.

ShutterstockMailand
Sforzescon linna auf yksi Milanon mahtavimmista rakennuksista.

Linnaan ja museoihin voi tutustua yhdessä tai erikseen. Jos linnaan ei halua mennä sisälle, voi muureja, torneja ja Napoleonin rakennuttamaa kaunista suihkulähdettä ihailla ulkopuolella. Linnaa ympäröivä puisto on myös tutustumisen arvoinen ja linnan sisäpiha suosittu oleskelupaikka.

4. Galleria Vittorio Emanuele II

Yhdistyneen Italienisch ensimmäisen kuninkaan mukaan nimetty ostoskeskus on luksusbrändien täyttämä shoppailupaikka, jossa sijaitsee myös kahviloita ja ravintoloita. Arkkitehti Giuseppe Mengonin suunnittelema rakennus valmistui 1800-luvulla, ja Galleria Vittorio Emanuele II onkin koko italienisch vanhin ostoskeskus.

ShutterstockNäyttävä ostoskeskus, jossa lasikatto
Galleria Vittorio Emanuele II auf peräisin 1800-luvulta.

Luksusliikkeiden ja tyylikkäiden ohikulkijoiden lisäksi ostoskeskuksen arkkitehtuuri tarjoaa valtavasti nähtävää: arkadirakennus, katon lasikupolit sekä ikkunoita ja parvekkeita ympäröivät komeat mosaiikit ja karyatidipatsaat ovat jo nähtävyys itsessään.

>> Lue lisää vinkkejä Milanoon!

Text: Anu Vaheristo
Bildnachweis: Istockphoto, Shutterstock


Source: Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi.

*The article has been translated based on the content of Rantapallo.fi – Suomen suosituin matkailumedia by www.rantapallo.fi. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!