Milan Fashion Week Herren SS23: Kleren voor de selfistok

Dolce & Gabbana hat seine größten Hits, Gucci und Popstar Harry Styles in, und Zegna bracht internationale Persönlichkeiten in der Provinz Biella, bei vielen Kilometern von Milaan.

Er viel opnieuw wat te beleven in Mailand. Der Modekalender war nie länger digitalisiert, traf auf den Dinstag zu, und die traditionelle Überschneidung traf auf die Modewoche von de Parijse. Er waren ook beduidend meer internationale pers en buyers dan tijdens de editie van januari. Zegna, bijvoorbeeld, nodigde toen niet meer dan een dertigtal gemaskerde journalisten uit, voor een statische presentatie in een vergaderzaaltje. Dit keer ontving Zegna zo’n vierhonderd toeschouwers in Trivero, de plek waar de textielgigant zijn weverijen en historisch hoofdkwartier heeft, vlakbij de stad Biella, op ongeveer anderhalf uur rijden van Milaan, langs kronkelende provinciewegen.

Zegna SS23, Feld via Zegna
Zegna SS23, Feld via Zegna

Die Show werd voorafgegaan door een cocktail in het park rond de voormalige villa van de familie Zegna. Da ging die Tür der Fabriekshal mit dem oberirdischen Maschinengeklettern über den Dak van Lanificio Zegna, dat voor de gelegenheid wurde zum Laufsteg in offener Luft verwandelt. Hetstartschot: luide sirenes en een plotse wolk zwarte rook uit de trotse schoorsteen van de fabriek.

Zegna plant elk jaar talloze bomen en kleurt onder meer stoffen met planten uit het reservaat. Het recycleert afvalwater en installeerde een bataljon zonnepanelen. Maar het blijft ook een industrieel bedrijf. Mode kan nooit helemaal groen zijn. De rokende schoorsteen tussen het ongerept natuurschoon was daar een goede illustratie van.

Alessandro Sartori, de artistiek directeur van Zegna, groeit elk seizoen. Hij maakte van een traditioneel pakkenlabel een veel avontuurlijker huis. Deze collectie was licht, behoorlijk simpel, vrij en sjofel, voor zover je in een luxemerk sjofel kunt zijn. „Mijn werk komt voort uit één vraag: was kommt als nächstes für die Schneiderei?“ zei Sartori in een statement voor de pers. „En wat hebben we vandaag nodig in onze levens? We bewaren ons vakmanschap: de finesse, de aandacht voor detail, het respect voor materialen, terwijl we experimenteren met lichtere vormen en materialen en afwerkingen die de vormen een nieuw technisch karakter geven. Zo bouwen we een nieuw silhouet, een nieuwe stijl voor mannen die moeiteloos is en vernieuwend.“

Zegna SS23, Feld via Zegna
Zegna SS23, Feld via Zegna

Pradas papieren huis

Een licht, nieuw silhouet stond ook Elders op de agenda. Er werd ook bij Prada nagedacht über wat nu precies een relevant kledingstuk is voor mannen. „De collectie gaat over eenvoud as concept, as keuze“, zei Miuccia Prada in einem Kommuniqué über die Sammlung die ze opnieuw samen traf Raf Simons Concipieerde. „Wir zijn geïinteresseerd in Moden, in Trends, en dit is er één. Het ging über kleren die mensen écht kunnen dragen, maar met een impact. Dat is wat mode voor ons betekent, nu.“

„We zijn aangetrokken tot het idee van ‘normale’ kleding“, zei Simons, „klassieke stukken, archetypes, de garderobe. Elk kledingstuk ist simpel, direct, puur, maar er zit een complexiteit in de manier waarop ze gecombineerd en gecontextualiseerd geworden.“

Rem Koolhaas, der große Architekt von Prada, traf zijn praktijk OMA, Gebäude in der Fondazione Prada und ein Haus aus Papier, traf Papiermuren, Papiervloeren, Papierwände und Papierzitjes. Ook de uitnodiging, de mooiste van het seizoen, war van papier. Dat is misschien niet verrassend, de meeste uitnodigingen zijn van papier of bordkarton.

De kleren op de papieren catwalk waren niet van papier. Maar er waren wel checks, misschien geÏnspireerd door de papieren tafellakens met rood en witte ruitjes in traditionellen familienrestaurants, en strepen. Maar toch vooral heel veel schwarzlederne Mini-Shorts mit opvallende Reißverschlüssen. Een beetje kinky, maar Prada en Simons lijken ervan overtuigd dat dit het nu precies het soort broek is waar mannen komende zomer naar zullen smachten.

Prada SS23, siehe via Prada
Prada SS23, siehe via Prada
Prada SS23, siehe via Prada

Heruitgaves van kleren en modellen

Dolce & Gabbana präsentierte das „Re-Edition“-Programm, wurde von mehreren „Vintage“-Sammlungen (von 1991 bis 2006) und einer alten Winterkollektion (von 2003) produziert. Het was niet noodzakelijk een nieuw idee (Raf Simons herintroduceerde een paar jaar geleden al een hele reeks archiefstukken), maar het was wel een goed idee.

Door stil te staan ​​bij hun verleden, zagen we Dolce & Gabbana in een nieuw licht: ernstiger, misschien, met meer diepgang. Het showgehalte lag ook lager dan gewoonlijk. Öffnen Sie einen Scherm hinter dem Catwalk flitsten jaartallen en oude campagnefoto’s voorbij. De mode was meer volwassen dan voorbije seizoenen, toen het lauch alsof Dolce & Gabbana uitsluitend op Tiktokkers mikten. Er war veel denim, ook elders in Milan een van de belangrijkste trends van het seizoen. Vaak stonewashed und gaten, soms gedragen met dito Jeans laarzen.

