Megjelent a szennyvíz statisztika, de a heti koronavírus adatok sehol sincsenek


A 18. héten az országos átlagot tekintve jelentős csökkenést mutat a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

– írja az NNK.

A városok döntő többségében – 16 mintavételi helyen – csökkenő tendencia jellemző, míg Békéscsabán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán stagnálás tapasztalható. Emelkedés egyedül Szekszárd esetében figyelhető meg. A tájékoztatás szerint a mért koncentráció 13 városban a mérsékelt, 9 településen az emelkedett kategóriába esik.

Mindeközben a járvány kezdete óta naponta közölt statisztikát a kormány már több mint egy hete nem hozta nyilvánosságra, Május 2-án azt írták, hogy

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lesz, legközelebb jövő héten közlünk járványadatokat.

Azt, hogy a heti adat majd egy kumulált számot vagy napokra bontott számokat jelent, nem tudjuk, és azt sem, hogy ezen a héten mikor és melyik napok statisztikáit fogják közölni.

A címlapkép forrása: Getty Images


Source: Portfolio.hu – Gazdaság by www.portfolio.hu.

*The article has been translated based on the content of Portfolio.hu – Gazdaság by www.portfolio.hu. If there is any problem regarding the content, copyright, please leave a report below the article. We will try to process as quickly as possible to protect the rights of the author. Thank you very much!

*We just want readers to access information more quickly and easily with other multilingual content, instead of information only available in a certain language.

*We always respect the copyright of the content of the author and always include the original link of the source article.If the author disagrees, just leave the report below the article, the article will be edited or deleted at the request of the author. Thanks very much! Best regards!