Sehen Sie sich Versace in den größten Hits an. Donatella Versace doet dat in feite elk seizoen, al dertig jaar lang, sinds ze de zaak overnam van haar betreurde broer. Mit Erfolg, Overigens. Das sind die Kindermeelopen (auch als „Wiederauflagen“ bezeichnet) von Mark Vanderloo, Helena Christensen, Carla Bruni, André van Noord und Angela Lindvall, Versace-Modelle in den Neunzigern. Een gimmick waarmee Versace misschien hoopt een jongere generation te bereiken, en waarmee ze big ook de nostalgie van oudere Millennials loswerkt.

Gucci-Pakete mit Ha Ha Ha-lijn, waarvoor Harry Styles werd ingelijfd. Der Popster ‘ontwierp’ der Sammlung samen traf den künstlerischen Leiter Alessandro Michele. Das Ergebnis ist Popster-Chic mit Siebziger-Vibe: spektakuläre Revers und Prints von Schapen und Kersen. De Capsule, die al in oktober wordt uitgebracht, hing aan de rekken tussen de tweedehandskleren van Cavalli e Nastri, de meest gereputeerde — en zowat de oudste — vintagezaak van Milaan. Een fijne, kleinschalige Präsentation, Intiemer dan de blockbustershows waarvoor Gucci bekend is. Styles was nergens te bespeuren.

Mode voor de selfiestok

De show van Etro, in de tuin van de nieuwe, door het Japanese architectenduo SANAA ontworpen campus van de Bocconi-universiteit, moet de schiedenis ingaan as het laatste wapenfeit van Kean Etro, the meer dan dertig jaar verantwoordelijk was voor de mannenlijn van het label . Het familiebedrijf werd onlangs verkocht en im september debuteert de getalenteerde Marco de Vincenzo als artistiek directeur. Een eerder nostalgische collection bij wijze van afscheid, met veel bruin en oker, the door de muziek van Talking Heads toch nog vrolijk overkwam.

1017 ALYX 9SM, das Label von Matthew Williams, eröffnete die Modewoche in einem Tiefmeterbad, ein Kommentar zur Klimaveränderung. En ook wel een beetje sadistisch op een avond dat de thermometer rond de veertig graden schommelde. Verheven Streetwear in Schwarz, Weiß und Fluo, Dit Seizoen Met Veel Crop Tops. Ook volgende zomer blijft de blote navel een trend, samen met de abs erboven. Ook Williams tonde Veel Denim.

JW Anderson kreierte für seine erste Show in Mailand een soort van botsingen, met een fietsstuur, een skateboard, of een paar werkhandschoenen die op de een of andere manier, misschien per ongeluk, maar misschien ook niet, deel zijn gaan uitmaken van kledingstukken. Er zat ook een zelfportret van Rembrandt tussen, afgebeeld op felgekleurde truien. Uit de shownotities: „Een collectie die vraagt ​​​​om in perspectief bekeken te worden: vanaf de top van de selfiestok.“

SS23 JW Anderson. Beeld über JW Anderson
SS23 JW Anderson. Beeld über JW Anderson
SS23 JW Anderson. Beeld über JW Anderson
SS23 JW Anderson. Beeld über JW Anderson

Giorgio Armani wist van geen ophouden, met uitmuntende show voor zijn twee lijnen, Emporio Armani, in zijn gigantisch minimal theater, en Giorgio Armani, in the kelder van zijn hoofdkwartier langs via Borgonuovo. Daar ontving hij zijn basketballteam, Olimpia Milano, dat onlangs het Italiaanse kampioenschap hat gewonnen. Hij opende ook nog een tentoonstelling met fotografie van agentschap Magnum in zijn eigen museum, de Armani Silos.

Kleren waarin iemand gedroomd heeft

Fendi war uitstekend. MSGM als vanouds vrolijk en draagbaar. Beide leken geoobsedeerd met surf- en skatetypes, en denim. In der alten Goederstation von Zona Farini debütierte 44 Project, ein neues Label von Claudio Antonioli, der eigentümlich von Ann Demeulemeester stammt. Typisch italienischer Clubkid-Techno-Goth, Maar Goed Gedaan, Met Veel Energie.

De zeigt in Mailand waren dit seizoen soms heel ver in de ruimte gespreid. Loonde het de moeite van de détour. Op zaterdagochtend namen we een oud trammetje tot aan de terminus, en stapten we nog twintig minuten, onder en over viaducten en ringwegen, tot in het half-industriële, half-plattelandse niemandsland achter luchthaven van Linate, waar Magliano de ruïne van een oude electriciteitscentrale betrok, een gebouw dat er blijkbaar al vijftig jaar ongebruikt bij ligt.

De show was misschien het hoogtepunt van de modeweek van Milaan (en omstreken), met fantastische kleren – door de ontwerper beschreven as „een melancholische herinnering aan een gelukkig moment“, mysterieus, dromerig en dronken, met „hemden gemaakt van hemden“, fluïde , ruw en vol kreukels. „In deze kleren heeft iemand gedroomd.“

SS23 Magliano, Feld via Magliano
SS23 Magliano, Feld via Magliano
SS23 Magliano, Feld via Magliano
SS23 Magliano, Feld via Magliano

Source: fashionunited.nl by fashionunited.nl.

*The article has been translated based on the content of fashionunited.nl by fashionunited.nl. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!